Üniversite öğrencileri sıcak yuvalarına kavuştu

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,301
Puanları
36
Üniversite öğrencileri sıcak yuvalarına kavuştu
Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, üniversite öğrencilerinin yurt sıkıntısını kısa müddette çözdü. Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Mahallesi’nde hizmete sunduğu kız ve erkek öğrenci yurtlarında öğrenciler, çağdaş şartlarda sıcak yuva ortamında barınıyor.

Üniversitelerde eğitim-öğretim periyodunun başlamasıyla bir arada baş gösteren barınma problemine Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, duyarsız kalmadı. Yurtların yetersiz ve kiraların yüksek olması niçiniyle barınma sorunu yaşayan öğrenciler, Lider Muhittin Böcek’in talimatıyla süreksiz barınma noktalarına yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi çabucak harekete geçerek, Kültür Mahallesi’nde üç binayı kiraladı. 3 bloktan oluşan kız ve erkek öğrenci yurdu tadilata alındı. Çalışmaların tamamlanmasının akabinde öğrenciler kalıcı yurtlarına taşındı.

330 ÖĞRENCİ KAPASİTESİ

Büyükşehir Belediyesi’nin yurtlarında kalan öğrencilere sabah ve akşam sıcak yemek, internet ve çamaşır hizmeti veriliyor. Yurtlara yerleşen öğrenciler sağlanan imkanlardan büyük bir memnuniyet duyuyor. 3 bloktan oluşan 330 kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdunda aileler çocuklarını gönül rahatlığı ile emin ellere teslim ediyor.

YURT OLMASA OKULU BIRAKACAKTIM

Ankara’dan Antalya’ya gelen muhasebe birinci sınıf öğrencisi Berivan Çifci, Antalya’ya birinci geldiklerinde yurt bulamadıklarını belirterek, konutuna geri dönmek zorunda kaldıklarını söylemiş oldu. Berivan Çifci, “Büyükşehir Belediyesi’nin açacağı yurda başvurdum. ondan sonrasında yurt çıktı. yine geri geldik. Belediyenin yurdu olmasa okulu bırakmayı düşünüyordum. Bizimle fazlaca ilgilendiler. Artık yeni yurda yerleştik. Çok güzel” dedi.

LİDER BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Niğde’den gelen Esma Işık Altıntaş ise, “Bankacılık ikinci sınıf öğrencisiyim. Birinci defa Antalya’ya geliyorum. Geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı uzaktan eğitim aldık. Geldiğimiz vakit Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ilişkin yurt çıkmadı, özel yurtlar ve meskenler fazlaca değerli geldi. Niğde’ye geri dönme basamağındayken Büyükşehir Belediyesi’nin yurt başvurusu açıldı. İki gün ortasında yurt sonuçları belirtildi. Bana da yurt çıktı. Çok keyifli oldum. Artık yeni yerimize taşındık. Her şeyimiz tam. Çok hoş bir ortam. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’e teşekkür ederim” diye konuştu.

AKARYAKIT İSTASYONUNDA KALDIM

Bankacılık 3’üncü sınıf öğrencisi Onur Güngör ise şu biçimde konuştu: “Antalya’ya Trabzon’dan geldim. Dikey Geçiş İmtihanı ile geldiğim için biraz geç geldim. Antalya’da kalacak yer bulamadım. Kayıt periyodu bir gün akaryakıt istasyonunda kaldım. Birtakım cemaatlere ilişkin yurtlarda yer vardı. Orada kalmak istemedim. Memlekete geri dönmek zorunda kaldım. çabucak sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nin bu biçimde bir yurt imkanını öğrendim. Müracaat yaptım ve yurt çıktı. yine geri geldim. Biz buraya okumaya geldik. Antalya Büyükşehir Belediyesi bize yuva açmasaydı, epeyce sıkıntı durumda kalacaktık.”

ÇOK MUTLUYUZ

İnşaat Mühendisliği 2’nci sınıf öğrencisi Fazilet Ediş, iki ay boyunca mesken aradığını belirterek, “3 bin TL kira istediler. Bunu verecek imkanımız yok. Özel yurtlarda epey kıymetli geldi. sonrasındasında belediyenin yurduna başvurdum. Yurda kabul edildim. Çok memnunum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst