Twitch yayıncısı Melih Kalkan hayatını kaybetti: Melih Kalkan kimdir, niye öldü?

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Twitch yayıncısı Melih Kalkan hayatını kaybetti: Melih Kalkan kimdir, niye öldü? 14 yaşında Twitch platformunda yaptığı oyun yayınlarıyla tanınan Melih Kalkan’dan acı haber geldi. Unlostv’nin kurucusu Cantuğ Özsoy, Melih Kalkan’ın kistik fibrozis hastalığı niçiniyle ömrünü kaybettiğini deklare etti. İşte detaylar.

TWİTCH YAYINCISI CANTUĞ ÖZSOY DUYURDU

Yayın kanalı olarak bilinen Unlostv’nin kurucusu Cantuğ Özsoy, toplumsal medyadan yaptığı açıklamada şunları söylemiş oldu;

“Biricik kardeşimiz Melih ne yazık ki kistik fibrozis hastalığına yenik düştü, melek oldu.

Cenazesi bugün ikindi namazına müteakiben Bayrampaşa Merkez Mescidinden kaldırılıp Topkapı Kozlu Mezarlığına defnedilecektir. Sevenlerine duyurulur.”


MELİH KALKAN KİMDİR?

YouTube üzerinde içerik üreten ve Twitch’te de yayın açan Melih Kalkan bir müddetdir çaba ettiği kistik fibrozis hastalığına yenik düştü. 14 yaşında olan minik Melih, Espor oyunlarındaki yeteneğiyle her insanın takdirini kazanmıştı.


KİSTİK FİBROZİS HASTALIĞI NEDİR?

Kistik fibrozis (KF) kalıtsal/ genetik bir hastalıktır. Çocuklar bu hastalıkla doğarlar. Hastalık bulaşıcı değildir, teneffüs sistemi ve sindirim sistemi olmak üzere biroldukça sistemi birden etkileyebilir.

KF’e niye olan genetik değişiklik sebebi ile KF’li hastalarda bedendeki bütün salgılar susuz, yoğunlaşmış ve ağır kıvamda olup akışkan özelliği kaybolmuştur.
 
Üst