Tesla boğaları güçlü kazançlardan cesaret alıyor

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
540
Puanları
1
Yatırımcılar Tesla’da yeniden yükselişe geçti


Tesla yatırımcıları, elektrikli otomobil üreticisinin Çarşamba günü kendilerine sunacak çok şeyi olan kazanç duyurusuyla cesaretlendirildi: üç aylık kârda yıldan yıla yüzde 59 artış ve araçlarına yönelik artan talep. Tesla hisseleri Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde neredeyse yüzde 7 arttı.

Ancak kendi itirafına göre bile şirket, artan rekabetten yükselen faiz oranlarına kadar pek çok zorlukla karşı karşıya. (Ve bazı eleştirmenler, patronu Elon Musk’ın işinde diğer işler, Twitter’ı çalıştırmak dahil.)

Sonuçlar Tesla için çok dengesiz bir yılı kapsıyor. Hisse fiyatı, küresel ekonomik yavaşlama, ucuz otomobil finansmanının sona ermesi ve Çin gibi önemli pazarlarda pazar payı kaybıyla ilgili yatırımcıların endişeleri arasında geçen yıl yüzde 65 düştü – yaklaşık 685 milyar dolarlık piyasa değerini sildi. Hissedarlar ayrıca Bay Musk’ın Twitter’ı desteklemek için otomobil üreticisindeki hissesinin daha fazlasını satıp satmayacağından endişe ediyorlardı.


Ancak Tesla, bulgularını kazanan bir strateji izlediğinin kanıtı olarak gösterdi. Şirket, çeyrek için 3,7 milyar dolar kazanç ve 21,3 milyar dolar otomobil satışı bildirdi. Fiyat indirimleri talebin canlanmasına yardımcı oldu ve yatırımcılara umut verdi: Tesla hissesi ayın başından bu yana yüzde 33 arttı ve bu da onu S&P 500’deki en iyi performans gösterenlerden biri haline getirdi. (Morgan Stanley otomobil analisti Adam Jonas, şirkete uzun süredir Tesla boğası adını verdi. yılın otomobil stokları arasında en iyi seçimi.)


Hala uyarı işaretleri var. Fiyat indirimleri satışları desteklese de Tesla’nın kar marjını tüketiyor. Dördüncü çeyrekte araç teslimatları 405.000’e yükselirken, Tesla ve Wall Street’in tahminlerinin altında kaldı. Bay Musk, şirketin bu yıl uzun zamandır beklenen Cybertruck da dahil olmak üzere 1,8 milyon yeni araç üreteceğini tahmin etse de, bu hız uzun vadeli üretim hedefinin çok altında.

Yatırımcılar ayrıca diğer risklere de dikkat eder:


  • Hyundai, Ford, GM ve Volkswagen gibi köklü rakipler daha fazla pille çalışan araçları ve daha düşük fiyatlarla satarken, Çin’in BYD gibi gelecek vadeden rakipleri güçlü kazançlar elde ediyor.


  • Tesla, Cybertruck’ın üretimine bu yılın sonlarında başlayacak olsa da, 2024’e kadar önemli sayıda pikap üretmeyecek, bu da Rivian ve Ford’a teklifleriyle daha büyük bir liderlik kurmaları için daha fazla zaman tanıyacak.


  • Bu arada, Batı Virginia Demokrat Senatörü Joe Manchin’in elektrikli araçlar için yeni vergi kredilerini erteleme çabaları, pille çalışan arabalara olan talebi azaltabilir.


  • Ve Bay Musk, bazı eleştirmenlerin ısrar ettiği gibi, Tesla ile birlikte Twitter’ı yönetmekten vazgeçmeye ve hatta platformdaki sık sık kışkırtıcı varlığını azaltmaya hazır görünmüyor. 127 milyon takipçisini lanse ederek analistlere “Twitter aslında talebi artırmak için inanılmaz bir araç” dedi.
İŞTE OLANLAR


Meta, Donald Trump’ın hesaplarını geri yükleyecek. Şirket, eski başkanı Facebook ve Instagram’da bıraktığında, Capitol’e 6 Ocak’ta düzenlenen saldırının ardından uygulanan iki yıllık askıya almanın sona erdiğini gösterdi. Ancak Meta, Bay Trump’ın dönüşünün “tekrarlayan suçluları caydırmak” için tasarlanmış yeni korkuluklarla geleceğini söyledi.

ABD ekonomik verilerinin büyümenin devam ettiğini göstermesi bekleniyor. ekonomistler bekliyor gayri safi yurt içi hasılanın dördüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,8 büyüyerek, enflasyonun düşmesi ve iş piyasasının nispeten güçlü kalması nedeniyle bir önceki çeyreğe göre biraz düşüş kaydetti. (Raporun 8:30 AM ET’de yayınlanması planlanıyor.) Yine de ekonomistler, yılın ikinci yarısında giderek artan bir durgunluk bekliyorlar.


Southwest Airlines, üç ayda bir 220 milyon $ zarar bildirdi. Havayolu, yaklaşık 16.700 uçuşu iptal ederek, felaketle sonuçlanan tatil sezonuyla ilgili büyük harcama kaybını telafi etti. Southwest ayrıca ilk çeyrek için bir kayıp öngörüyor.

Beyaz Saray bir sonraki üst düzey ekonomi danışmanına yaklaşıyor. Ulusal Ekonomik Konsey’in direktörlüğüne hak kazananlar arasında Fed’in başkan yardımcısı Lael Brainard; Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo; ve daha önce Bill Clinton ve Barack Obama’nın altında görev yapan Gene Sperling. Mevcut yönetmen Brian Deese’in yakında istifa etmesi bekleniyor.

Adani Group, açığa satış yapan bir satıcı tarafından hedef alındıktan sonra sersemliyor. Hindistan holdingindeki şirketlerin hisseleri ve tahvilleri, Hindenburg Research’ün grubu dolandırıcılıkla suçlamasının ardından düştü; Grubun kurucusu Gautam Adani, bir günde servetinden 5,5 milyar doların silindiğini gördü. Yine de analistler, Adani Group’un amiral gemisinin 2,5 milyar dolarlık hisse satışının muhtemelen tamamlanacağını söylüyor.

Özel: Bankaları yapay zeka yeteneklerine göre sıralama


Chatbot ChatGPT gibi gelişmeler sayesinde yapay zeka şu anda en sıcak konulardan biri. Ancak aynı zamanda küresel bankalar tarafından pazar ve ticaret analizinden mevzuat uyumluluğuna kadar çeşitli kullanımlar için de kullanılmaktadır.

Yeni bir veri zekası girişimi olan Evident, Kuzey Amerika ve Avrupa’daki en büyük 23 bankanın teknolojiyi entegre etme ve geliştirme konusunda nasıl ilerlediğini gösteren bir endeks sunacak. Evident, DealBook’a bulgularına özel bir ilk bakış verdi.

Evident sıralamasını nasıl derledi: Şirket, şirketleri dört alanda değerlendirmek için basın bültenlerinden araştırma raporlarına, LinkedIn ve Glassdoor gibi sitelerdeki iş verilerine kadar halka açık veri kaynaklarını analiz etti: yenilik, liderlik, şeffaflık ve yetenek edinme ve geliştirme. Yaklaşık 50 AI uzmanına da danışıldı.


Yaklaşım, daha önce Tortoise Media’da ülkelerin yapay zeka çabalarını derecelendiren bir endeks üzerinde çalışan Evident’in kurucu ortakları Alexandra Mousavizadeh ve Annabel Ayles’in deneyimlerinden yararlanıyor. (Belirgin destekçiler arasında NYU profesörü ve podcast yayıncısı Scott Galloway ve eski siyasi ajan ve iletişim yöneticisi Gary Ginsberg yer alıyor.)

önde kim var İşte ilk 10 banka:


  • JPMorgan Takibi


  • Kanada Kraliyet Bankası


  • Citigroup


  • UBS


  • Wells Fargo


  • Toronto Hakimiyet Bankası


  • ING grubu


  • Amerika Bankası


  • BNP Paribas


  • Morgan Stanley
JPMorgan, Mousavizadeh olarak tanımladığı, yüzlerce araştırma makalesi yayınlamak ve bunları kendi işletmelerine entegre etmek de dahil olmak üzere, teknolojiye yoğun bir şekilde yatırım yapmak için yıllarca süren taahhüdü sayesinde dört kategorinin hepsine hakim oldu.

Ayles, bankaların – ve düzenleyicilerinin, yatırımcılarının ve potansiyel işe alımlarının – yapay zeka söz konusu olduğunda emsallerine kıyasla nasıl olduklarını ve nerelerde gelişebileceklerini görmenin fayda sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Birkaç şaşırtıcı eğilim vardı Açıkçası DealBook söyledi. Aşağıda:


  • Kanada’nın en iyi bankaları, büyük ölçüde yöneticilerinin yapay zekayı ilerletme taahhüdü sayesinde Goldman Sachs ve Morgan Stanley’i yenerek üst sıralarda yer aldı.


  • Ağırlık sınıfının ötesine geçen Wells Fargo, Bank of America gibi rakiplerden bir dizi AI uzmanını kaçırdı.


  • Avrupa bankaları çok daha alt sıralarda yer alıyor. Kıtalarının geniş yapay zeka yetenek havuzundan yararlanırken, yapay zeka geliştirme ve etik yaklaşımları konusunda yenilik ve şeffaflığa ayak uyduramıyor gibi görünüyorlar.
Sıradaki ne? Evident’in kurucuları, DealBook’a başta Çin olmak üzere diğer bölgelerdeki bankaları endekslemek için çalıştıklarını söyledi. Ülkenin çeşitli şirketlerde AI geliştirme ve kullanma gücü göz önüne alındığında, bunun bazı ilginç karşılaştırmalar yapabileceğini söylediler. Şirket ayrıca sigorta dahil diğer sektörler için de endeksler oluşturuyor.

Jeff eğitimine çok bağlı. Hiçbir fikrin yok demek istiyorum. Gerçekten emek veriyor.”


— Lauren Sanchezeski haber spikeri, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile romantik bir ilişki içinde olduğunun ortaya çıkmasından bu yana ilk solo röportajında.

Kohl tam zamanlı bir patron için anlaşmaya yaklaşıyor


DealBook’tan Lauren Hirsch ve The Times’dan Jordyn Holman’ın haberine göre, perakendeci Kohl’s, geçici CEO’su Tom Kingsbury’yi daimi başkan olarak atamanın eşiğinde. (Şirket henüz nihai bir karar vermedi.) Onun atanması, hisseleri geçen yıl yaklaşık yüzde 50 düşen büyük mağazalar zincirine bir ölçüde istikrar getirebilir ve yatırımcıların daha fazla baskı yapmasını engelleyebilir.

Kohl çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır. geçen yıl sona eren başarısız bir kendini satma girişiminin sona erdirilmesi ve aktivist yatırımcıların baskısı dahil. Aralık ayında, kritik tatil sezonunda, eski CEO Michelle Gass, Levi Strauss & Company’ye katılmak için şirketten ayrıldı.

Belki de en önemli orta gelirli Amerikalılar, Kohl’un temel müşterileri, yükselen enflasyonla mücadele ederken alışveriş yapmaktan geri adım attılar. Kasım ayında şirket, belirsiz ekonomiyi ve Gass’ın ayrılışını gerekçe göstererek 2022 yılının tamamına ilişkin rehberliğini geri çekti.

Bay Kingsbury, işi satmaktansa satışları artırmaya odaklanmış olabilir. On yıldan biraz fazla bir süredir Burlington mağazalarını yönetmek; Kohl başkanı Peter Boneparth, onu “envanter yönetimine güçlü bir şekilde odaklanan, son derece saygın ve istisnai bir operatör” olarak övdü.

Bay Kingsbury ayrıca aktivist yatırımcılarla bir vekalet kavgasını önlemeye yardımcı olabilir. Morningstar analistleri diyor. Ekim ayında Kohl, yönetim kurulunda koltuk arayan ve Boneparth’ın devrilmesini isteyen aktivist yatırımcı Macellum Advisors ile yeni bir mücadele olasılığıyla karşı karşıya kaldı. Ancak Kingsbury, Activist Fund ile yapılan bir anlaşmanın parçası olarak 2021’de Kohl’un yönetim kuruluna katılan Macellum’un bilinen bir ismi.

HIZI OKUYUN


Teklifler

siyaset

geri kalanın en iyisi


Geri bildiriminizi istiyoruz! Lütfen düşünce ve önerilerinizi dealbook@Haber adresine e-posta ile gönderin.
 
Üst