Şirketleri kriz yoluyla süren Robert Denham, 79 ile ölüyor

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Nesli tükenmekte olan şirketlerde ve zorluk organizasyonlarında olduğu bilinen birleşme ve satın alımlar için bir avukat olan Robert E. Denham, Cumartesi günü Kaliforniya, Pasadena'daki evinde öldü. 79 yaşındaydı.

Ailesi şeyin kanser olduğunu söyledi.

Bay Denham sessizce konuşuldu, öğretti ve stratejik ve baskı altında sakin olmak, konuşmadan önce dinlediği ve mutlaka bir çözüme gitmediği için bir ustalığa sahipti. Bu mülkler, Warren E. Buffett'i, Bay Denham'ın Ağustos 1991'de Wall Street şirketi Salomon Brothers'ı kurtarmasına yardım etmesini istedi.

Bay Buffett, bankanın en büyük hissedarıydı ve geçici başkan olarak 1 dolar maaş almak için olağanüstü bir adım attı. Direnişe dahili olarak vurmasına rağmen, bayileri finans için açık artırma piyasasına başvurmakla suçlanan bankayı kurtarmak için savcılar ve denetim yetkilileri ile temizlemek istedi. Bay Buffett, hükümet cezai şikayette bulunursa, müşterilerin paralarını çekeceğine ve şirketi çökerteceğine inanıyordu.

Bay Buffett, Buffett'in iş ortağı ve uzun zaman arkadaşı Charles T. Munger tarafından kurulan bir hukuk firması olan Munger, Tolles & Olson'da çalışan Bay Denham'ı tanıyordu. O zamanlar Los Angeles'ta yaşayan Bay Denham'ın tam bir plaka müşterisi vardı ve bir bankayı kurtarmaya çalışmak için yüksek telin çok az ihtiyacı vardı. Ama hızlı bir şekilde evet dedi.

Buffett, bir telefon görüşmesinde, “Dışarıdan bir anda aşılmaz bir sorun gibi görünen mükemmel bir avukata ihtiyacımız olduğu açıktı.” Dedi. “İhtiyaç duyduğu son şey, New York'ta başının belada olan bir çağrısıydı, ama tereddüt etmedi.”

Bay Denham New York'a taşındı ve Bay Buffett'e savcıları bankaya karşı cezai suçlamalar yapmamaya ikna etmesine yardım etti. Bunun yerine, iki adam doğrudan denetleyici yetkililerle birlikteydi ve 290 milyon ABD doları anlaşmaya vardı.

“Salomon'un bob olmadan aynı olup olmayacağından emin değilim,” dedi Buffett.

Dokuz ay sonra Bay Buffett, şirketi Berkshire Hathaway'in bulunduğu Omaha'ya döndü ve Bay Denham, Seyahatler Grubu'na satış için 9 milyar ABD Dolar satın aldıktan sonra 1998'e kadar Salomon Inc.'in genel müdürü ve başkanı olarak kaldı.

Bay Denham ve Bay Buffett'in Kongre'de Salomon-Sich'i kurtarma yaklaşımı, teklif arma, daha düşük bonusları gizlemeye ve başka bir olayı önlemek için iç kontrolleri tanıtmaya çalışan yöneticileri ortaya çıkardı.

1998'de Los Angeles Times'a verdiği demeçte, “İyi bir şirket bir kayaya çarptığında, onu kayadan çıkarma görevi kritiktir.” Dedi.

Bay Denham, Los Angeles'a ve yasal uygulamalarına döndü ve Bay Buffett'e devam etti. Ayrıca aranan bir yönetim kurulu üyesi oldu. New York'taki Yeni Okul Üniversitesi de dahil olmak üzere eğitim kurumlarıyla birlikte çalışmanın yanı sıra, 2006 yılında olduğu Russell Sage Vakfı Savunma Konseyi, Russell Sage Vakfı ve John D. ve Catherine T. MacArthur Vakfı'nın yönetim kurulu üyesiydi.

Nisan 2008'de, şirket tarihinde kritik bir sürede Haberler Company yönetim kuruluna dış müdür olarak katıldı. Times payı son altı yılda yaklaşık üçte ikisi düşmüştü, çünkü çevrimiçi mesajların büyümesi aboneliklerden ve reklamlardan elde edilen geliri kesintiye uğrattı. Bankacılık şirketi Lehman Brothers'ın kazası daha sonra sadece bir satış üzerindeki Times finans ve söylentilerini sıktı.

O zamanlar The Times Company ve Gazete Yayıncısı Başkanı Arthur O. Sulzberger Jr., Bay Denham'ın Times'ın misyonunu anladığı ve iş dünyasında bu süre zarfında yardımcı olan çok sayıda deneyime sahip olduğu için seçildiğini söyledi.

Sulzberger bir röportajda, “Tahtadayken oldukça zor zamanlardan geçtik,” dedi. “İnsanları dinledi ve asla insanlara denemedi. Bu gerçekten onun büyük güçlü yanlarından biriydi. İnsanlar aynı fikirde olmadığında, insanları yaklaştıran farklılıkları tanımaya yardımcı oldu.”

Robert Edwin Denham, 27 Ağustos 1945'te Dallas'ta doğdu ve yaklaşık 200 mil batısında Teksas, Abilene'de büyüdü. Sigorta satıcısı Wilburn H. Denham'ın tek çocuğuydu ve lise danışmanı Anna Maria (Hughes) Denham.

Pasadena'daki Pasifik Oaks College & Çocuk Okulu başkanı karısı Carolyn Denham tarafından hayatta kaldı. İki çocuk, Jeff Denham ve Laura Denham Evans; ve dört torun.

Bay Denham, 1966'da Teksas Üniversitesi'nde hükümet alanında lisans derecesi aldı ve Magna cum laude'yi tamamladı. 1968'de Harvard Üniversitesi'nden hükümet alanında yüksek lisans derecesi aldı ve Harvard Law Review tarafından yayınlandığı Harvard Hukuk Fakültesi'ni ziyaret etti. 1971'de Jura'da sona erdi ve yine Magna cum Laude'dan mezun oldu.

Aynı yıl Los Angeles'ta Munger, Tolles & Olson'a geldi. Çok sayıda satın alma üzerinde çalıştı ve müşterilere finans ve kurumsal yönetim açısından tavsiyelerde bulundu.

Bay Denham, Berkshire Hathaway'i 37.2 milyar ABD Doları'nın kesintilerinin satın alınması da dahil olmak üzere çok sayıda dükkanda temsil etti; HJ Heinz Company'den 3G Capital Partners ile 28 milyar ABD Doları satın alınması; Ve 44 milyar ABD Doları Burlington Northern Santa Fe Corporation'ın devralınması.

Ayrıca, JD Power and Associates, veri analizi için bir şirket ve otomotiv endüstrisine odaklanan tüketiciler ve Copley Press'i San Diego ve Midwest'te sattığında Power ailesine tavsiyelerde bulundu.

Onun tarzı, birçok meslektaşı, basit ve yine de büyüleyici.

Bir zamanlar 1992'de Wall Street Journal, Salomon Brothers'ın başkanı Deryck Maughan, “O bir bomba adamı değil; düşünen ve kararlılık adamı” dedi.