Şevket Sabanvı Vizyonuyla Birinci Fırsat Programı’nın 7. Periyot STK Müracaatları Başladı

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,304
Puanları
36
Şevket Sabanvı Vizyonuyla Birinci Fırsat Programı’nın 7. Periyot STK Müracaatları Başladı
Gençlere birinci iş tecrübelerini kazandırırken, sivil toplum kuruluşlarına da

nitelikli iş gücü sağlayan Şevket Sabancı Vizyonuyla Birinci Fırsat Programı’nın

2022 periyodu STK müracaatları 25 Şubat’a kadar devam edecek.


Temel Holding’in toplumsal yatırım ünitesi Temel Toplumsal; Temel Holding’in kıymetlerini, merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma geri verme vizyonu ile birleştirerek gençlere fırsat eşitliği yaratmayı hedefliyor. Birinci toplumsal yatırım alanını eğitimli genç işsizliği olarak belirleyen Temel Toplumsal, 2016 yılında hayata geçirdiği Şevket Sabancı Vizyonuyla Birinci Fırsat Programı ile bugüne kadar 34 Sivil Toplum Kuruluşu’nun (STK) özel dalda de karşılığı olan ünitelerinde 200 yeni mezuna birinci iş tecrübesi sundu.

Şevket Sabancı Vizyonuyla Birinci Fırsat Programı gençlere birinci iş tecrübelerini kazandırırken, STK’lara da nitelikli iş gücü sağlayarak sivil toplum alanında da genç istihdamı konusunda farkındalık yaratıyor. İştirakçiler STK’ların kurumsal bağlantı, muhasebe/ finans, insan kaynakları, idari işler, satın alma, bilgi teknolojileri ve kaynak/iş geliştirme üzere özel dalda de karşılığı olan işlevsel departmanlarında tam vakitli ve maaşlı olarak nazaranv yapıyor. Oluşan farkındalıkla 12 ay sonunda kimi STK’lar, program kapsamında istihdam ettikleri yeni mezunları, program müddetinin sonunda da takımlarında yer vermeye devam ediyor.

Yaratılan toplumsal yararın sürdürülebilir bulunmasına kıymet veren Temel Toplumsal, gençlere fırsat verme misyonuna inanan bedelli kişi ve kurumların da katkılarını alıyor. Şevket Sabancı Vizyonuyla Birinci Fırsat Programı’nın vizyonunu paylaşan Kurumsal Destekçiler, iştirakçilerin maaşlarını Temel Holding’le bir arada karşılamanın yanı sıra, idare takımlarıyla mentorluk programına ve İnsan Kaynakları üniteleriyle prova mülakatlara dâhil oluyorlar. İştirakçiler Birinci Fırsat Akademisi kapsamında Dünya Ekonomik Forumu’nun 21.yy yetkinlikleri olarak isimlendirdiği alanlarda 250 saatten çok eğitim ve gelişim takviyesi de alıyorlar.

Gençlerin sivil toplum şuurunu de geliştiren Program kapsamında bugüne kadar ortalarında AÇEV, AYDER, Aydın Doğan Vakfı, Bilim Kahramanları Derneği, Cevdet İnci Eğitim Vakfı, Darüşşafaka Cemiyeti, DenizTemiz Derneği, Genç Hayat Vakfı, GYİAD, Hayata Takviye Derneği, İKSV, KAGİDER, KAÇUV, Koruncuk Vakfı, Maya Vakfı, Öğretmen Akademisi Vakfı, Özel Olimpiyatlar Türkiye, PERYÖN, TEMA, TOÇEV, Tohum Otizm Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı, TÜBİSAD, TEV, Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye İMSAD, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, TÜRKONFED, TEGV, Türkiye Giysi Sanayicileri Derneği, Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sıhhat Vakfı, Türkiye Kalite Derneği, Yuva Derneği ve ZÜCDER’in bulunduğu sivil toplum kuruluşlarına dayanak olundu. 2022 Devri müracaatları hafta başında başlayan Programa dâhil olmak isteyen STK’lar için müracaatlar 25 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Sürdürülebilir toplumsal yatırımın ehemmiyetine dikkat çeken Temel Holding İdare Heyeti Lider Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Gençler bizim umudumuz, onlara yapılan her bir yatırımın bizi ileriye götüreceğine inanıyorum. Temel Holding ve Temel Toplumsal olarak tüm faaliyetlerimizi “çeşitlilik, kapsayıcılık ve eşitlik” bedelleri çerçevesinde sürdürüyoruz. Merhum babamın ismini taşıyan Şevket Sabancı Vizyonuyla Birinci Fırsat Programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarında tecrübe kazanan gençlerimize toplumsal sorumluluk şuurunu aşılarken, sivil toplum dalına de nitelikli iş gücü sağlamış olmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Her yıl daha fazla gence umut olmak bizim en büyük maksadımız. Temel Toplumsal olarak eğitimli genç işsizliğini odağımıza aldığımız günden bu yana ilmek ilmek işleyerek oluşturduğumuz 2.000 kişiyi aşan ekosistemimiz bizim en kuvvetli kasımız. Bu ekosistem ortasında yer alan ve başta bize katkı sağlayan kurumsal destekçilerimiz ile geleceğimizin parlayan yıldızı olan gençlere kucak açan STK’larımız olmak üzere tüm Temel Toplumsal ekosistemine teşekkürlerimizi sunmak isterim.” dedi.

2022 yılında 7.dönemine başlayacak olan programa, 6 yılda toplam 20.482 genç başvurdu. Her yıl artan müracaat sayıları, gençlerin iş fırsatlarına duyduğu muhtaçlığı gözler önüne sererken, iştirakçilerin tamamının 6 ay ortasında bir daha sonraki işine geçiş yapması Programın tesirini ortaya koyuyor.

Son Müracaat 25 Şubat!

Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarında 12 ay boyunca tam vakitli iş tecrübesi sağlayan Program kapsamında bugüne kadar 34 STK ile çalışılarak, 200 gence okuldan işe geçiş sürecinde takviye sağlandı.

Yeni mezun gençlere iş fırsatı sunmak isteyen, en az 3 yıl evvel T.C. maddelerine bakılırsa kurulmuş, aşağıdaki şartları karşılayan tüm dernek, vakıf ve üst kuruluşları (federasyon, konfederasyon vb.) Şevket Sabancı Vizyonuyla Birinci Fırsat Programı’na başvurabilir.

Müracaatta bulunacak STK’ların;

  • Toplum faydasına çalışmalar yürütmesi
  • En az 5 tam vakitli çalışanı olması
  • Son iki yıl için yılda en az 750.000 TL bütçesi olması
  • Talep ettikleri konum için net iş tarifi oluşturması
  • İştirakçi gençlere işbaşı tecrübesi ve şahsi gelişim imkanı sunması
gerekiyor.

2022 yılında gençlere birinci fırsatlarını vermek isteyen STK’lar için müracaat süreci 25 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst