Roland Garros’ta yarı finalde Djokovic: Alcaraz’da zorlu olacak

onurnisan

New member
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
798
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Uzun zamandır beklenen yarı final gerçek oluyor. Novak Djokovic22 Grand Slam’in adamı meydan okuyacak carlos alcaraz, 20 yaşındaki dünya 1 numarası, Roland Garros’un sondan bir önceki perdesinde. Cuma günü randevu. Çeyrek finalde dünyanın 3 numarası ve berabere kalan Djokovic, Rusları geride bıraktı. Karen Haçanov – Son 16 turunda Sonego’nun celladı – 4-6 7-6(0) 6-2 6-4 skoru ile. Paris’te ilk setini kaybeden ‘Nole’ için bu, bir Slam’deki 45. yarı final, Federer’in rekorundan -1 ve Paris’te sadece Nadal’ın (15) daha fazla vurduğu 12. maç. Alcaraz, Paris’teki ilk yarı finalde bunun yerine Yunan’ı üç sette yendi. Stefanos Tsitsipas, çekilişin beşinci gücü: 6-2 6-1 7-6(5) iki saat 12 dakikalık oyun. Tarih olmadan, İspanyol’un bir saatten biraz fazla bir sürede kazandığı ilk iki setin ilerlemesi. Kısa süre sonra cesareti kırılmış ve giderek daha fazla bir tepki organize edemeyen Tsitsipas, Alcaraz’ın güçlü ve derin şutları cerrahi olarak hassas düşme toplarıyla değiştiren agresif oyununa cevap verecek önlemi bulamadı. Üçüncü set daha dengeliydi, Alcaraz kendini 4-1 önde buldu, sadece rakibin üç maç puanını iptal ettikten sonra tamamen 5’e kadar geri gitmesine izin veren boş bir pasla karşılaştı. Doğru konsantrasyonu bulan Alcaraz’ın 7-5’te lehine kapattığı tie-break’e geldi.



carlos alcaraz

Carlos Alcaraz (reuters)


Djokovic ilk seti kaybetti


Khachanov’a karşı Djokovic’in oyuna girmesi biraz zaman aldı. İlk sette kırılma noktası olmadı, 12 galibiyet karşısında 17 serbest hata yaptı. İkinci sette her iki oyuncu da servis kırma noktasını kabul etmeden servis yaptı, ancak Djokovic tie break’i domine etti. Sırp oyuncu hala çok sayıda serbest vuruş kullandı (14), ancak aynı sayıda kazananla bunları telafi etti. Üçüncü sette 22 Grand Slam’in galibi oyununun seviyesini önemli ölçüde yükseltti, 4 as yerleştirdi, çift hata yapmadı, ilk serviste puanların %91’ini ve ikinci serviste %100’ünü kazandı, Khachanov’a servisi iki kez kırdı. Ruslara bir kırılma noktası kabul etti ve 19 kazanan ve yalnızca bir zorunlu hata ile bitirdi. Dördüncü setin başında Djokovic 3-1 öne geçti, servisini bırakıp Khachanov’u maça geri getirmeden önce (4-4) 5’e 2 öne geçmek için iki topu vardı. Sırp oyuncunun rakibinin servisini sıfıra kırarak ve 3 saat 38 dakikalık oyundan sonra kapanarak hemen toparlandığı küçük bir boş pas.


Aryna Sabalenka - boşuna - Elina Svitolina'nın tokalaşmasını bekliyor

Aryna Sabalenka - boşuna - Elina Svitolina'nın tokalaşmasını bekliyor

Aryna Sabalenka – boşuna – Elina Svitolina’nın tokalaşmasını bekliyor (kol)


Kadınlar, Sabalenka-Muchova yarı finali


Kadınlar turnuvasının ilk yarı finalini belirledi. Belarusça Arina Sabalenkadünya 2 numarası ve ikinci seri başı, çeyrek finalde ukrayna’yı yendi Elina Svitolina, WTA sıralamasında 192 numara, bir saat 36 dakikada 6-4 6-4 skorla. Maç sonunda tahmin edilebileceği üzere savaşa karşı her zaman ön saflarda yer alan Ukrayna, rakibi Beyaz Rusya ile tokalaşmak istemedi. Maçtan sonra Svitolina, “Neden beklediğini bilmiyorum, çünkü tokalaşmayla ilgili ifadelerim oldukça açıktı,” dedi. Svitolina sertçe, “Ülkemi böyle insanlara satmayacağım,” diye ekledi. Daha sonra basın toplantısında konuşan Sabalenka, “Savaşı desteklemiyorum. Sporun siyasete karışmasını da istemiyorum çünkü ben sadece bir tenisçiyim. Siyaset yapmak isteseydim, burada olmazdı” Gazeteciler tarafından ülkesinin cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko’ya baskı yapan Belaruslu, “Savaşı desteklemiyorum, bu da şu anda Lukashenko’yu desteklemiyorum anlamına geliyor” dedi.

Sabalenka yarı finalde Çek ile karşılaşacak. Karolina MuchovaRusya’yı geride bırakan dünyada 43 Anastasia Pavlyuchenkova, 2021’de Paris’te finalist, 7-5 6-2. Muchova, 2021’de Avustralya’dakinden sonra bir Grand Slam’de ikinci yarı final oynayacak.
 
Üst