OpenAI yöneticileri, yapay zekanın uluslararası bir bekçi köpeğine ihtiyacı olduğunu söylüyor

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
541
Puanları
1
Neden Önemlidir: Güçlü yapay zeka sistemleriyle ilgili endişeler artıyor.


Bay Altman, milletvekillerini yapay zekayı düzenlemeye çağırmak için 16 Mayıs’ta Kongre huzuruna çıktı. Kongre üyeleri, yanlış bilgilerin yayılması ve veri ihlalleri de dahil olmak üzere yapay zekanın oluşturabileceği tehditlerle ilgili endişelerini dile getirdi.

“Bence bu teknoloji ters giderse, oldukça ters gidebilir. Bay Altman, bir Senato alt komitesi üyelerine verdiği ifadede, “Ve biz bu konuda sesimizi duyurmak istiyoruz,” dedi.

Mart ayında, Tesla CEO’su ve Twitter’ın sahibi Elon Musk da dahil olmak üzere 1000’den fazla teknoloji lideri ve araştırmacısı, en gelişmiş yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesine yönelik bir moratoryum çağrısında bulundu ve açık bir mektupla bu araçların insanlar için “derin” riskler oluşturduğu konusunda uyarıda bulundu. toplum ve insanlık.”

En son iletişimlerinde, OpenAI yöneticileri şunları söyledi: “Önümüzdeki 10 yıl içinde, AI sistemlerinin çoğu alanda uzman seviyesinin üzerine çıkması ve günümüzün en büyük şirketlerinden biri kadar verimli faaliyetler gerçekleştirmesi düşünülebilir.”

Arka plan: Teknoloji devleri, hızla büyüyen bir pazarda üstünlük için rekabet ediyor.


En son yapay zeka araçları, internet ekonomisini alt üst edebilir, günümüzün teknoloji devlerini dengeli hale getirebilir ve bir sonraki endüstri güç merkezlerini doğurabilir.

Teknoloji şirketleri, insan düşüncesine rakip olma ve işleri yok etme potansiyeline sahip olduğuna dair endişeler arttıkça yapay zekaya milyarlarca dolar harcadı. Goldman Sachs yakın zamanda yapay zekanın 300 milyon tam zamanlı işi otomasyon riskine sokabileceğini tahmin etti.

BuzzFeed, tarif önerileri sunan bir sohbet robotu başlattı.

Sırada ne var: Kongre ayak uydurmaya çalışıyor.


Geçen haftaki duruşmada, Connecticut Demokratı ve Senato paneli başkanı Senatör Richard Blumenthal, Kongre’nin yeni teknolojilere ayak uydurmakta başarısız olduğunu kabul etti. Duruşmanın, AI’nın potansiyelini keşfeden ve sonunda “bunun için kuralları belirleyen” bir serinin ilki olduğunu da sözlerine ekledi.

“Amacımız, bu yeni teknolojilerin gizemini çözmek ve geçmişin bazı hatalarından kaçınmak için onları sorumlu tutmaktır” dedi.

Ancak yıllar geçtikçe, teknoloji endüstrisinin tarafgir çekişmeleri ve yoğun lobi faaliyetleri mahremiyet, konuşma ve güvenlik kurallarını güçlendirmek için tasarlanmış düzinelerce yasa tasarısını geciktirdi.
 
Üst