Ömür Sabuncuoğlu’dan “Sizin Öykünüz” Kız Çocuklarının Eğitimine Umut Olacak

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,294
Puanları
36
Ömür Sabuncuoğlu’dan “Sizin Öykünüz” Kız Çocuklarının Eğitimine Umut Olacak
Okumayan kız çocuğu kalmasın diye bir ortaya gelen on beş ünlü isim en hoş hikayelerini onlar için yazdı.

Gazeteci Ömür Sabuncuoğlu’nun geliri kız çocuklarının eğitim için kullanılan üçüncü kitabı “
Sizin Öykünüz” İnkılâp Kitabevi’nden çıktı.

Kitapta Sezen Aksu’nun kaleminden dökülen satırlar ve Ebru Şallı’nın bir süre evvel kaybettiği oğlu Pars’a yazdığı mektup da yer alıyor.


Gazeteci muharrir Ömür Sabuncuoğlu’nun maddi imkânsızlıklar niçiniyle okuyamayan kız çocuklarına ulaşıyor. Ünlü isimlerin imzasını taşıyan hikayelerden derlenen ve İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayımlanan Sabuncuoğlu’nun son kitabı Sizin Hikayeniz’ün satışından elde edilen gelir okuyamayan kız çocuklarının eğitimi için kullanılıyor.

Birbirinden Ünlü İsimlerin Öyküleri ile Raflarda

Bugüne kadar 300’den çok çocuğun ömrüne dokunan ve birincisi 2018, ikincisi 2019 yılında çıkan Onların Hikayesi ile Bizim Hikayemiz’ün akabinde pandemi niçiniyle bir yıl gecikmeli olarak yayımlanan Sizin Hikayeniz’ün gayesi epeyce daha fazla çocuğa ulaşmak. bir daha birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı kitapta, Azra Akın, Berrak Tüzünataç, Burçin Terzioğlu, Caner Erkin, Tabiat Rutkay, Ebru Şallı, Ece Üner, Gülay Kamaz, Gonca Vuslateri, Kerem Bürsin, Mehmet Aslantuğ, Metin Hara, Pınar Öğün, Sezen Aksu ve Sinem Kobal okurlarını umut dolu hikayelerle karşılıyor. Kimi çocukluk senelerına gdolayıyor, kimi bir bayanın hayata tutunma gayretini anlatıyor, kimi ortasındaki çocuğa kulak veriyor.

Eğitimde cinsiyet eşitliğini sağlamanın kıymetine hikayeleriyle de dikkat çeken bu kitap, okuldan yoksun kalan kız çocuklarının hayallerini gerçek yapmak için okurlarını bekliyor.

Art kapak

Onların Hikayesi, Bizim Hikayemiz ve şu an elinizde tuttuğunuz Sizin Hikayeniz… Üçüncü kitabımız için de hoş dilekler dileyerek ve kocaman umutlarla yola çıktık. Sizin Hikayeniz’de de maksadımız tıpkı; maddi imkânsızlıklar niçiniyle okuyamayan kız çocuklarımıza ulaşıp,onlara ışık olmak. Aldığınız her kitap, onların eğitimi için bir umut olacak. Yaptığımızın, daha fazlasını yapabilmek için yola çıktık. İnanıyorum ki, bu kitabımızla da o minicik ve pak yüreklere ulaşıp, hoş yüzlerindeki pırıl pırıl gülüşlere birlikte tanıklık edeceğiz.

Aydınlık yarınlara…

Azra Akın / Bir Çocukluk Anısı

Berrak Tüzünataç / Hayali Arkadaşım Clara

Burçin Terzioğlu / Hayat Hanım

Caner Erkin / Canımsın Sen

Tabiat Rutkay / Piraye’ye Mektup

Ebru Şallı / Nereden Bilebilirdim ki Ponçiğim

Ece Üner / Güneş’i Doğurmak

Gülay Kamaz / Benim Dostum Olur Musun?

Gonca Vuslateri, Pınar Öğün / İyola ve

Melem Cadısı

Kerem Bürsin / İsmim Kerem… Kerem Üzere

Mehmet Aslantuğ / Şair ve Şiir

Metin Hara / Mavi’nin Hikayesi

Ömür Sabuncuoğlu / Serap Anne

Sezen Aksu / Kardelen

Sinem Kobal / Altın Saçlı Kız

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst