Mustafakemalpaşa’da İklim Değişikliği İle Çaba Eğitimleri Başladı

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,303
Puanları
36
Mustafakemalpaşa’da İklim Değişikliği İle Çaba Eğitimleri Başladı
Lider Kanar, ‘’İklim değişikliği eğitimleriyle evlatlarımıza tertemiz bir gelecek hazırlıyoruz!’’

Global iklim değişikliğinin olumsuz tesirlerinin azaltılmasını hedefleyen Mustafakemalpaşa Belediyesi, İklim Değişikliği İle Uğraş Eğitim Programının startını verdi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, etraf dostu belediyecilik hizmetlerine her gün bir yenisini ekliyor. Tabiat dostu belediyecilik anlayışıyla yenilenebilir projeler ve hizmetler ortaya koyan Mustafakemalpaşa Belediyesi, 131 mahallede toplumun her kesitine ulaşmak ismine kırsalda kurs, eğitim ve sertifikasyon çalışmalarını hızlandırdı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi İklim Değişikliği Müdürlüğü ve İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ”İklim Değişikliği İle Çaba Eğitimlerinin” birinci etabı Uluabat Göl şeridi kırsalında bulunan mahallelerde başladı. Belediye Sanayi Mühendisi, iklim değişikliği alan uzmanları ve İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü envanterinde misyonlu Ziraat Mühendisleri ve alan eğitmenlerinin iştirakiyle birinci etabı Onaç Mahallesinde başlayan İklim Değişikliği ile Çaba Eğitimleri; Dorak ve Akçapınar Mahallelerinde eş vakitli olarak devam etti. 8 ders saati olarak planlan eğitimlere iştirak ağırdı.

Kursiyerlerde çevreciliğe karşı farkındalık oluşturmak ve eğitim modüllerini pratik hayatta uygulamak emeliyle interaktif olarak düzenlenen kurs programında; global iklim değişikliğinin tarihi gelişimi, iklim değişimi senaryoları, Türkiye’nin iklim siyaseti projeksiyonları, karbon ayak izi, beslenme stilleri, güç siyasetleri, tarım ve ormancılık hususları üzerinde duruldu.

‘’Yenilenebilir güç ve tasarruf hareketiyle evlatlarımıza daha pak bir gelecek bırakacağız!’’

Yağmur Suyu Hasadı, Güneş Gücü Sistemleri ve Su Ayak İzi projeleriyle kentin en kıymetli çevresel meselelerine yapan tahliller sunmak üzere çalışmalara sürat verdiklerini belirten Mustafakemalpaşa Belediye Lideri Mehmet Kanar, iklim değişikliği sıkıntılarının öncelikli gündemleri olduğunu belirtti. Lider Kanar,

”Küresel iklim değişikliği için şimdiden gerekli önlemleri almak zorundayız. Gün geçtikçe tesiri daha hayli hissedilen iklim değişikliği eğitimleri öncelikli aksiyon planımız içinde yer alıyor. Bu bağlamda, vazifeye geldiğimiz birinci günlerde kurduğumuz İklim Değişikliği Müdürlüğümüzü geri dönüşüm seferberliğimize entegre ederek çalışıyoruz. Pazar atıklarından yılda 18 Ton gübre ürettiğimiz Kompost Projemiz tıkır tıkır işliyor. Sıfır-e Atık projesi kapsamında Mustafakemalpaşa kırsalında başlatmış olduğumız ”Muhtarlıklar Yarışıyor” projesi de 131 mahallede büyük ses getirdi. İklim değişikliği eğitimleriyle de tıpkı farkındalığı oluşturmak üzere; Onaç, Akçapınar, Dorak sınırından işe başladık. Bilhassa üreticilerimizin iklim değişikliği ile uğraş yollarını tanımaları, yenilenebilir yönetmeleri çağdaş tarıma uygulayabilmeleri fazlaca önemli. Bu eğitimlerle, çiftçilerimizi, esnafımızı, sivil toplum kuruluşlarını, gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımızı bir ortaya getirmeyi hedefliyoruz. bu biçimdece iklim değişikliğiyle daha aktif biçimde uğraş edebilecek, karar alma süreçlerini hızlandırarak adımlarımızı hızla atabileceğiz. 131 mahallemizin tamamında, iklim değişikliği gönüllüsü yüzlerce vatandaşımızın destekleyeceği yenilenebilir güç ve tasarruf hareketiyle inşallah evlatlarımıza daha pak bir gelecek bırakacağız” dedi.

İki gün boyunca devam edecek eğitimlerin akabinde kursiyerlere sertifikaları takdim edilerek İklim Değişikliği İle Gayret Programının birinci etabı son bulacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst