Monica Seles’i bıçaklayan Gunter Parche hayatını kaybetti.

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Gunter Parcheneredeyse tam 30 yıl önce (30 Nisan 1993) sırtından bıçaklayan adam Monica Seles, öldü. Bu, ancak Parche’nin ortadan kaybolduğunu keşfeden Bild tarafından bildirildi. Ağustos 2022’de 68 yaşında, hayatının son 14 yılını huzurevinde geçirdikten sonra Nordhausen, Thüringen’de. Kader, aslen GorsbachAlman tenis yıldızının hayranıydı, Steffi Grafve ABD vatandaşlığına sahip bir Sırp olan Seles’in kahramanını dünya sıralamasında zirveden düşürdüğü fikrine dayanamadı. Bu nedenle adam, saldırının ardından mahkemede verdiği ifadede kendisinin de kabul ettiği gibi, “Seles’i uzun süre tenis oynamasına izin vermeyecek kadar incitecek” bir şeyler yapmaya karar vermişti.

1993’te Hamburg’daki saldırı

“Sırplardan nefret ettiğini” de iddia eden Fates, il 30 Nisan 1993, Hamburg turnuvasının çeyrek final maçında Rothenbaum merkez sahasında Seles’e görünmeden yaklaştı ve ardından 23 santimetre uzunluğundaki bıçakla Seles’i sırtından bıçakladı. “Ben büyük bir hayranıyım Steffi Graf. Yıldönümlerinde çiçek alsın diye annesine defalarca yüz mark gönderdim. 1990’da, Steffi 1 numarayken ve Almanya Açık’ta Seles’ten finalde kaybettiğinde, dünya etrafıma yıkılmış gibiydi. Ben de Seles’i cezalandırmaya karar verdim. Hamburg’ta üç günlük iz sürmeden sonra, bana en uygun görünen anda kararımı verdim. Ona tüm gücümle vurmadım, onu öldürmek istemedim, sadece incittim. Bir daha asla sıralamalarda benim Steffi’min önünde olmayacaktı.” O sırada dördüncüye karşı 6-1 ve 4-3 önde olan Seles Magdalena Maleeva, ileri doğru hareket etmişti ve bıçak sırtına sadece bir inç kadar girmişti. Tenisçi ciddi bir bedensel yaralanmadan kurtuldu, ancak saldırısının şoku kariyerinin geri kalanını etkiledi. Steffi rakibini hastanede ziyaret etti. Hamburg turnuvasının bitiminden sonraki hafta, dünyanın en iyi 25 tenisçisinden 17’si, Seles’in dönüşüne kadar 1 numara pozisyonunu ‘dondurup dondurmamaya’ karar vermek için Roma’da bir araya geldi. Ancak Arjantin dışında hepsi aleyhte oy kullandı Gabriela Sabatini. Monica Seles’in rehabilitasyonu, kanser teşhisi konan babasının kemoterapi döngülerine denk geldi. Seles daha sonra acısını yemekle saklamaya başladı; Bu zayıflığı kısa sürede, özellikle sahaya dönüşü vesilesiyle basının hedefi haline geldi. Wimbledon.

Tenis, Steffi Graf’ın 50 yılı: gelmiş geçmiş en başarılılar arasında

13 Haziran 2019

“Almanya’da Bir Daha Asla”

Monica, saldırganın yargılandığı hiçbir duruşmaya katılmadı ve artık Almanya’daki sahalara ayak basmamaya karar verdi. Sahaya döndükten sonra, WTA ona ‘1 numara bis’ statüsü verdi, bu karar birçok meslektaşının burun kıvırmasına neden oldu. Sıralamanın zirvesine asla geri dönmedi, ancak bir Grand Slam (Avustralya Açık 1996) ve başka bir 20 WTA şampiyonluğunun yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri için üç Fed Kupası ve bir Olimpiyat bronz madalyası daha kazandı. Atlanta Oyunları 1996. Saldırıdan önce, önceki on Grand Slam’in sekizini kazanmıştı. 2008’de toplam 53 turnuva galibiyetinin ardından emekli oldu. 1992’de kendi Steffi Graf’ına karşı finali kaybettiği Wimbledon’ı kaçırdı. 8 Eylül 2013’te Flushing Meadows’daki kadınlar finalinden önce, New York City’de turnuvanın en büyük galiplerini onurlandıran ABD Açık Şampiyonlar Mahkemesi’ne girdi. Bombacısı, iki duruşmadan sonra, ağırlaştırılmış saldırıdan iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Parche, yalnızca saldırı ile 13 Ekim 1993’teki mahkumiyeti arasındaki aylar boyunca hapiste kaldı.

Tenis yıldızlarının mucidi Nick Bollettieri

kaydeden Gianni Clerici

05 Aralık 2022