Microsoft, maliyetleri azaltmak için 10.000 çalışanını işten çıkarıyor

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
521
Puanları
1
Microsoft Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ekonomik belirsizliğin ortasında maliyetleri azaltmak ve yapay zeka gibi stratejik önceliklere yeniden odaklanmak için 10.000 çalışanı işten çıkarmayı planlıyor.

Şirket, Haziran ayı sonunda yaklaşık 221.000 kişiyi istihdam etti ve kesintiler toplam küresel iş gücünün yüzde 5’inden azını oluşturdu.

Kesintilerle Microsoft, çevrimiçi hizmetlerde pandemi kaynaklı artış ve bulut bilişimin genişlemesi teknoloji yeteneği için sert bir rekabet yarattığında, birkaç yıllık işe alma çılgınlığının ardından istifa eden en son teknoloji devi oldu.

Microsoft’un CEO’su Satya Nadella, “Bunlar, bu sektörde platform değişikliklerine uyum sağlamayan kimseyi affetmeyen tutarlı bir şirket olarak kalmak için 47 yıllık tarihimizde verdiğimiz zor kararlar” dedi. Personele mesaj.


Çarşamba günü başlayan ve Mart ayına kadar devam eden işten çıkarmalar, şirketin yaklaşık sekiz yıldaki en büyük işten çıkarmaları. Nadella, Microsoft’un cep telefonu üreticisi Nokia’yı talihsiz bir şekilde satın almasından vazgeçtiği için 2014 ve 2015 yıllarında yaklaşık 25.000 kişiyi işten çıkardı.

Diğer teknoloji şirketleri gibi Microsoft da pandemi sırasında hızla büyüdü ve 2019’dan bu yana 75.000’den fazla çalışanı işe aldı. Microsoft’un yıllık geliri üç yıl içinde yüzde 58 arttı, ancak artan faiz oranları ve durgunluk olasılığı şirketin geleceğini gölgeledi. Ekim ayında sona eren çeyrekte, beş yılın en yavaş büyümesini bildirdi ve daha ılımlı sonuçların gelebileceği konusunda uyardı.

Bay Nadella, müşterilerin “daha azıyla daha fazlasını yapmaya” çabaladıklarını söyledi. “Ayrıca, dünyanın bazı bölgeleri durgunluk içindeyken ve diğer bölgeleri bir durgunluk beklediğinden, tüm sektörlerde ve coğrafyalarda şirketlerin dikkatli davrandığını görüyoruz.”

Nadella, kıdem tazminatı ve diğer yeniden yapılandırma maliyetleri de dahil olmak üzere değişikliklerin 1,2 milyar dolara mal olacağını söyledi. Düzenleyici bir dosyalamada, Surface dizüstü bilgisayar ve tablet serisini yapan Microsoft, maliyetin bir kısmının “donanım portföyümüzdeki değişikliklerden” ve ofis kiralamalarının konsolidasyonundan kaynaklanacağını söyledi. Microsoft’un üç aylık sonuçlarını Salı günü açıklaması bekleniyor.

Nadella, şirketin stratejik alanlarda işe almaya devam edeceğini söyledi ve yapay zekadaki ilerlemeleri “bilgisayarın bir sonraki büyük dalgası” olarak nitelendirdi.


Şirket, son derece popüler ChatGPT yapay zeka sistemi yapan OpenAI’ye potansiyel olarak 10 milyar dolar daha yatırım yapmak ve çevredeki antitröst yetkililerinin meydan okumalarıyla karşı karşıya kalan video oyun üreticisi Activision’ı 69 milyar dolar satın almak da dahil olmak üzere birkaç büyük bahis yaptı. Dünya .

Diğer teknoloji devleri de birkaç yıl süren şiddetli genişlemenin ardından maliyetleri düşürdü. Amazon Çarşamba günü, şirketin işgücünü yaklaşık 18.000 işten çıkarma planlarının bir parçası olarak büyük bir işten çıkarma turuna başladı.

Kurumsal yazılım şirketi Salesforce, bu ay iş gücünün yüzde 10’unu veya yaklaşık 8.000 çalışanını işten çıkarmayı planladığını duyurdu ve Facebook’un ana şirketi Meta, geçen yılın sonlarında 11.000’den fazla kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.
 
Üst