MESS, “MESS Yarınım” Projesi ile Geleceği İnşa Ediyor

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,306
Puanları
36
MESS, “MESS Yarınım” Projesi ile Geleceği İnşa Ediyor
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, “MESS Yarınım” eğitim projesiile ülkemizin ve Türk endüstrinin muhtaçlık duyduğu teknik iş gücünün yetişmesine, mesleksel eğitimin niteliğinin ve genç istihdamının artmasına katkı sağlıyor. Bugüne kadar, meslek liselerinde okuyan 30 bin öğrenciye ulaşan “MESS Yarınım” projesi Türkiye’nin alanındaki en büyük burs programı olma özelliğini taşıyor.

Projenin 7. yılı olan 2021-2022 Eğitim-Öğretim devrinde ise 6 bin öğrenciye burs dayanağı verilecek.


Her biri alanında önder 260 sanayi şirketini temsil ederek Türkiye’nin en büyük ve en esaslı patron sendikası olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), MESS Yarınım projesi ile mesleksel eğitimin geliştirilmesine verdiği dayanağı sürdürüyor. Proje, ülkemizin ve Türk endüstrinin gereksinim duyduğu teknik iş gücünün yetişmesine, mesleksel eğitimin niteliğinin ve genç istihdamının artmasına katkı sağlıyor.

Ülkemizin üretimi ve endüstrisini temsil eden MESS üyelerinin meslek liselerinde eğitim nazarann çocuklarına yönelik bir eğitim projesi olan MESS Yarınım, Türkiye’nin alanındaki en büyük burs programı olma özelliği taşıyor. Proje kapsamında bugüne kadar, MESS üye işyeri çalışanlarının meslek lisesi öğrencilerinden oluşan ve geleceği inşa edecek 30 binin üstündeki başarılı gence eğitim süreçlerinde takviye olundu.

Projenin 7. yılı olan 2021-2022 Eğitim-Öğretim devrinde MESS; 6 bin öğrenciye burs takviyesi sağlayacak.

MESS Yarınım bursiyerleri metal kesiminin geleceğini inşa ediyor

Projenin en büyük gayelerinden birinin Türk endüstrisinin dijital geleceğine yarar sağlamak olduğunu vurgulayan MESS İdare Konseyi Lideri Özgür Burak Akkol, “Bursiyerlerimizin yarısından fazlası metal sanayisinde istihdam edilebilecek kısımlarda eğitim görüyor. Gayemiz bursiyerlerimizi geleceğin yetkinlikleriyle donatmak. Zira biliyoruz ki; son senelerda sürat kazanan dijitalleşme ile iktisatların en kıymetli gereksinimi dijital maharetlerle donatılmış teknik işgücü. Çok kısa bir süre içerisinde robotik mühendisleri, büyük data uzmanları, yapay zekâ programcıları, IoT uzmanları, epeyce kanallı yazılımcılar ve siber güvenlik uzmanları üzere roller çalışma hayatlarımızda kritik kıymete sahip olacak. Evvelden fizikî güç gerektiren birfazlaca üretim süreci bugün yerini dijital süreçlere bırakmaya başladı ve bu dijital dönüşüm süreci biroldukca fırsatı birlikteinde getiriyor. Yeni meslekler doğuyor, işgücünde yeni yetkinlik gereklilikleri ortaya çıkıyor. Bu niçinle, ülkemizin global rekabette gücünü artıracak ve yarınları inşa edecek gençlerin geleceğe hazır olması büyük değer taşıyor. ‘MESS Yarınım’ projemiz ile gençlerimize burs dayanağında bulunmanın ötesine geçerek onları gelecekte gereksinim duyulacak yetkinliklerle donatıyoruz. şahsi gelişimlerine yarar sağlayacak toplumsal aktivitelerden tutun, Kodlama – Robotik ve 3 Boyutlu Tasarım Eğitimleri’ne uzanan biroldukca alanda, çocuklarımızın yanında oluyoruz.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst