Kohl, kalıcı CEO olarak atamasını tamamladı

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
521
Puanları
1
Nihai bir karar verilmediği için isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan duruma aşina iki kişiye göre, Kohl’s, Michelle Gass’ın geçen yıl Levi’s’tan ayrılmasının ardından Tom Kingsbury’yi daimi genel müdür olarak atamak için geç görüşmelerde bulunuyor.

Şirketin geçici CEO’su Bay Kingsbury, yorum talebine yanıt vermedi. Kohl’s sözcüsü Jen Johnson, “Söylentiler veya spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz” dedi.

Duruma aşina olan kişiler, bu hafta bir duyuru beklenmediğini söyledi.

Bay Kingsbury, aktivist yatırımcıların incelemesine giren ve geçen yıl kendisini satmadan bir satış sürecini tamamlayan Kohl’s için kritik bir zamanda atanacaktı. Enflasyon bir dizi emtia için daha yüksek fiyatlara yol açtığından, esas müşteri – orta gelirli Amerikalılar – tasarruflarının azaldığını gördüler. Sonuç olarak, giyim gibi tüketim mallarını satın almaktan çekildiler.

Kasım ayında Kohl’s, ekonomiyi çevreleyen belirsizliği ve Bayan Gass’ın ayrılışını gerekçe göstererek 2022 yılının tamamı için rehberliğini geri çekti. Üçüncü çeyrek için net satışlar yıldan yıla yaklaşık yüzde 7 düştü. Perakendeci, kritik tatil sezonunda işinin nasıl ilerlediğini henüz açıklamadı. Şirketin hisseleri geçen yıl yaklaşık yüzde 50 değer kaybetti.


Kohl’un başkanı Peter Boneparth, Kasım ayında şirketin Bayan Gass’ın halefinin satışları artırmaya ve mağaza içi ve dijital alışveriş deneyimi arasında daha iyi köprü kurmaya, marka geliştirmeye ve Sephora mağazasını Mağazada yönlendirmeye odaklanmasını istediğini söyledi. 2025 yılına kadar yıllık 2 milyar dolarlık satış.

Bay Kingsbury, aktivist yatırımcı Macellum ile bir anlaşma kapsamında katıldığı 2021’den beri Kohl’un yönetim kurulunda yer alıyor. Kırk yıllık perakende deneyimi, 2019’a kadar on yıldan biraz fazla bir süre Burlington mağazalarını işletmeyi içeriyor.

Kasım ayı analist notunda, araştırma şirketi Morningstar, Kohl’s’un, Bay Kingsbury’yi daimi CEO olarak ataması halinde, yönetim kurulunda bir koltuk talepleri de dahil olmak üzere, aktivistlerden gelecek daha fazla baskıyı potansiyel olarak engelleyebileceğini yazdı.

Bay Boneparth, perakendecinin Wisconsin genel merkezinden bahsetmeden önce Kasım ayında, “Son derece saygı görüyor ve envanter yönetimine güçlü bir şekilde odaklanan istisnai bir operatör” dedi. Tom, Kohl’a yabancı değil. Milwaukee’yi evinden arıyor.
 
Üst