KO-MEK yeni başlangıçlar için hoş bir adım

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,304
Puanları
36
KO-MEK yeni başlangıçlar için hoş bir adım
KO-MEK kursları yeni lezzetler, yeni tatlar ve yeni tarifler öğrenmek isteyenler için yeni bir yol ve yeni başlangıçlar sunuyor


Kurulduğu günden beri adeta bir Halk Üniversitesi olarak yetiştirdiği kursiyerler ile meslek alanlarında nitelikli eleman açığını kapatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitimlerini sürdürüyor. 355 farklı branştan yalnızca bir tanesi olan Pastacı Çırağı Kursu adeta geleceğin mastır şeflerini yetiştiriyor. Gebze Beylikbağı KO-MEK Pastacı Çırağı kursuna katılan kursiyerler kendi ortalarında düzenledikleri müsabaka ile ‘en uygun ustalar KO-MEK’te yetişir’ dedirtti.

KURSİYERLER HEYET OLDU

Mavi ve kırmızı olmak üzere 2 kadro halinde yarışan Beylikbağı KO-MEK Pastacılık kursu kursiyerleri saatler evvelden hazırlıklarını tamamlayarak birbirinden hoş tatlılar ile heyetin önüne çıktı. Beylikbağı KO-MEK kursunda farklı branşlara devam eden 13 farklı heyetin yer aldığı müsabakada her bir heyet üyesi tattığı lezzetler daha sonrasında oyunu kullanarak kazanan grubu belirledi. Beylikbağı KO-MEK kurs merkezinde eğitim alan kursiyerlerin de ağır ilgi gösterdiği yarışta pandemi kurallarına ehemmiyet verildi.

BİRLİKTELİK VE AİLE ORTAMI BİR ORTADA

Pastacı Çırağı kursunun tanıtımını başka kurslara gelen kursiyerlere eğlenceli bir biçimde yaparak kurs merkezini daha hareketli bir hale getirmeyi amaçlayan pastacı çırağı kursiyerleri düzenledikleri gösterilerle gün sonunda hoş anılar bıraktı. 13 kursiyerin heyet olarak tattığı lezzetlerin oy verme sürecinin akabinde en çok puanı alan kırmızı grup müsabakayı kazandı ve alkış aldı. Yarışan her kursiyere çeşitli mükafatların verildiği yarış daha sonrasında KO-MEK’te aile ortamının ve beraberliğin ne kadar ön planda olduğu tekrar kanıtlanmış oldu.

“64 YAŞINDA YENİ LEZZETLER KEŞFETTİM”

Pastacı Çırağı kursuna katılan Leyla Aydoğan konuşmasında, “İlkokul mezunuyum. 64 yaşına kadar çalıştım fakat bir sürü bilmediğim şey varmış bu kurs yardımıyla biroldukca şey öğrendim. Bir sürü ismini, tadını, yapılışını bilmediğim tatlı varmış. KO-MEK yardımıyla yeni yeni lezzetler keşfettim. Gençlerle burada eğitim alarak bir de müsabaka düzenledik, benim için büyük bir heyecan oldu. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum, KO-MEK’i fazlaca seviyorum” diyerek hislerini lisana getirdi.

“YENİ BAŞLANGIÇLAR İÇİN HOŞ BİR ADIM”

Müsabakaya katılan bir öbür yarışmacı Hülya Sümer ise “Buraya kendimi geliştirmek için geldim. Burada fazlaca şey öğrendim, burada olmaktan memnunum. Konut kadınıyım lakin bilmediğim biroldukca tatlı ve yemek varmış. Burada daha az materyalle daha farklı ve lezzetli eserler çıkarıyoruz. KO-MEK yeni başlangıçlar için hoş bir adım” dedi.

ONLİNE MÜRACAAT İÇİN

Siz de 12 ilçede 43 kurs merkezinde verilen eğitimlere katılmak için www.komek.org adresinden online kayıt yaptırarak istediğiniz branşta eğitim alabilirsiniz.



Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst