KO-MEK ile çocuklar birinci kere halı dokudu

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,304
Puanları
36
KO-MEK ile çocuklar birinci kere halı dokudu
Gebze Ulus Ortaokulu öğrencileri, KO-MEK ile pasta yapıp, birinci defa Hereke Halısı dokudu


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) eğitimlerin yanı sıra toplumsal sorumluluk projelerine de ehemmiyet veriyor. Kurulduğu günden itibaren birbirinden kıymetli toplumsal projelere imza atan KO-MEK, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un çocuklar için başlatmış olduğu “ÖNEM Projesine” dayanak vererek çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.

KO-MEK’TEN TOPLUMSAL SORUMLULUK FAALİYETLERİNE DAYANAK

Alanında uzman usta öğreticiler tarafınca verilen eğitimlerle meslek ve sanat alanında binlerce yetişmiş elaman yetiştiren, hem de toplumsal sorumluluk projeleriyle hem kursiyerlerine birebir vakitte Kocaeli’de yaşayan vatandaşlara biroldukça farklı bahiste dayanak olan, onların daha kaliteli vakit geçirmelerine imkan sağlayan KO-MEK, bu defa “ÖNEM Projesinde” yer alan çocukların gülen yüzü oldu. Özel dayanağa gereksinimi olan çocukların yer aldığı Gebze Ulus Ortaokulu öğrencileri KO-MEK Hereke Kurs merkezini ziyaret ederek hem Pasta Üretimini birebir vakitte Hereke Halısı dokumayı öğrendi.

KENDİLERİ İÇİN PASTA YAPIP SÜSLEDİLER

Birinci sefer mutfağa giren çocuklar evvel kendileri için pastalar yaptılar. pek eğlenceli bir ortamda gerçekleştirilen pasta imal etkinliğinde çocuklar kendileri için birinci defa bir şeyler yapmanın memnunluğunu yaşadı. Yapılan pastaları itinayla süsleyen çocuklar sonrasındasında yapılan ikramlar eşliğinde doyasıya yediler.

BİRİNCİ KERE HALI DOKUMA TEZGÂHININ BAŞINA GEÇTİLER

çabucak sonrasında tarihi Hereke Halısı dokumacılığının yapıldığı sınıfı ziyaret eden çocuklar burada birinci kere bir halının ilmek ilmek dokunuşuna tanıklık ettiler. Hereke Halısı hakkında bilgi alan çocuklar çabucak sonrasında tezgâhların başına geçerek birinci ilmeklerini atmış oldu. Bu tarihi halılarda iz bırakmanın keyfini doyasıya yaşayan çocuklar, tarak çekmeyi ve makas kullanmayı da ihmal etmedi. Halıların kıssalarını dokumacılardan dinleyen ve kurslar hakkında bilgi alan çocuklar, tarihi Hereke Halısının dokunuşuna adeta hayran kaldı.

KONUTA MEMNUN DÖNDÜLER

KIYMET projesi ile çocuklara unutamayacakları bir gün yaşatan KO-MEK çabucak sonrasında onlara branşlar hakkında bilgiler verdi. Yiyecek İçecek Hizmetleri, Bilişim Teknolojileri ve Hereke Halısı Dokuma branşlarına katılan çocuklar gün sonunda meskenlerine öğretmenleri eşliğinde keyifli bir biçimde dönmenin memnunluğunu yaşadı.



Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst