Japonya’dan Güney Kore ile buzları eritecek adım

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Japonya’dan Güney Kore ile buzları eritecek adım Güney Kore’de geçtiğimiz Mart ayında yapılan başkanlık seçimini kazanan Yoon Suk-yeol devri yaklaşırken, Japonya’dan son senelerda gerilen Tokyo-Seul bağlantılarında yeni sayfa açabilecek bir adım geldi. Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi’nin Güney Kore’nin yeni Devlet Lideri seçilen Yoon Suk-Yeol’un bakılırsave başlama merasimine Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın özel temsilcisi olarak katılacağı bildirildi. Japonya hükümetinden yapılan açıklamada Hayashi’nin önümüzdeki Pazartesi ve Salı günü Güney Kore’de temaslarda bulunacağı ve Salı günü düzenlenecek merasime katılacağı açıklandı.

“Bölgesel istikrar için iş birliği şart”

Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Japonya ve Güney Kore içindeki işbirliği kadar iki ülke ile ABD içindeki bağların da Kuzey Kore’nin oluşturduğu tehdidi bertaraf etmek ve bölgesel istikrarı korumak için kritik ehemmiyete sahip olduğunu söylemiş oldu. Tokyo-Seul ilgilerinin tarihi ihtilaflar niçiniyle gergin bir periyottan geçtiğini hatırlatan Hayashi, buna karşın ülkesinin Seul ile sağlıklı bağları bir daha kurmaya çalışacağını ve Yoon hükümetiyle yakın bağlantısı sürdüreceğini kaydetti.

Zafer elde etmişti

Güney Kore’de geçtiğimiz Mart ayında yapılan devlet başkanlığı seçiminde ipi göğüsleyen isim, ana muhalefetteki Halkın Gücü Partisi adayı Yoon Suk-Yeol olmuştu. Yoon, 10 Mayıs’ta başkanlık koltuğunu Moon Jae-In’den devralacak.
 
Üst