Jannik Sinner kazanır, Sonego kazanamaz ama ikisi de zorludur

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Ligin resmi skorbordunda “Yarı Final Jannik Sinner vs. Ben Shelton” yazıyor Avustralya Açık 2025. Güney Tirol'den bir İtalyan, siyahi bir baba ve çok sarışın bir anneye sahip bir Amerikalıya karşı; bazılarının duvarlarla bölünmesini, sınır dışı edilmelerini, sınırlardaki orduları, görevleri, yasakları, çok etnikli, çok dilli, çok kültürlü bir dünyanın çocukları. idam cezası. Onları Cuma günü finale çıkmak için mücadele ederken göreceğiz ve harika bir gösteri olacak.

Bugün Alex de Minaurdünyanın 1 numarasının karşısında, bana fortissimo'da her seferinde olanları hatırlattı Thomas Berdych Roger Federer, Rafael Nadal veya Novak Djokovic ile rekabet etme sırası ondaydı: çok iyi oynadı ama yine de açıkça kaybetti. Neredeyse her zaman. Kayıtlara göre, ATP arşivindeki kayıtlar İsviçrelilerin Çeklere karşı 6'ya karşı 20, Rafa'nın 4'e karşı 20, Nole'un ise 3'e karşı 25 galibiyetini sayıyor.

Sinner ve De Minaur'un selamlaşması

Sinner ve De Minaur'un selamlaşması

Alex'in hayranlarıyla dolu Rod Laver Arena'da Jannik, saldırgan olmasa da her yere hakim oluyor. Riskli kazananları belirlemek yerine rakibinizin hata yapmasını hedefleyin. İlk iki sette 6-3 6-2 mağlup olan Avustralyalı 8 numaralı seribaşı, çözüm aramayı etkili bir şekilde bırakıyor ve aynı zamanda güçlü, kesin ve hepsinden önemlisi kararlı bir oyuncuya karşı güçsüzlüğünden duyduğu hayal kırıklığını vücut diliyle gösteriyor.

Lorenzo Sonego mağlup ve mutlu: “Shelton'a karşı eğlendim. Ve bu sadece başlangıç”

Muhabirimiz Massimo Calandri tarafından

22 Ocak 2025

İki gün önce Holger Rune'a karşı oynanan maçta kendisine bir sete mal olan boş servis, bu nedenle, herkes gibi Jannik'in insanlığının ve insani kırılganlığının tek kanıtı olarak ortaya çıkıyor. Bu kez idmanı iki saatten kısa bir süre içinde tamamlayarak maçın artan sonucunu hiçbir pürüz olmadan arşivliyor: 6-3 6-2 6-1. Bire bir sayımlarda şu anda Sinner ile de Minaur'un karşılaşması 10-0'lık sonuç gösteriyor. Tarihin en başarılı İtalyan tenisçisi daha sonra şöyle diyecekti: “İyiyim, dün sakindim, çok uyudum, kendime çok güveniyordum”. Önümüzdeki 48 saat de aynı derecede sakin ve dinlendirici geçerse, Wimbledon 2023'ten bu yana oynadığı yedi slam'deki beşinci yarı finali onu muhtemelen on iki ay içindeki üçüncü finaline taşıyacak.

Ben Shelton

Ben Shelton

Ben Shelton (Reuters)

Bugünkü diğer çeyrek final hakkında yazmadan önce anlatacak küçük bir hikayem var. 16 Ağustos 2022 Salı günü öğleden sonra Sonego Cincinnati'deki Lindner Aile Tenis Merkezi'nde sahaya çıkmak üzere. İki gün önce, sıralama turlarında Amerikalı Bradley Klahn'ı 6-2 6-2 yenerek Amerika Açık'tan önce düzenlenen Masters 1000 ana çekilişine katılma hakkı kazandı. Şimdi Porsche Court'ta başka bir Amerikalıyla, ATP pistinde hiç oynamamış 19 yaşındaki bir çocukla karşılaşmak üzere. Bu nedenle tam bir çaylak. denir Ben Shelton ve kendisi Amerikan üniversite çevresinin bir yıldızı: bu nedenle organizatörler ona joker kart verdi.

Florida Üniversitesi tenis takımının koçu olan ve seksenli ve doksanlı yıllar arasında ATP Top 100'de yer alan iyi bir oyuncu olan Bryan'ın en küçük oğludur. Kağıt üzerinde, birkaç hafta önce dünyada 21. sırada olan Sonny'nin bu durumu aşmak için çabalamaması gerekiyor. Bunun yerine, birkaç saat sonra oradaydı ve onu turnuvanın dışında bırakan 7-6 3-6 7-5'e neden olan öfkenin nereden geldiğini merak ederek yaralarını yalıyordu. Saatte 200 mil ve üzerinde servis atıyor, sahada çok hareketli, güçlü ve hassas bir forehand'i var, aşırı riskler alıyor. Bu zafer, Shelton'lara, Bryan'a ve eşi Lisa'ya, Ben'in NCAA şampiyonluğu olan National Collegiate Athletic Association'ı bırakıp kendisini profesyonelliğe adamanın zamanının geldiğini doğruluyor.

Lorenzo Sonego

Lorenzo Sonego

Lorenzo Sonego (afp)

İki buçuk yıl sonra, tamamen farklı bir bağlamda roller tersine döndü ve favori Amerikalı oldu. Bu arada ikilinin yolları yalnızca bir kez 2023 Roland Garros'un ilk turunda kesişti ve maviler galip geldi (6-4 3-6 6-3 6-3). Sonego, 2023 ABD Açık'ta hiçbir slam'de yarı finale ulaşamadı; Shelton ise bunu başardı. Her ikisi de son günlerde dört ağırlık başarısı elde etti. ATP'de neredeyse 35. sırada yer alan İtalyan sporcu, Stan Wawrinka, Joao Fonseca, Fabian Maroszan ve Learner Tien'i eledi. Brandon Nakashima, Pablo Carreno Busta, Lorenzo Musetti ve Gael Monfils Ben'e yol vermek zorunda kaldı.

Melbourne merkezindeki seyirciler ilk karşılaşmalardan itibaren maçın çok yakın geçeceğini anlıyor. İlk set, dokuzuncu oyunda Sonny'nin artık iyileşme şansının kalmadığı bir ara ile belirlenir. İkinci setin on üç dakikadan fazla süren ilk maçında Torinolu oyuncu bir antoloji atışı yapıyor, filenin altından takla atarak bir vole atıyor, top filenin üzerinden geçiyor, sekiyor ve geri geliyor, bu Shelton için ulaşılmaz bir şey. Her ikisinin de başı belada, molalarda ve kontra ataklarda birbirlerini kovalıyorlar, bu da sonunda Atlanta'da doğan solak oyuncunun lehine oluyor; burada 2002'de babası Bryan, şu anda antrenörü olarak köşedeydi ve Georgia Institute of Georgia kadın takımını yönetiyordu. Teknoloji. On sekiz yıldır Gipo Arbino'nun öğrencisi ve şimdi de Fabio Colangelo pes etmiyor, mükemmel bir üçüncü set oynuyor ve mola 4-5 öne geçtiğinde gerçekleşiyor.

Sıcaklık düşerken (Pazartesi günü 38 dereceden akşam 17'ye düşüyor), maç heyecan verici bir başa baş mücadeleye dönüşüyor ve Sonny'nin değerliliği, Ben'in yıkıcı servislerine karşı bir denge görevi görüyor. Dördüncü sette, Amerikalı oyuncunun servis gücünün belirleyici olduğu eşitlik bozma öncesindeki oyunlarda denge bozulmadı (7-4). Skor samimi: 6-4 7-5 4-6 7-6. Maçtan sonra tekrarladı: “Tenisimi geliştirdim ve kendime daha çok güveniyorum.” “Bugün Ben harika bir hizmet verdi ve normalden daha az hata yaptı, ancak daha sonra daha proaktif olmaya başladım ve maça geri döndüm.” Endeksi Sonego'ya taşımak için çok fazla bir şey gerekmezdi – ondan bir başarılı vuruş daha, Shelton'dan bir satır eksik -. Ancak, neredeyse 30 yaşında olmasına rağmen kariyerinin en iyisinin henüz gelmediğini bilerek Avustralya'dan ayrılır.