İran’dan tehdit üzere ‘Azerbaycan’ açıklaması: Sessiz kalmayacağız

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
İran’dan tehdit üzere ‘Azerbaycan’ açıklaması: Sessiz kalmayacağız İran Genelkurmay Lideri Muhammed Bakıri, Azerbaycan ve Ermenistan içindeki problemlerin diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini belirterek, “Bölgede hudutların değiştirilmesine karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

“Sessiz kalmayacağız”

İran-Irak savaşının yıl dönümünde konuşma yapan İran Genelkurmay Lideri Muhammed Bakıri, Azerbaycan ile Ermenistan içinde yaşanan son askeri tansiyona değinerek, “Bölgede sonların değiştirilmesine karşı sessiz kalmayacağız. Her iki ülkeye de tavsiyemiz problemlerini diyalog yoluyla çözmeleridir” dedi.


“Karşı karşıya geliriz”

Körfez ülkelerini de uyaran Bakıri, İsrail ile münasebetlerinde dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, “Siyonistlerin bölgedeki varlığı bir tehdittir ve bölge güvenliğini ve istikrarını bozmaktadır. olağan olarak biz onların tüm adımlarını yakından takip ediyoruz. Şayet direkt tehdit hissedersek Siyonist rejim ve destekçileri ile karşı karşıya geliriz” sözlerini kullandı.

Bölge ülkeleri ile yakın alakalar kurmak istediklerini kaydeden Bakıri, ABD ve İsrail’in bölgede tehdit oluşturduğunu ve bu tehditler ortadan kalktığı vakit bölgesel ittifakın oluşacağını söylemiş oldu.


Ne olmuştu?

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, 12 Eylül’de Azerbaycan-Ermenistan hududunun Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde büyük çaplı provokasyonlarda bulunmuştu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafınca yapılan açıklamada, çatışmalarda 79 Azerbaycan askerinin şehit olduğu, 282 askerin ise yaralandığı belirtilmişti. Ermenistan ise meyyit ve kayıp asker sayısını 207 olarak duyurmuştu.
 
Üst