Güney Kore Kuzey Kore’nin füze tehditlerine karşı 2023’te ABD ile tatbikatları artıracak

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Güney Kore Kuzey Kore’nin füze tehditlerine karşı 2023’te ABD ile tatbikatları artıracak Kuzey Kore’nin füze tehditleri niçiniyle gerginliğin artması üzerine Güney Kore Savunma Bakanlığı, ülkenin siyaset evvelarini görüşmek üzere toplantı yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD ve Güney Kore’nin, 2023’ün birinci yarısında Ssangyong deniz tatbikatı dahil, yaklaşık 20 ortak eğitim programını başlatmayı planladığı kaydedildi.

Açıklamada, “(Güney Kore-ABD) gelecek yılın birinci yarısında ortak tatbikatların ölçeğini ve cinslerini genişletmeye, bununla birlikte Kuzey Kore nükleer ve füze tehditlerinin artmasıyla gerçekçi eğitim senaryoları ile ortak tatbikatlar için uygulama prosedürlerini geliştirmeye karar verdik.” sözü kullanıldı.

Yapay zeka ile çeşitli teknolojilerin kullanılması amaçlanıyor

görüşmede, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığında, Kuzey Kore’nin nükleer ve kitle imha silahlarından kaynaklanan tehditleriyle ilgilenecek yeni bir ünite oluşturulmasının tartışıldığı aktarıldı.

“Savunma İnovasyonu 4.0” programının da toplantının gündeminde olduğu açıklandı.

Program kapsamında, Güney Kore ordusunun uzay, siber uzay ve başka alanlardaki güvenliğini güçlendirme teşebbüslerinin bir kesimi olarak hem beşerli tıpkı vakitte insansız platformları kullanan yapay zeka tabanlı bir sisteme geçeceklerine işaret edildi.

Bakanlık, üst seviye yetkililerin “yüksek kuvvetli, ultra hassas vuruş kapasitesini” geliştirmeye yönelik yatırımların gelecek yıl artması konusunda anlaşıldığını duyurdu.
 
Üst