Gençler TYT provası yaptı

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,307
Puanları
36
Gençler TYT provası yaptı
Bağcılar Belediyesi’nin dayanağıyla 8 bin öğrencinin katıldığı gerçeğe en yakın formatta TYT (Temel Yeterlilik Testi) deneme imtihanı yapıldı. TYT öncesi prova niteliğinde olan imtihanda ter döken üniversite adayları, bu sayede kendilerini ölçme ve kıymetlendirme imkanı buldu.

Bağcılar Belediyesi ve İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Bağcılar’da YKS’ye hazırlanan gençler için bir deneme imtihanı düzenlendi. Bu hedefle bugün saat 10.00’da ilçedeki liselerde yapılan imtihana 12. sınıf öğrencileri katıldı. Gerçeğe en uygun biçimde hazırlanan soru kitapçıkları dağıtılan 8 bin aday, en yüksek puanı alabilmek için 165 dakika ter döktü. Deneme imtihanında öğrenciler hem heyecanlarını yenmiş oldu birebir vakitte imtihanlara kısa mühlet kala eksiklerini görme, kendilerini ölçme ve kıymetlendirme imkanı buldu.

Her vakit onlara dayanak oluyoruz

Gençlerin geleceğe hazırlanmasında her vakit onlara dayanak olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Lideri Lokman Çağırıcı, “Öğrencilerimizin imtihan gerilimini azaltarak başarılı olmaları için bu biçimde bir imtihan yaptık. Onlar için bir manada prova oldu. Soru çözme alışkanlıklarını da artırmış oldular. İnşallah deneme imtihanlarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek” dedi.

8 bin test kitabı dağıtılmıştı

Öte yandan Bağcılar Belediyesi, 18 – 19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak. 18 Haziran 2022 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran 2022 tarihinde ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT)
imtihanlarına girecek öğrencilere deneme imtihanları içeren kitap takviyesinde bulunmuştu. Bu kapsamda ilçedeki liselerde okuyan son sınıf öğrencileri için toplam 8 bin adet kitap dağıtılmıştı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst