First Republic ve diğer bankalar alıcıları çekmeye çalışıyor

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
541
Puanları
1
En büyük ABD bankalarının kendisine 30 milyar dolarlık bir infüzyon vermesinden sadece bir gün sonra, First Republic Bank, kendisinin bir kısmını diğer bankalara veya özel sermaye şirketlerine satmak için görüşmelerde bulunuyordu, süreç hakkında bilgi sahibi olan üç kişi, bu, borç verenin iyi durumda olduğunun bir göstergesiydi. risk, sorunlarını aşmaktan uzaktır.

Yeni hisselerin satışını da içerecek olan tartışılan anlaşmalar, Silicon Valley Bank’ın geçen haftaki çöküşünden bu yana artan baskı altına giren bir banka için yeni bir aciliyet düzeyini temsil ediyor. First Republic, potansiyel anlaşmaları keşfetmek için bütün hafta boyunca danışmanlarla çalışıyordu ve bir işlem yine de şirketin doğrudan satışıyla sonuçlanabilirdi. Bu arada müşteriler mevduatlarını çekiyordu ve bankanın piyasa değeri Mart başındaki yaklaşık 22 milyar dolardan Cuma günü 4 milyar dolara geriledi.

Geçen haftaki kargaşadan önce bile, First Republic, herhangi bir servet yönetimi işine destek olabilecek geniş zengin müşteri tabanı göz önüne alındığında sıcak bir satın alma hedefiydi. Ancak, son sorunlar göz önüne alındığında, bir alıcının banka için ne kadar ödemeye istekli olacağı belli değil.

Birinci Cumhuriyet’in bir temsilcisi yorum yapmaktan kaçındı.

San Francisco merkezli First Republic’in çabaları, Silikon Vadisi bankasının sorunlarının daha geniş bir pazara ne kadar hızlı yayıldığını gösteriyor. SVB’ye benzer birçok bankanın mali durumu, potansiyel boşluklar arayan kararsız yatırımcılar tarafından yoğun bir incelemeye tabi tutulurken, mevduat sahipleri paralarının güvende olmadığından endişe duyarak hesaplarını daha büyük, daha istikrarlı bankalara taşıdılar.


Potansiyel alıcılar, Pazar günü iflas eden SVB ve Signature Bank’ı da çevreliyor. Her iki banka da, mevduat sahiplerine tam olarak ödeme sözü veren Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun kontrolü altında kalmaya devam ediyor. Hazine Bakanı Janet Yellen Cuma günü yaptığı açıklamada, tüm hafta boyunca işleri için alıcı bulmaya çalıştıklarını söyledi.

FDIC’nin nihai hedefi, Bayan Yellen Cuma günü CNBC’de Signature Bank ve SVB hakkında, “nihayetinde Amerikan halkına en az maliyetli olanı yapmaktır – ve en düşük maliyetin bu kurumları satmaya çalışmak olduğunu biliyoruz. mümkün olan en kısa sürede.” Bununla birlikte, hükümetin herhangi bir zararın üstünü üstlenmeyi kabul etmek gibi önemli tavizler olmaksızın tüm anlaşma için bir alıcı bulup bulamayacağı belli değil.

Silicon Valley Bank’ın ana şirketi SVB Financial Cuma günü iflas başvurusunda bulundu ve bu, şirketin mali açıdan iyi durumda olan belirli kısımlarını satmasını kolaylaştırabilir.

Özel sermaye şirketleri, düşen bankaların bir kısmını arayan potansiyel alıcılar arasında yer alıyor. Örneğin, büyük bir doğrudan borç verme işine sahip büyük bir yatırım şirketi olan Apollo Global Management, konuyla ilgili bilgi alan bir kişinin söylediğine göre, Silikon Vadisi Bankası’nın geniş kredi portföyünü takip ediyor. Bu kişi, FDIC’nin onu henüz bir satış sürecine sokmadığını söyledi.

Columbia Hukuk Fakültesi’nde şirketler hukuku profesörü olan Eric Talley, “Bu tür bir anlaşmayı açık artırmaya çıkarmak karmaşık bir hal alıyor çünkü farklı kısımlarla ilgilenen farklı istekliler var” dedi. “Tüm bu kedileri merkeze alıp tutarlı bir satış sürecine sokmak sadece zaman alıcı, zor ve karmaşık olabilir.”


Daha küçük bankalar için her anlaşma, bölgesel varlığı genişletme veya yeni bir bankaya geçme fırsatı sunacaktır. Silicon Valley Bank’ın satın alınması, risk sermayesi endüstrisine giden bir yol olabilirken, Signature’ın New York’ta güçlü bir varlığı var.

First Republic, her iki kıyıda da bir imtiyaz sahibi olmakla övünüyor, ancak emsallerinin ve hükümetin en özenli çabaları onu henüz istikrara kavuşturamadı.

Perşembe günü, JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo ve Citigroup, diğer yedi önde gelen bankayla birlikte, mali yıkımı önlemek için sorunlu borç verene 30 milyar dolar enjekte edeceklerini söylediler. Bu 30 milyar dolarlık meblağ, büyük bankaların paralarını dört ay gibi kısa bir süre içinde çekebildikleri halde, First Republic’in kısa vadeli yükümlülüklerini yerine getirmesine yardımcı olmak için günlük müşterilerin ve işletmelerin paralarını bir bankaya yatırması gibi, fiilen devasa bir mevduattı. bu arada faiz kazanıyorlar.

Hisseler, kurtarma duyurusunun ardından Perşembe günü yükseldi, ancak borç verenin hisseleri Cuma sabahı yeniden düştü. Sürece aşina olan kişilerin söylediğine göre, bu, bankanın çökmesini önlemek için yeni destek bulma çabalarının yenilenmesine yol açtı. Tartışılan ve değişikliğe tabi olan hisse senedi satışı, First Republic’in geri ödemek zorunda olmadığı fonları toplamasının etkili bir yoludur – ancak karşılığında işinin bir kısmının sahipliğini bir yabancıya verebilir.

Birçok analist, yatırımcıların First Republic’in kurtarılmasını kısa vadeli bir düzeltme olarak görebileceğini söyledi. UBS’deki analistler Cuma günü, banka hisselerinin First Republic’in sıkıntılarına “piyasa daha uzun vadeli bir çözüm olduğunu hissedene kadar gerçekten yerleşmeyeceğini” söyledi.

First Republic zaten kendini kurtarmanın yollarını arıyordu. Lifeline Perşembe günü duyurulmadan önce, daha büyük bir rakibe olası bir satış veya ileriye dönük müşteri çekimlerini ödeyecek kadar paraya sahip olmasını sağlamak için hızlı bir nakit enjeksiyonu içerebilecek bir kurtarma paketi üzerinde danışmanlarla birlikte çalışıyordu. Borç veren, geçen hafta sonu Federal Rezerv ve JPMorgan’dan 70 milyar dolara kadar acil durum kredisi vererek mali durumunu desteklemeye çalıştı.
 
Üst