odakulebuda
New member
Etiyopya’daki FETÖ okulları Maarif’in Etiyopya’nın başşehri Addis Ababa’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ilişkin, 2 bin öğrencinin devam ettiği 11 okul, mahkeme sonucuyla fiilen Türkiye Maarif Vakfına devredildi. Etiyopya halkı ve hükümeti, 15 Temmuz darbe teşebbüsü daha sonrasında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kuvvetli dayanak verdi. Etiyopya idaresi okulların Türkiye’ye periyodu konusuna baştan itibaren sıcak bakarken, zaman, Cumhurbaşkanı’nın 2019’daki bölüm sonucunı imzalamasına karşın FETÖ’nün okul isimlerini ve sahipliğini sık sık değiştirmesi ve eyaletler seviyesindeki mahkeme süreçleri niçiniyle gecikti. FETÖ’nün taktikleri, mahkemenin açık kararları ve öğrenci velilerinin Türkiye yanlısı duruşu karşısında başarısız oldu. Vakıf, Etiyopya’nın doğusundaki tarihi Harar kentinde FETÖ’ye ilişkin Rainbow Derneğinin kurduğu ve içerisinde anaokulundan liseye kadar tüm kademelerde eğitimin verildiği okulu 2 yıl evvel devraldı.
25 AFRİKA ÜLKESİNDE EĞİTİM VERİLİYOR
Ülkede geriye kalan 4 farklı yerleşkedeki 2 bin öğrencinin devam ettiği 11 okul evvelki gün vakıf bünyesine dahil edildi. bu biçimdece ülkedeki FETÖ’nün okul ve eğitim alanındaki varlığı sonlandı. Okulların devredilmesinde, Maarif Vakfınca işletilen okulların sürdürdüğü başarılı eğitim süreçleri rol alırken, başta Addis Ababa Büyükelçiliği olmak üzere Türkiye’nin resmi yetkilileri ile Maarif Vakfının lokal yöneticilerinin öğrenci velileri ve Etiyopya makamlarıyla kurdukları yakın ilgilerin tesirli olduğu açıklandı. Maarif Vakfı, devralınan okulların altyapı eksiklikleri ve eğitim takımını kısa müddette yenileyerek Eylül 2021’de eğitim ve öğretime başlamayı hedefliyor. Vakfın Etiyopya ile 25 Afrika ülkesinde eğitim faaliyetleri bulunuyor.
25 AFRİKA ÜLKESİNDE EĞİTİM VERİLİYOR
Ülkede geriye kalan 4 farklı yerleşkedeki 2 bin öğrencinin devam ettiği 11 okul evvelki gün vakıf bünyesine dahil edildi. bu biçimdece ülkedeki FETÖ’nün okul ve eğitim alanındaki varlığı sonlandı. Okulların devredilmesinde, Maarif Vakfınca işletilen okulların sürdürdüğü başarılı eğitim süreçleri rol alırken, başta Addis Ababa Büyükelçiliği olmak üzere Türkiye’nin resmi yetkilileri ile Maarif Vakfının lokal yöneticilerinin öğrenci velileri ve Etiyopya makamlarıyla kurdukları yakın ilgilerin tesirli olduğu açıklandı. Maarif Vakfı, devralınan okulların altyapı eksiklikleri ve eğitim takımını kısa müddette yenileyerek Eylül 2021’de eğitim ve öğretime başlamayı hedefliyor. Vakfın Etiyopya ile 25 Afrika ülkesinde eğitim faaliyetleri bulunuyor.