onurnisan
New member
Novak Djokovic polemiksel ParisSırp tenis turnuvasına katılım kurallarını eleştirdi Olimpiyat Oyunları tarihi olmayan bir zaferden sonra Matthew Ebden ilk turda. 1 numaralı seri başı (mağlupiyetten sonra) Jannik Günahkarİlk Olimpiyat altın madalyasını kazanmayı hedefleyen ), Avustralyalı yedek oyuncuyu 6-0, 6-1 yenmek için sadece 53 dakika harcadı. Etkinliğin kuralları, 19 Temmuz'dan sonra teklerde çekilen herhangi bir oyuncunun, son günlerde birkaç tane olmak üzere, Andy Murray ve Sinner, yalnızca başka bir etkinlikte yarışan oyuncular tarafından değiştirilebilir. Bu, dünyanın en iyi çiftler oyuncularından biri olan Ebden'in, iki yıl sonra ilk tekler maçını, dünya bir numarası Djokovic'e karşı Court Philippe Chatrier'de oynamasına yol açtı.
Djokovic: “Umarım oyuncu değişikliği kuralını değiştirirler”
Avustralyalı bunu iyi karşıladı, bir noktada kalabalığın içindeki taraftarlara raketini uzattı ve sonunda 11. oyunda bir oyun kazandığında kutlamak için gömleğini başının üstüne çekti. “Kuralları gerçekten anlamıyorum, bana pek mantıklı gelmiyorlar. Dürüst olmak gerekirse, bunun spor için iyi bir imaj olduğunu düşünmüyorum. Çok fazla zamanı olan, çağırabilecek çok sayıda tekli oyuncu vardı. Örneğin Sinner'ın durumunda bile, Matthew Berrettini şimdi fiziksel olarak iyi durumda olduğuna göre onun yerini alabilirdi. Gerçekten ITF'nin (Uluslararası Tenis Federasyonu) ed.) Olimpiyat organizatörleriyle birlikte bu kuralı değiştirmeyi düşünüyoruz.”
Sinner Case, Malagò: “Yeterince Yalan”. Pellegrini: “Bazı Sporların Oyunlara Farklı Bir Yaklaşımı Var”
Spor Editör Ekibi tarafından düzenlendi
26 Temmuz 2024
IOC'nin Djokovic'e cevabı
Organizatörler, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Oyunlara çok yakın bir zamanda yeni sporcu ekleme konusunda isteksiz olması nedeniyle kuralın lojistik nedenlerden kaynaklandığını ve tenis sporunun diğer birçok spora göre sporcu değişiklikleri için daha geç bir tarihe sahip olduğunu belirtti.
Matthew Ebden ve Novak Djokovic (afp)
Konular
Djokovic: “Umarım oyuncu değişikliği kuralını değiştirirler”
Avustralyalı bunu iyi karşıladı, bir noktada kalabalığın içindeki taraftarlara raketini uzattı ve sonunda 11. oyunda bir oyun kazandığında kutlamak için gömleğini başının üstüne çekti. “Kuralları gerçekten anlamıyorum, bana pek mantıklı gelmiyorlar. Dürüst olmak gerekirse, bunun spor için iyi bir imaj olduğunu düşünmüyorum. Çok fazla zamanı olan, çağırabilecek çok sayıda tekli oyuncu vardı. Örneğin Sinner'ın durumunda bile, Matthew Berrettini şimdi fiziksel olarak iyi durumda olduğuna göre onun yerini alabilirdi. Gerçekten ITF'nin (Uluslararası Tenis Federasyonu) ed.) Olimpiyat organizatörleriyle birlikte bu kuralı değiştirmeyi düşünüyoruz.”
Sinner Case, Malagò: “Yeterince Yalan”. Pellegrini: “Bazı Sporların Oyunlara Farklı Bir Yaklaşımı Var”
Spor Editör Ekibi tarafından düzenlendi
26 Temmuz 2024
IOC'nin Djokovic'e cevabı
Organizatörler, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Oyunlara çok yakın bir zamanda yeni sporcu ekleme konusunda isteksiz olması nedeniyle kuralın lojistik nedenlerden kaynaklandığını ve tenis sporunun diğer birçok spora göre sporcu değişiklikleri için daha geç bir tarihe sahip olduğunu belirtti.
Matthew Ebden ve Novak Djokovic (afp)
Konular