Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan İstihdama Büyük Dayanak

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,294
Puanları
36
Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan İstihdama Büyük Dayanak
33 yıldır endüstriye yönelik nitelikli insan kaynağının yetişmesi için kıymetli faaliyetler yürüten Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Vilayet Müdürlüğü ve Bursa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile günümüzün ve geleceğin üretim teknolojilerine yönelik mesleksel eğitimler verilmesi için protokol imzaladı. Verilecek eğitimlerle nitelikli iş gücünün artmasına ve istihdama katkı sağlanacak.

Bursa’nın esaslı sanayi kuruluşlarından Coşkunöz Holding’in kurucusu Kemal Coşkunöz tarafınca temellerinin atıldığı 1988 yılından bu yana, başta meslek eğitimleri olmak üzere, istihdamın artması ve nitelikli iş gücü yetiştirilmesi alanında değerli katkılar sağlayan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), İŞKUR ve Bursa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile değerli bir protokole imza attı. İmzalanan protokol ile üç kurumun iş birliğiyle İŞKUR tarafınca sunulan etkin iş gücü hizmetleri kapsamında mesleksel eğitimler düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Proje kapsamında bugünün ve geleceğin mesleklerine yönelik Siber Güvenlik, Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) ve Endüstriyel Kalıpçılık eğitimleri verilecek. CEV’de gerçekleştirilecek eğitimler, 2022’nin Şubat ayında başlayacak.

“İstihdam Sürecinde Yanlarında Olacağız”

İmzalanan protokol ve iş birliği ile ilgili bilgi veren CEV Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu şunları söylemiş oldu: “Günümüz teknolojilerini de kullanarak geliştirdiğimiz nitelikli mesleksel eğitim programları ve eğitim alanındaki projelerimizle istihdama katkı sağlarken, endüstrinin gereksinimi olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine de takviye olmayı hedefliyoruz. Bu gayeyle İŞKUR ve Bursa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak eğitimlere başlayacağız. Şubat ayında başlayacak 3 farklı eğitime katılacak iştirakçilerin eğitimlerini tamamlamalarının akabinde istihdam süreçlerinde de yanlarında olacağız.”

“Mesleki Eğitim Kursları ile İstihdamı Artırmayı Hedefliyoruz.”

Protokole İŞKUR’u temsilen imza atan Bursa Çalışma ve İş Kurumu Vilayet Müdürü Eren Türkmen ise şunları söylemiş oldu: “İlimizin güzide eğitim kurumlarından Coşkunöz Eğitim Vakfı ve kadim iş ortağımız Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, bölümlerin muhtaçlık duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek üzere imzaladığımız bu protokolle, mesleksel eğitim kursları düzenleyeceğiz. Bu beraberlikle; mesleksel eğitim kurslarına katılan ve mezun olan genç iş arayanların ve dezavantajlı kümelerin açık iş konumu olan iş yerlerinde istihdam edilmesini amaçlamaktayız. Bursa’mız için örnek bir başlangıç olan bu iş birliğinde üstlendikleri nazaranvler için Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu ve takımıyla; Bursa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Serkan Gür ve takımına şahsım ve kurumum isminde teşekkür ediyorum.”

Mesleksel ve teknik eğitimin en kıymetli gayesinin nitelikli insan yetiştirmek olduğunu söz eden Bursa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Serkan Gür ise mevzuyla ilgili şunları söylemiş oldu: “Mesleki ve teknik eğitimin asıl sahibi kesimdir ve biz de bu alanda dalın ön planda olmasını hayli önemsiyoruz. Bursa epey değerli bir sanayi kentimiz. Burada geliştirdiğimiz kesim iş birlikleri ile bir yandan nitelikli iş gücünü artırarak ekonomiyi desteklerken bir yandan da öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkıyoruz. CEV ve İŞKUR ile imzaladığımız protokol ile etkin iş gücü hizmetleri kapsamında düzenlenecek mesleksel eğitimler ve yürütülecek faaliyetler, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine ve mezun kursiyerlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına değerli katkı sağlayacaktır. Coşkunöz Eğitim Vakfı Lideri Oya Coşkunöz Aktaş ve Bursa Çalışma ve İş Kurumu Vilayet Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ile protokolde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Eğitim Müracaatları Aralık 2021’de Başlayacak

Kurs kapsamında 3 başka program olarak verilecek olan Siber Güvenlik, Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) ve Endüstriyel Kalıpçılık eğitimleri, CEV’in eğitim atölyelerinde gerçekleştirilecek. Eğitim müracaatları Aralık 2021 itibariyle CEV ve İŞKUR web siteleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst