Çiğlili Ebeveynler Eğitimde

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,294
Puanları
36
Çiğlili Ebeveynler Eğitimde
Çiğli Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafınca, çocuk gelişmenini desteklemek hedefiyle başlatılan Anne Takviye ve Baba Dayanak Programları devam ediyor.

Çiğli Belediyesi Bayan ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile AÇEV iş birliğinde düzenlenen Anne Dayanak ve Baba Dayanak Programı eğitimlerine belli eğitim ve gelir düzeyinin altındaki 3-6 yaş çocuk sahibi anneler ile 3-6 yaş ile 7-11 yaş içinde çocuk sahibi babalar iştirak sağlıyor. 10 hafta süren eğitimlerde anne ve babalara, ebeveynlik rollerinin desteklenmesi, çocuklarla irtibatın güçlendirilmesi, çocuklara yönelik olumsuz disiplin formlarını azaltmasının yanı sıra çocuk gelişimi, sağlıklı ömür ve yasal haklar bahislerinde bilgilendirme yapılıyor.

Anne babalardan eğitimlere tam not

Belli dönemlerle düzenlenen eğitimleri muvaffakiyet ile tamamlayıp sertifikalarını alan anne ve babalar, eğitimler yardımıyla şahsi farkındalıklarının arttığını, irtibat hünerlerinin düzgünleştiğini ve ebeveynlik maharetlerinin güçlendiğini belirtiyorlar.

Lider Gümrükçü: “Mutlu aile, keyifli toplumun birinci adımıdır”

Aile içerisindeki münasebetlerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi üzerine hizmet ürettiklerini söz eden Çiğli Belediye Lideri Utku Gümrükçü, “Aileler toplumumuzun yapı taşı. Oradaki olumlu yahut olumsuz ortam çocuklarımızın gelişmenine ve toplumsal huzurumuza direkt tesir ediyor. Bu şuurla çocuk sahibi anne ve babalara yönelik eğitimler düzenledik. Eğitimlere sağlanan iştirak bizleri keyifli ediyor. Talep olması durumunda eğitimlerimiz bundan daha sonraki süreçte de devam edecek. Bireylerin birbirine sevgi ile bağlı olduğu, kişisel hak ve özgürlüklere hürmet duyulduğu irtibatı güçlü ailelerin sayısını artırmak için çalışmalarımız sürecek” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst