Bir kripto kredi şirketi olan Genesis iflas başvurusunda bulundu

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
547
Puanları
1
Sam Bankman-Fried tarafından kurulan FTX borsasının çökmesinden sonra kripto para birimi borç veren Genesis Global Holdco, Perşembe günü geç saatlerde iflas başvurusunda bulundu.

Bir yıl önce, Genesis ve bir grup başka büyük borç verme şirketi, kripto varlıklarını yatırabilecekleri ve çok yüksek getiriler elde edebilecekleri vaatleriyle milyonlarca müşteriyi cezbetti. Ancak Genesis’in iflas başvurusu, onu, dijital varlık piyasasındaki bir gerilemenin fiyatların düşmesine neden olduğu geçen bahardan bu yana başarısız olan dördüncü büyük kripto kredi kuruluşu yapıyor. Kapanan diğer büyük borç verenler arasında müşterileri milyarlarca dolar mevduat kaybeden Celsius Network ve Voyager Digital yer alıyor.

Genesis daha uzun süre hayatta kaldı, ancak FTX’in patlamasının etkilerini yaşadı. Kasım ayında şirket, gerekçe göstererek ödemeleri dondurduğunu söyledi. “Piyasa Kargaşası” Bay Bankman-Fried’in işinin iflas etmesinden kaynaklandı.

Şirketin New York’un Güney Bölgesindeki İflas Mahkemesinde iflas başvurusunda bulunan üç şirket – Genesis Global Holdco ve bağlı kuruluşlarından ikisi, Genesis Global Capital ve Genesis Asia Pacific.


Genesis, 2015 yılında Barry Silbert tarafından kurulan kripto holdingi Digital Currency Group’un bir yan kuruluşudur. Bay Silbert’in yönetimi ve Genesis’teki sorunlar, yakın zamanda onu diğer iki önde gelen kripto yöneticisi, ikizleri değiştiren şirketi yöneten Cameron ve Tyler Winklevoss ile anlaşmazlığa düşürdü.

Geçen hafta, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Genesis’e Gemini ile ortaklık içinde kayıt dışı menkul kıymetler sunması için yetki verdi. SEC başkanı Gary Gensler, o sırada Genesis ve Gemini’nin “yatırımcıları korumak için açıklama gerekliliklerini” atlattığını söyledi.

Winklevoss’lar var alenen suçlanan Genesis’in ana şirketi DCG, müşterilerine ait fonları tutmaktan. Ayrıca, DCG ve Genesis’in finansal bilgileri yanlış beyan ettiğini ve şirket varlıklarının değerini, Genesis’in olduğundan daha sağlıklı olduğunu göstermek için yanlış nitelendirdiğini iddia ettiler.

SEC’in Genesis ve Gemini hakkındaki iddianameleri, kripto borç verenlere yönelik daha geniş bir baskının parçasıydı. Geçen Şubat ayında SEC, bir kripto borç veren BlockFi’ye karşı 100 milyon dolarlık ceza açıkladı. BlockFi, Kasım ayında iflas başvurusunda bulundu ve FTX’in çöküşünün ilk büyük kayıplarından biri oldu.


Perşembe günü erken saatlerde SEC, menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği için başka bir kripto kredi firması Nexo ile 45 milyon dolarlık bir anlaşma yaptığını duyurdu.
 
Üst