Bilgi konutlarında eğitime takviye konusunda yok yok

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,294
Puanları
36
Bilgi konutlarında eğitime takviye konusunda yok yok
Büyükşehir’in Bilgievlerinden 2021 yılında toplam 14 bin 812 öğrenci ve 3 bin 166 veli hizmet aldı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve manevi kıymetlerine bağlı; kültürel, toplumsal, bilişsel alanda gelişmiş ve yeteneklerinin farkında olan ahlak sahibi, gelecek jenerasyonların temsilcisi memnun bireylerin eğitim takviyesini tüm süratiyle sürdürüyor. Bedeller Eğitimi temelli Bilgi Takviye Programları, Kulüp ve Atölye Çalışmaları, Üreten Sınıflar Atölyesi, Rehberlik Hizmetleri, Toplumsal Etkinlikler, Kamp ve Spor Faaliyetleri, Aile Eğitimleri, Bilişim Hizmetleri, Çocuk Kütüphaneleri ve Müsabakalar öğrencilerin hizmetine sunuldu. Türkiye’nin ve kentimizin eğitim alanında maksatlarına ulaşmasında çalışmanın değerine dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Bilgievlerimizde özgüveni yüksek, ulusal ve manevi kıymetlerimizi özümsemiş jenerasyonların yetiştirildiğini söylemiş oldu.

BEDELLER EĞİTİMİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bilgievlerinde kıymetler eğitimi çalışmalarında Kılavuz Pahalar Eğitimi Müfredatına (KIDEM) uygun olarak ders, aktiflik, atölye ve öteki faaliyetlerin içerikleri ile harmanlanarak yürütülüyor. Bu kapsamda kıymetler eğitimi dersi her sınıf düzebir daha bakılırsa farklı başka belirlenmiş Cömertlik, Sorumluluk, Dürüstlük, birlikte Ömür ve İşbirliği, Adalet vb. olmak üzere toplam 8 adet bedel ile eğitim periyodu ortasında uygulanıyor. Branş dersleri, atölye faaliyetleri ve toplumsal etkinliklerde de belirlenen pahalar çerçevesinde; eğitici, pekiştiren ve örneklendirmeleriiçeren etkinlikler eğitmenlerin öncülüğünde öğrencilerle bir arada yapılıyor.

KULÜP VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Kulüp ve atölye aktiflikleri ile bilim, sanat ve teknoloji alanlarında öğrencilerin kendilerini keşfetmelerine imkan sağlanırken, öğretmenlerin rehber olduğu ve öğrenci ile etkileşimin yüksek olduğu müelliflik, kodlama, satranç, dijital okuryazarlık ve akıl oyunları kulüpleri de ders programına dâhil edilerek uygulandı. Ayrıyeten üç boyutlu yazıcı, ebru, müzik, ahşap atölyeleri ise öğrencilere yüz yüze eğitim verdi. Kulüp ve atölye faaliyetleri kapsamında, 2021 yılında 9 bin 813 öğrenciye hizmet verildi.

BİLGİ DAYANAK PROGRAMLARINDA KAYNAK KİTAPLAR VERİLDİ

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce ve Hayat Bilgisi branşlarında okul derslerine dayanak mahiyetindeki kurslarının yanı sıra branş derslerine ek olarak Kıymetler Eğitimi dersi de müstakil olarak yapıldı. Branş derslerinde DEDEP (Derste Bedeller Eğitimi Programı) ile derslerde mevzu müfredatı ile ilgili aktiflik, kıssa anlatımı vb. çalışmalar ile kıymet transferi yapılırken pandemi sürecinde bilgi dayanak programları uzaktan eğitim formunda devam etti. Uzaktan eğitim periyodunda öğrencilerin derslerine katkı sağlamak için tüm Bilgi konutları öğrencilerine kaynak kitapları verildi.

AİLELER İLE SİSTEMLİ BAĞLANTI

LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik deneme imtihanları, ortaokul öğrencilerine yönelik kazanım kıymetlendirme imtihanları yapıldı. 2021 yılında toplam 9 bin 860 öğrenci bedel eğitimi temelli bilgi takviye programlarından faydalandı. LGS Hazırlık Çalışmaları kapsamında Bilgievlerinde eğitim goren 8.sınıf öğrencilerimize yönelik imtihan hazırlığı programı uygulanırken ayrıyeten ders dayanağı, etütler, rehberlik çalışmaları, kaynak kitap ve deneme imtihanları ile öğrenciler kapsamlı biçimde takip edildi. Aileler ile nizamlı bağlantı kurularak imtihan sürecinin hakikat biçimde yürütülmesine takviye olunması sağlandı.

TOPLUMSAL ETKİNLİKLER

Kocaelili 6-14 yaş öğrencilerin ikinci adresi olan Bilgievlerinde, gençlere yeni imkanlar sunuluyor. Bilgievlerinde eğitim haricinde öğrenci-veli bağlantısı artırıcı çalışmalar yapılırken başta toplumsal ve kültürel seyahatler olmak üzere aile ziyaretleri, bilim merkezi ziyaretleri, zelzele konutu ziyaretleri, esnaf ve kurum ziyaretleri vb. etkinliklere ehemmiyet verildi. Bilgievlerinin yürüttüğü toplumsal etkinliklere 2021 yılında 7 bin 637 öğrenci ve bin 305 veli tıpkı zamandastek birebir vakitte katıldı.

REHBERLİK, PSİKO-EĞİTİM PROGRAMLARI

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin genel maksatları çerçevesinde; öğrencilerin eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine nazaran en üst seviyede yarar sağlamaları emeliyle önleyici rehberlik, psiko-eğitim programları, sosyo-eğitim programları, seminer ve rehberlik saatleri üzere alanlarda rehberlik çalışmaları yürütüldü. Bilhassa uzaktan eğitim sürecine kısa müddette adapte olması gereken LGS öğrencilerine yönelik rehberlik hizmeti uzaktan erişim araçlarıyla Kocaeli genelindeki tüm öğrencilerin randevu alarak yararlanabileceği bir hizmet haline geldi. 2021 yılında rehberlik hizmetlerine 2 bin 105 öğrenci ve bin 202 veli iştirak gösterdi.

ÖĞRENCİ-VELİ BAĞLANTISINI ARTIRMAK

Bilgievlerinde öğrencilere verilen eğitimin tamamlayıcısı olarak görülen Aile Eğitimleri; öğrenci-veli bağlantısını artırmak, şahsi gelişimlerine yönelik dayanak sağlamak ve sağlıklı bir aile ortamının sürdürülebilirliği için gerekli ruhsal, sıhhat ve kültürel açıdan bilgi transferini hedefleyen programlar da yapıldı. Aile eğitimleri kapsamında Prof. Dr. Uğur Batı’nın konuşmacı olarak katıldığı “A’dan Z’ye Dijital Dönüşüm; Mesken, Okul, Toplum” temalı Aile Mektebi Sohbetleri programına öğrenci, veli, öğretmenlerden oluşan 550 kişilik izleyici kümesi katıldı.

YENİ YETENEKLERİN KEŞFEDİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaelili gençlerin hayallerine bir adım daha yaklaşması için uğraş sarf ediyor. Teknoloji alanında öğrencilerimizin yeteneklerinin keşfedildiği, muhtaçlık duyulan önleyici ve geliştirici çalışmaların yapıldığı hizmetler öğrencilerin araştırma yapma, sorgulama ve derslerini pekiştirmelerine fırsat sunuldu. Dijital Okur Müelliflik çalışması ile öğrencilerimize karşılaşabilecekleri sorunlara tahlil yolları öğretildi. Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilere dayanak vermek hedefiyle bilişim sınıfları Ulusal Eğitim Bakanlığının onayıyla EBA Takviye Merkezi olarak hizmete sunuldu. 2021 yılı içerisinde 2 bin 339 öğrenci Bilgievlerinden bilişim hizmeti aldı.

KİTAP ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

Çocuk Kütüphanelerinde çocuk kitapları, hikaye serileri, sözlükler, meal kitapları, kaynak kitaplar ve romanlar bulunuyor. Kütüphaneler öykü kulübü, bilgi takviye programı ve atölye çalışmalarında etkin olarak kullanılmakta. Pandemi sürecinde gerekli önlemlere uygun biçimde kütüphanelerde kitap alışverişi devam etti. Bilgievleri kütüphanelerinde bulunan 100 bini aşkın kitap, kitapseverler ile buluşmayı bekliyor. 2021 yılı içerisinde 5 bin 319 öğrenci kitap alışverişinde bulundu.

KAMP VE SPOR FAALİYETLERİ

Bilgievlerindeki kamp faaliyetleri tematik tabiat kampları, lisan kampları, imtihan hazırlık kampları formunda yürütülmekte. Tematik kamplar öğrenci, anne–kız, baba-oğul kampları halinde gerçekleştiriliyor. Bilgievleri spor faaliyetlerine, talep edilen branşlarda misyonlu antrenörler eşliğinde Bilgievinde yahut Spor Okulları bünyesinde bulunan tesislerde spor faaliyetleri; satranç, basketbol, tekvando, voleybol, masa tenisi, jimnastik, atletizm, güreş, okçuluk, halk oyunları, yüzme branşları ile sürdü. Uzaktan eğitim periyodunda satranç eğitimleri çevrimiçi eğitim biçiminde devam etti.

ZİHİNSEL, BEDENSEL VE TOPLUMSAL GELİŞİMLERİ

Öğrencilerimizin zihinsel, bedensel ve toplumsal gelişimlerine yönelik öğrenmelerine katkı sağlamak emeliyle ilgi ve yeteneklerine uygun biçimde gerçekleştirilen müsabakalar düzenlendi. Bilgievleri eğitim faaliyetleri içerisinde bulunan; Akıl Oyunları, Satranç Turnuvaları, Spor Aktiflikleri, Aile İştirakli Etkinlikler vb. alanlarında yapılmakta olup vilayet geneli ya da Bilgievi özelinde düzenlendi. Kocaeli genelinde eğitim goren ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Zekâ Oyunları müsabakasına 2020-2021 Eğitim Öğretim devrinde 13 bin 787 öğrenci yarışa iştirak sağladı. Çevrim İçi Geleceğe Atılım Satranç Turnuvası pandemi şartları niçiniyle çevrim içi olacak biçimde 5 kategoride 432 atletin iştirakiyle dereceye giren 16 öğrenciye ikram paketi ve kitap seti takdim edildi. 2021 yılında yarışlara toplamda 14 bin 743 öğrenci iştirak sağlamıştır.

ÜRETEN SINIFLAR ATÖLYESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü içinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında öğrencilerin eğitimlerine ve gelişimlerine katkı sunmak ve Bilgievi faaliyetlerimizin tanınırlığını artırmak hedefiyle okul kümelerine kulüp ve atölye çalışmaları uygulandı. Ayrıyeten EBA takviye noktası olarak öğrencilere hizmet verildi.

YAZ AKTİFLİKLERİ

Bilgievlerin de her eğitim – öğretim periyodu sonunda öğrencilerin toplumsallaşmalarına yönelik fizikî ve zihinsel açıdan rahatlamaları, eğlenerek ve farklı tecrübeleri yaşayarak öğrenmelerini sağlamak maksadıyla aktiflik programları düzenlendi. Yaz aktiflikleri ile gençlerin ulusal, manevi, ahlaki ve insani bedeller konusunda farkındalığını artırmaya çalışıldı. Bu kapsamda Kur’an-ı Kerim ve temel din eğitimi, kulüp ve atölye çalışmaları, tematik öğrenci kampları, spor ve sanat faaliyetleri, müze ve dış kurum aktiflikleri yapıldı. Yaz etkinliklerinde faaliyetlerinde kullanılan malzemeler oluşan toplam bin 61 ‘Yaz Devri Eğitim Seti’ öğrencilere ikram edildi. 2021 yaz aktifliklerine 3 bin 322 öğrenci iştirak sağladı.



Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst