Bezelye Sütü Sağlıklı mı?

Osman

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
88
Puanları
6
Bu makalede bezelye sütü nedir, nasıl yapılır ve bezelye sütünün beslenmesi üzere sorulara yanıt veriyoruz. Süt içermeyen süt alternatifleri son senelerda giderek daha tanınan hale geldi ve konuştuğumuz üzere giderek daha fazla seçenek mevcut hale geliyor. Piyasada bulunan fındık sütlerinin , yulaf sütlerinin , soya sütlerinin , pirinç sütlerinin ve hatta patates sütlerinin yanı sıra tahminen duymamış olabileceğiniz bir alternatif daha ortaya çıkıyor: bezelye sütü.

Bezelye sütü, klâsik süt mamüllerine yeni bir alternatif denemek isteyenler için yavaş yavaş popülerlik kazandı. Bezelye sütü alerjen dostudur, vegandır, fındık içermez, soya içermez, laktoz içermez ve glütensizdir.
Fakat, aşina olmayanların yeni eser hakkında kimi soruları olabilir: bezelye sütü nedir ? Ve bezelye sütü sağlıklı mı?

Bezelye Sütü Nedir ve Bezelye Sütü Nasıl Yapılır?

Bezelye sütü, öğütülerek un haline getirilen bezelyelerden yapılır. bir hayli süt içermeyen süt ıslatılarak yapılırken, bezelye sütü saflaştırılmış proteinin (undaki lif ve nişastadan ayrılmış) su ve ayçiçek yağı ve B12 üzere vitaminleri içerebilen öbür bileşenlerle harmanlanmasıyla yapılır.

Sonuç? İnek sütüne emsal tat, kıvam ve renge sahip bir süt alternatifi. Şekersiz bezelye sütünü olduğu üzere içebilir yahut rastgele bir süt yahut süt içermeyen smoothie’lerde, tahıl gevreklerinde, çorbalarda ve tatlı ve tuzlu unlu mamullerde kullanabilirsiniz.

Bezelye Sütü Sağlıklı mı?

1 fincan şekersiz bezelye sütünün beslenme kıymeti :

  • 80 kalori
  • 4.5g toplam yağ
  • li>
    • 0g şeker
    • 8g proteini
    • 125 mg sodyum
    • 440mg kalsiyum
    • 405 mg potasyum

  • Formülasyonlar farklılık gösterse de, bu bezelye sütü inek sütünden %150 daha fazla içerir ve badem sütü ve yulaf sütü üzere tanınan süt eseri olmayan sütlere kıyasla bezelye sütü değerli ölçüde daha fazla protein içerir, bu da sağlıklı kemikleri desteklemeye ve daha uzun müddet tok hissetmenize yardımcı olabilir.

    Bezelye sütü ayrıyeten potasyum , A vitamini ve D vitamini üzere kalp sıhhatini, sağlıklı görüşü ve besin emilimini desteklemeye yardımcı olabilecek çeşitli besinlerin şahane bir deposudur.

    Bezelye sütü seçmek, düşük karbonhidratlı yahut diyabet dostu bir beslenme sistemi izleyenler için de düzgün bir seçenektir , zira bir porsiyonda her biri 1 gramdan az karbonhidrat ve doymuş yağ bulunur ve sodyum oranı düşüktür.

    Peki bezelye sütü sağlıklı mı? Evet, alerjen dostu, protein açısından güçlü bir süt alternatifi arayanlar için sağlıklı beslenme nizamının bir kesimi olabilir. Besleyicidir ve rakiplerine nazaran daha düşük çevresel tesire sahiptir. Tek dezavantajı, bezelye sütünün mağazalardaki sonlu tedariğidir.
 
Üst