Bed Bath & Beyond, borç ödemelerinde temerrüde düştüğünü açıkladı

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
542
Puanları
1
Bed Bath & Beyond, Perşembe günü düzenleyici bir dosyalamada, zor durumdaki perakendecinin yatırımcıları iflas koruması için başvurmayı düşündüğü konusunda uyarmasından haftalar sonra, belirli borç ödemelerinde temerrüde düştüğünü duyurdu.

Bu ayın başlarında, hayal kırıklığı yaratan bir tatil sezonunun ardından olası bir iflas başvurusunda bulunmayı düşündüğünü söyleyen perakendeci için şimdiye kadarki en net gerginlik işareti. Bed Bath & Beyond iflas etmemek için nakit para peşinde koşuyor, ancak zaman daralıyor olabilir. Perakendeci ayrıca Perşembe günkü başvurusunda borcunu ödemek için “yetersiz fon” olduğu konusunda uyardı.

Konuya aşina olan ve görüşmeler gizli olduğu için isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan iki kişi, iflas başvurusunun haftalar içinde gelebileceğini söyledi. İnsanlar henüz hiçbir planın kesin olmadığı konusunda uyardı. Perakendeci, olası bir iflasın bir parçası olarak Buy Buy Baby mağazaları da dahil olmak üzere varlıklarını satmak için Sycamore Partners ile görüştü.

Bed Bath & Beyond sözcüsü Julie Strider, “Tüm yolları ve stratejik alternatifleri değerlendirirken, danışmanlarımızla çalışmaya ve işimizi olabildiğince verimli yürütmek için önlemler uygulamaya devam ediyoruz” dedi. “Uygulamamız gereği spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz. Tüm paydaşları geliştirip sonuçlandırdıkça planlarımız hakkında bilgilendireceğiz.”


Perakendeci, Şubat 2022 itibarıyla yaklaşık 32.000 kişiyi istihdam etmekte ve ülke genelinde yaklaşık 900 mağazası bulunmaktadır. Bed Bath & Beyond, mali sıkıntılarının uyarısından bu yana bilançosunu desteklemek için çalışanları işten çıkarmaya ve mağazaları kapatmaya devam etti.

Ocak ayında şirket, üçüncü çeyrek için geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 42 artışla 393 milyon dolar zarar bildirdi. Net satışlar, bir yıl öncesine göre yüzde 33 düşüşle yaklaşık 1.3 milyar dolara düştü.

Bed Bath & Beyond hisseleri Perşembe günü yüzde 22 düşüşle kapanarak yaklaşık 300 milyon dolarlık bir piyasa değeri sağladı.
 
Üst