Aralıklı oruç diyeti, tip 2 diyabeti bilakis çevirebilir!

Osman

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
88
Puanları
6
Endocrine Society’s Journal of Clinical’da yayınlanan yeni bir araştırmaya nazaran, aralıklı oruç diyeti müdahalesinden daha sonra, hastalar diyabet ilacını bıraktıktan en az bir yıl daha sonra HbA1c (ortalama kan şekeri) düzeyinin %6,5’in altında olması olarak tanımlanan tam diyabet remisyonuna ulaştılar.

Aralıklı oruç diyetleri son senelerda tesirli bir kilo verme prosedürü olarak tanınan hale geldi. ile, sadece makul bir vakit aralığında yemek yersiniz. Her gün belli bir saat oruç tutmak yahut haftada birkaç gün yalnızca bir öğün yemek yemek, bedeninizin yağ yakmasına yardımcı olabilir. Araştırmalar, aralıklı orucun diyabet ve kalp hastalığı riskinizi azaltabileceğini gösteriyor.

Çin’in Changsha kentindeki Hunan Tarım Üniversitesi’nden Ph.D. Dongbo Liu, “Tip 2 diyabet kesinlikle kalıcı, ömür uzunluğu sürecek bir hastalık değildir. Hastalar diyet ve antrenman alışkanlıklarını değiştirerek kilo verirse diyabetin gerilemesi mümkündür” dedi. “Araştırmamız, aralıklı oruç tutmanın, Çin Tıbbi Beslenme Tedavisinin (CMNT), tip 2 diyabetli şahıslarda diyabetin remisyonuna yol açabileceğini ve bu bulguların dünya çapında bu hastalıktan muzdarip 537 milyondan fazla yetişkin üzerinde büyük bir tesiri olabileceğini gösteriyor.”

Araştırmacılar, diyabetli 36 kişi içinde 3 aylık bir aralıklı oruç diyet müdahalesi gerçekleştirdiler ve kan şekerini düşürücü hususlar ve insülin alanlar da dahil olmak üzere iştirakçilerin yaklaşık %90’ının aralıklı oruçtan daha sonra diyabet ilacı alımlarını azalttığını buldular. Bu şahısların yüzde elli beşi diyabet remisyonu yaşadı, diyabet ilaçlarını bıraktı ve en az bir yıl sürdürdü.

Çalışma, diyabet remisyonunun fakat diyabet mühleti daha kısa olanlarda (0-6 yıl) sağlanabileceği halindeki klasik görüşe meydan okuyor. Diyabet remisyonuna ulaşan çalışma iştirakçilerinin yüzde altmış beşinin diyabet mühleti 6 yıldan fazladır (6-11 yıl).

Liu, “Diyabet ilaçları kıymetli ve diyabetlerini tesirli bir biçimde yönetmeye çalışan biroldukça hasta için bir mahzur. Çalışmamız, diyabetli bireylerde aralıklı oruçtan daha sonra ilaç maliyetlerinin %77 oranında azaldığını gördü” dedi.

Bu çalışmanın öteki muharrirleri Hunan Ziraat Üniversitesi’nden Xiao Yang, Alt Sıhhat Müdahale Teknolojisi Devlet Anahtar Laboratuvarı ve Çin’in Changsha kentindeki Changsha ve Turizm Koleji; Hunan Ziraat Üniversitesi’nden Jiali Zhou ve Çin, Changsha’daki Shizi Dağı Birinci Basamak Bakım Kısmı; Çin, Changsha’daki Changsha Merkez Hastanesinden Huige Shao ve Bi Huang; Hunan Ziraat Üniversitesi’nden Xincong Kang, Çin’in Changsha kentinde Botaniklerden Alınan Bileşenlerin kullanmasına Yönelik Ulusal Mühendislik Teknolojisi Araştırma Merkezi ve Metabolik Hastalıklar için Hunan Eyaleti Tıbbi Beslenme Müdahale Teknolojisi Mühendislik Araştırma Merkezi; Hunan Ziraat Üniversitesi’nden Ruiyu Wu ve Changsha, Çin’deki Alt Sıhhat Müdahale Teknolojisi Muvaffakiyet Uygulama Merkezinin Eyalet Anahtar Laboratuvarı; Kaliforniya, Irvine’deki California Irvine Üniversitesi’nden Fangzhou Bian; ve Çin, Changsha’daki Central South Üniversitesi’nden Minghai Hu.

Çalışma, Çin Ulusal Tabiat Bilimleri Vakfı’ndan fon aldı.

Kaynağı:
 
Üst