Adıyaman’da yöresel eserler pazarı için kollar sıvandı

odakulebuda

New member
Katılım
26 Eki 2020
Mesajlar
1,951
Puanları
0
Adıyaman’da yöresel eserler pazarı için kollar sıvandı ADIYAMAN – 26.04.2022 – HİBYA – Adıyaman’da kentin değerli bir eksikliği olarak daima gündeme gelen yöresel mamüllerin tanıtımı, pazarlanması ve üretiminin yapılacağı kapalı pazar alanının oluşturulması için kollar sıvandı.

Adıyaman Valiliği’nin himayesinde Adıyaman Belediyesi ile Tarım ve Orman Vilayet Müdürlüğü’nce yöresel mamüllerin tanıtımı, pazarlanması ve üretim yapılarak katma pahalı hale getirilerek satışının yapılabileceği kapalı pazar alanının oluşturulması için kıymetlendirme toplantısı yapıldı.

Adıyaman Vilayet Tarım ve Orman Vilayet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Nurettin Kıyas, Adıyaman Belediyesi Lider Yardımcısı Ramazan Oruç, Vilayet Müdür Yardımcısı Nihat Yılmaz, kurum yetkilileri, birlikler ve ilgili firma yetkileri katıldı.

Organik tarım ve yöresel eserler pazarları bilhassa son on yılda yaşanan tüketici tercihlerindeki değişimin tesiriyle organik ve otantik eserlere olan ilgi arttı. İlginin artması ile turizmin pazarlama ve reklam kabiliyetinden faydalanılmasına; bu eserlerden elde edilen gelirin artırılmasına yönelik adımlar atılması sağlandı.

Turizmin daima değişim ve gelişim gösteren dinamik bir dal olması, organik tarım ve yöresel eserler pazarı da turizm bölümü ile kendi pazar hissesini artırmayı ve daha geniş müşteri kitlesine ulaşmayı hedefliyor.

Bu kapsamda biroldukca medeniyete konut sahipliği yapmış olması niçiniyle , Sahabi Safvan Bin Muattal Hazretleri külliyesi ve Nakşibendî Tarikatı Merkezleri’nde Menzil üzere inanç merkezilerine mesken sahipliği yapmasından dolayı tarih ve inanç turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olan Adıyaman, hem de tarihten gelen güçlü bir organik eser çeşitliliğine sahip.

Kentte kıymetli bir eksik olarak görülen Yöresel Eserler Pazarının kurulmasıyla, Adıyaman’ın ekolojik pekmezi, üzüm kesmesi, bastık (pestil) bademli ve cevizli üzüm sucuğu, Adıyaman bademi, Sincik petekli ve süzme balı, Adıyaman köy peyniri, Besni kuru üzüm çeşitleri, Gölbaşı üzümü çeşitleri, Kervansaray kahvesi, kurutmalık eserler, baharat çeşitleri, konut imali pul biber, zeytin, kavurma vs. halindeki organik eserleri alıcıları ile buluşacak.

hem de mamüllerin tek elden pazara sunulması, aracıların ortadan kaldırılması, uzun vadede üretimin artırılmasına katkıda bulunması ve istihdama katkı sağlayacak olması, bu pazarın bölge için önemini ortaya koyuyor.
Hibya Haber Ajansı
 
Üst