ABD’nin konut başlangıçları ve inşaat müsaadeleri Mayıs ayında sert düşüşler yaşadı

bencede

New member
Katılım
12 Eki 2020
Mesajlar
1,180
Puanları
0
ABD’nin konut başlangıçları ve inşaat müsaadeleri Mayıs ayında sert düşüşler yaşadı Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – ABD konut piyasası Mayıs ayında bir sefer daha zayıfladı. Hem inşaat müsaadeleri hem konut başlangıçları beklenenden daha büyük bir düşüşle geçtiğimiz Ekim ayından bu yana en düşük düzeyleri gördü.

Konut başlangıçları aylık %14,4 düşüşle 1,549 milyona düşerken inşaat izinleri %7 gerileme ile 1,695 milyon oldu. Her iki sayı da beklentilerin hayli altında.

Öte yandan Çalışma Bakanlığının raporu, iş gücü piyasasındaki köpüğün azalmış olabileceğinin sinyalini verdi. İlk işsizlik başvuruları, 232.000’e revize edilen bundan evvelki haftaya göre 229.000 olarak gerçekleşti. Birinci müracaatlar için dört haftalık ortalama 218.500 ile Mart ayından beri gördüğü en yüksek düzeye ulaştı.

Konut ve iş gücü piyasası, Fed’in çok ısınma olduğunu söylemiş olduği alanlardan ve biroldukça yetkili, bu piyasaların sakinleşmesinde faiz artırımlarının kıymetini vurguluyordu.

aynı vakitte pandemi devrinde bilhassa konut arzının, kent merkezlerinden uzakta daha büyük mülkler lehine süratle dönmesiyle konut ve iş gücü piyasası bilgileri gücünü koruyor. Mayıs düzeyleri bile 2020 Şubat ayından evvel tek bir ayda görülen düzeylerin %10 üzerinde.

Benzer biçimde teknoloji bölümünden kimi isimlerden son iki haftadır gelen işten çıkarma açıklamalarına karşın işsizlik müracaatları da gözle görülür bir artış yaşamadı.
 
Üst