ABD’de hizmet dalında sürpriz yükseliş

bencede

New member
Katılım
12 Eki 2020
Mesajlar
1,180
Puanları
0
ABD’de hizmet dalında sürpriz yükseliş LCO
-5,12%

Portföy’e Ekle/Kaldır
Takip listesine ekle
Konum Ekle


Pozisyon muvaffakiyetle eklendi:


Lütfen varlık portföyünüze isim verin
Çeşidi: Al Sat
Tarih:



Ölçü:
Fiyat
Puan Kıymeti:


Kaldıraç: 1:1 1:10 1:25 1:50 1:100 1:200 1:400 1:500 1:1000
Komite:




Yeni bir takip listesi oluştur Oluştur Yeni varlık portföyü oluştur Ekle Oluştur + Öteki durum ekle Kapat









Investing.com – ABD’de büyümenin kıymetli göstergelerinden olan PMI sayıları belirtildi.

Üretim PMI, Eylül’de 51,8 ile yavaşça artış yaşadı. Gösterge 50 büyüme eşiği üzerinde kalmayı başarsa da geçen yıla nazaran kesimde yavaşlama yaşanıyor.

Hizmet bölümünde beklenmedik yükseliş

ABD’de Ağustos ayında 43,7 ile iki yılın en düşük düzeyine gerileyen hizmet PMI, Eylül’de sürpriz biçimde 49,2’ye yükseldi. Göstergede son ayda yükseliş olması olumlu, ama son üç aylık görünüm daralmanın devam ettiğini gösteriyor.

Veri ayrıntısında hizmet dalındaki toparlanmada hem son ayda müşteri talebinin yükselmesinin tıpkı vakitte maliyet artış suratında azalmasının tesirli olduğu açıklandı. Hizmet kesimindeki müşteri talebi Mayıs daha sonrası en yüksek düzeye çıktı.

3. çeyrekte büyüme bekleniyor

Yılın birinci iki çeyreğinde daralma yaşayarak resesyona giren ABD iktisadının üçüncü çeyrekte büyüme göstermesi bekleniyor. PMI göstergelerinde yavaşlama bulunmasına rağmen istihdam dalındaki canlılığın devam etmesi ve petrole bağlı akaryakıt meblağlarının birinci iki çeyreğe nazaran bir ölçü gerilemesi büyümeyi destekleyen gelişmeler olurken besin enflasyonun yükselmeye devam etmesi ve faizin dallarda tesirini göstermesi ise riskli başlıklar olarak görülüyor.

Yazar: Necdet Erginsoy
 
Üst