A Ulusal Erkek Voleybol Ekibi, Portekiz’i 3-0 Mağlup Etti Ve 3’te 3 Yaptı

onurnisan

New member
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
781
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
AJANSSPOR-HABER

A Ulusal Erkek Voleybol Ekibi, 2022 CEV Avrupa Altın Ligi A Grubu’ndaki üçüncü maçında Trabzon’da Hayri Gür Spor Salonu’nda Portekiz ile karşılaştı. A Ulusal Erkek Voleybol Grubu maçı 3-0 üzere net bir skorla kazandı ve 3’te 3 yaptı.

Ay-yıldızlı takım, bu sonuçla 2022 CEV Avrupa Altın Ligi’nde Dörtlü Final’e yükselmeyi başardı.

Setler

  • 1. Set: Türkiye 25-22 Portekiz
  • 2. Set: Türkiye 25-15 Portekiz
  • 3. Set: Türkiye 25-18 Portekiz
Üç kümede birinci sırayı alan ekipler ve final kümesine mesken sahipliği yapacak ülke, Dörtlü Final etabında karşı karşıya gelecek.

CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Finali’nde birinci iki sırada yer alacak gruplar, Milletlerarası Voleybol Federasyonu (FIVB) Challenger Kupası’nda uğraş etme hakkı elde edecek.

FIVB Challenger Kupası’nda şampiyon olan grup ise önümüzdeki yıl, FIVB Milletler Ligi biletini alacak.

Bilindiği üzere Ay-yıldızlı grup, birinci maçında Slovakya’yı 3-0, ikinci müsabakasında ise Portekiz’i 3-1 yenmişti.

Bedirhan: “Öncelikle Trabzon halkına epey teşekkür ederim. Bize hayli hoş atmosfer yarattılar. Hiç susmadılar ve bizi desteklediler. 3-0 üzere net bir skorla kazandık. Çok memnunuz. Kümeden çıkmayı garantiledik. Slovakya maçını da kazanıp liderliğimizi korumak istiyoruz. Avrupa Altın Lig şampiyonu biziz ve bunu korumak istiyoruz.”

Efe: “Bugün epeyce hoş bir atmosfer vardı. Seyirciler bizle iç içeceler. Bu bizi epey mulu etti. Onlar 7. adamdı. 3-0 kazandığımız için fazlaca memnunuz. Final Four’dayız. Lakin işimiz daha bitmedi. Artık Slovakya maçına hazırlanacağız.

Benim için epeyce büyük bir heyecan İtalya. italya’da oynamak en büyük hayalimdi. O fırsatı yakaladım. Umarım fazlaca hoş bir dönem olur lakin evvel ulusal ekip.”
 
Üst