5.GAP Yeşil İnovasyon Yarışı Müracaatları Başladı

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,295
Puanları
36
5.GAP Yeşil İnovasyon Yarışı Müracaatları Başladı
GAP Bölge Kalkınma Yönetimi Başkanlığı organizesinde ve Harran Üniversitesi koordinatörlüğünde, “Yenilenebilir Güç ve Güç Verimliliği” ve “Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre” yarışı düzenlenecek.

5.GAP Yeşil İnovasyon Projesi kapsamında yapılacak olan yarışa Güney Doğu Anadolu vilayetlerinden Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Siirt, Şırnak’tan ortaokul, lise ve üniversite seviyesinde öğrenciler iştirak sağlayabilecek.

Yarış kararında her iki kategoride yer alan ortaokul, lise ve üniversite seviyesindeki birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar, yurt içi bilim gezisi ve çeşitli armağanlar ile ödüllendirilecek.

1 Şubat-30 Nisan 2022 tarihleri içinde yapılacak olan müsabaka müracaatları kapsamında Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafınca bu süreçte yarış bahislerini içeren vilayet seminerleri, bilgilendirme toplantıları ve afiş duyuruları yapılacak.

GAP Yeşil İnovasyon Yarışı birinci kere 2015 yılında Harran Üniversitesi Meslek Yüksekokullarının çalışması kapsamında başlamış; daha sonrasında Şanlıurfa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü koordinesinde temel eğitim kurumlarını kapsayan kuvvetli bir yapıya bürünmüştü. Bu sene yapılacak 5. GAP Yeşil İnovasyon müsabakasında ise tüm eğitim kurumlarını kapsayacak bir biçimde ve farklı kategorilerde etkinlikler düzenlenecek.

5. GAP Yeşil İnovasyon yarışında üniversitemiz ismine Harran Üniversitesi Daima Eğitim Merkezi (HARÜSEM) ve Proje Dayanak Ofisi koordinesinde Şanlıurfa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ismine Ar-Ge Ünitesi ve Urfa STEM iş birliğinde 9 vilayet ve bölgeden tüm üniversitelerin iştirakiyle yarışlar ve etkinlikler düzenlenecek.

Hem Dünya tıpkı vakitte ülkemizde daima artan nüfus artışına bağlı olarak güç kaynaklarının fazlaca süratli bir biçimde azaldığını belirten HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Ahmet Göçen “Ülkemizin jeopolitik pozisyonuna göre kimi global meseleler daha geç hissedilecek olsa da eğitimciler olarak herkesi gerek yarışlar gerek genel bilgilendirme çalışmaları ile bu hususta bilinçlendirmek değerli bir bakılırsavimizdir. Bundan dolayı yapmayı planladığımız faaliyetler yardımıyla öğrencilerde farkındalık oluşturularak, çevresel meselelere karşı üretici fikir yapısını ve projeler geliştirilmesini hedeflemekteyiz. Bu eksende geliştirilen ‘GAP Yeşil İnovasyon Projesi’nin emeli Yenilenebilir Güç ve Güç Verimliliği alanında bölgede ortaokul ve lise öğrencilerinin proje geliştirme, inovasyon yetenekleri ve şuurlarının arttırılmasını sağlayacaktır” dedi.

5. GAP Yeşil İnovasyon Yarışının bu yıl şenlik havasında geçmesi temennisinde bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik “Güneydoğu Anadolu Bölgesi vilayetlerimizden ortaokul, lise ve üniversite seviyesinde öğrencilerimizin müracaat ve ilgilerinin ağır olmasını bekliyoruz. Bu işbirliğini güçlendiren Şanlıurfa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğüne, bölgedeki tüm üniversitelerimize ve projeyi fonlayan GAP Yönetimi Başkanlığına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst