Yüz yüze eğitime orta verilecek mi? Orta tatil uzayacak mı?

ffalivvv

New member
Yüz yüze eğitime orta verilecek mi? sorusunun karşılığı merak ediliyor. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dünyada Omicron olaylarının artmasının Türkiye’de de okulların yüz yüze eğitime devam etmesiyle ilgili tartışmaları tekrar gündeme getirdiğini belirtti.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ORTA VERİLECEK Mİ?

Türkiye’de okulların yüz yüze eğitime devam edip etmeyeceği sorularına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den cevap geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Ocak tarihinde gerçekleşen kabine toplantısı akabinde yüz yüze eğitim konusuna da değinmişti. Erdoğan, “Eğitim, her devirde olduğu üzere salgın sürecinde de evvelarimizin en başında yer almayı sürdürüyor. Dünyanın salgında okulların birinci açılması ve son kapatılması gereken yerler olduğu konusunda mutabık kaldığını görüyoruz. Ülkemizdeki öğretmenlerin en az iki doz aşılanma oranları, bugün itibariyle İngiltere, Almanya ve Fransa üzere ülkelerin de üzerindedir. Önlemlere daha fazla riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Öğrencilerimizden tek isteğimiz, eğitim-öğretimlerini en hoş biçimde yürüterek kendilerine, ailelerine ve ülkelerine iyi birer evlat olarak yetişmeleridir.” kelamlarıyla yüz yüze eğitimin sona ereceği savlarına açıklık getirmişti.

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK’te Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı. Bakan Özer, yarıyıl tatilinin öne alınmasının gündemde olmadığını deklare etti. Bugün prestijiyle 3 bin 451 sınıfın koronavirüs niçiniyle yüz yüze eğitime orta verdiğini söyleyen Bakan Özer, okulların birinci açılıp son kapatılması gereken yerler olduğunu belirtti ve “Belli bir etaba gelirse tedbirlerimizi yine gözden geçirebiliriz” dedi. Özer “15 tatil öne alınır mı?” sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“850 bin sınıftan 3 bin 451 tane sınıf… Biz on binleri gördük Omikron yokken. 71 bine yakın okulumuzda tüm sınıfları kapatılmış olan hiç bir okulumuz bulunmamaktadır, Omikron’daki süratli yayılıma karşın. Kimi okullarda yalnızca 2-3 derslik var.

Birileri tatil bekliyorsa üzgünüm, şu an için yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Öğrencilerimiz hayli daha istekliler. Bir taraftan yüz yüze eğitimi açık tutmaya çalışırken bir taraftan da geçmiş 1.5 yılın kayıplarıyla ilgili dünya kadar aktiflik yapıyoruz.”

Gündem