odakulebuda
New member
Yokuş: “Vatandaş ‘geçim geçim’ diyor” UYGUN Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un meclis kürsüsünde bir vatandaşın gönderdiği şiiri okudu. Yokuş şu tabirlere yer verdi:
“AK Parti ve MHP’nin 2023 seçimleri için hazırladığı Milletvekili Seçim Kanunu ile Birtakım Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Şurası’ndan yapılan görüşmelerin sonunda kabul edilerek maddeleşti. Kabul edilen yasa ile seçim barajı yüzde 7 olarak uygulanacak.
VATANDAŞIN GÖNDERDİĞİ ŞİİRİ OKUDU
Şiire AK Parti sıralarından reaksiyonlar yükseldi. “3 gündür seçim konuşuyoruz, ben seçim konuşmayacağım” diyerek kelamlarına başlayan Yokuş, “Niye biliyor musunuz? Vatandaş ‘geçim geçim’ diyor. Ben de vatandaşın bana gönderdiği şiirde ‘geçim geçim’ diyeceğim. Vatandaş feryat figan. Her gün iğniçin ipliğe artırım geliyor. Mübarek Razaman geldi, yağmur üzere artırımlar geliyor. Vatandaş ‘seçim değil geçim’ diyor.” açıklamasının akabinde vatandaşın gönderdiği şiiri okudu.
İŞTE VATANDAŞIN GÖNDERDİĞİ O ŞİİR
ÂLÂ Partili Yokuş’un okuduğu şiirde şu dizeler yer aldı:
Sıkıntı sırtımızda oktur,
İnan kederimiz fazlacatur.
Bizi anlayan yoktur,
Millet geçim sıkıntısında,
İktidar seçim kederinde.
Artık yüzler gülmüyor,
Güçlü yokluk bilmiyor.
Ayın sonu gelmiyor,
Millet geçim kederinde,
Ak Parti seçim kederinde.
Gönül yara taban delik,
Cüzdanımız daima delik.
Cepken delik cep delik,
Millet geçim kederinde,
İktidar seçim sıkıntısında.
Hayat bizleri sıkar,
Keder içimizi yakar.
Çocuklar ele bakar,
Millet geçim kaygısında,
Ak Parti seçim kaygısında.
Azdır geçim alanı,
Bunun yoktur dahası.
Her şey ateş değeri,
İktidar seçim kaygısında.”
Hibya Haber Ajansı
“AK Parti ve MHP’nin 2023 seçimleri için hazırladığı Milletvekili Seçim Kanunu ile Birtakım Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Şurası’ndan yapılan görüşmelerin sonunda kabul edilerek maddeleşti. Kabul edilen yasa ile seçim barajı yüzde 7 olarak uygulanacak.
VATANDAŞIN GÖNDERDİĞİ ŞİİRİ OKUDU
Şiire AK Parti sıralarından reaksiyonlar yükseldi. “3 gündür seçim konuşuyoruz, ben seçim konuşmayacağım” diyerek kelamlarına başlayan Yokuş, “Niye biliyor musunuz? Vatandaş ‘geçim geçim’ diyor. Ben de vatandaşın bana gönderdiği şiirde ‘geçim geçim’ diyeceğim. Vatandaş feryat figan. Her gün iğniçin ipliğe artırım geliyor. Mübarek Razaman geldi, yağmur üzere artırımlar geliyor. Vatandaş ‘seçim değil geçim’ diyor.” açıklamasının akabinde vatandaşın gönderdiği şiiri okudu.
İŞTE VATANDAŞIN GÖNDERDİĞİ O ŞİİR
ÂLÂ Partili Yokuş’un okuduğu şiirde şu dizeler yer aldı:
Sıkıntı sırtımızda oktur,
İnan kederimiz fazlacatur.
Bizi anlayan yoktur,
İktidar seçim kederinde.
Artık yüzler gülmüyor,
Güçlü yokluk bilmiyor.
Ayın sonu gelmiyor,
Millet geçim kederinde,
Ak Parti seçim kederinde.