Yeterlilik İçin Sanat Derneği Van’da bayan sanatkarlarla bir ortaya geldi

Pinar

Global Mod
Global Mod
Yeterlilik İçin Sanat Derneği Van‘da bayan sanatkarlarla bir ortaya geldi

VAN – Yeterlilik İçin Sanat Derneği, “Genç Bayan Sanatkarların Mahallî Kültür Siyasetlerinin gelişmenine İştirakinin Teşvik Edilmesi” projesi kapsamında Van’da bayan sanatkarlarla bir ortaya geldi.

Seçkine World Van Hotelde düzenlenen tanıtım toplantısına, Yeterlilik İçin Sanat Derneği Lideri Selin Bozkurt, dernek idaresi ve Vanlı bayan sanatkarlar katıldı. görüşmede bayan sanatkarlara proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Güzellik İçin Sanat Derneği Lideri Selin Bozkurt, maksatlarının bayanların mahallî kültür siyasetlerinin oluşturulması süreçlerinde aktif rol almaları, sanat platformlarına demokratik iştirak hakkının yaygınlaştırılması ve genç bayan sanatkarların güçlendirilmesi olduğunu belirtti. Van’da aldıkları ağır talep doğrultusunda sanat kısımlarına sinemayı da eklediklerinin lisana getiren Bozkurt, bu sebeple projenin seçici heyetine Televizyon İmalcisi Elif Dağdeviren‘in de eklendiğini söylemiş oldu. Pandemi devrinde dernek olarak bir ekip hibe takviye projelerine başvurduklarını ve bunlardan bir adedinin de İsveç İstanbul Konsolosluğu tarafınca kabul edilen proje olduğunu lisana getiren Bozkurt, “Biz bu proje ile Türkiye’de 7 vilayette sanat elçilerini seçeceğiz. Bu sanat elçilerimiz çabucak sonrasında İstanbul’a gelip eğitim gorecek ve daha sonra tekrar kentine dönüp 15 bayana eğitim verecek” dedi.

Van’da yapılan görüşmeden hayli şad kaldıklarının altını çizen Bozkurt, “Arkadaşların sorulara iştirakleri bizi mutlu etti. hem de Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Vilayet Müdürlüğü ile kalkınma ajansını ziyaret ettik. Onlardan da fazlaca âlâ geri dönüşler aldık” tabirlerini kullandı.

Bayan elçisi olmak için kimi kuralların olması gerektiğini belirten Bozkurt, “Öncelikle bayan olması, 18-35 yaş içinde olması ve Van’da en az 3 yıldır ikamet etmesi lazım. Bu koşulları taşıyan herkes derneğimizin web sitesinden başvurabilir. Katılmak isteyen ‘Sanat Elçileri Seçim Kurulu’ tarafınca gerçekleştirilecek seçim süreci için müracaatlar 26 Eylül 2021’de sona erecektir” diye konuştu.

“Desteklenmesi gereken bir proje”

Toplantıya katılan Anka Kültür Sanat Derneği Lideri Necdet Bayat ise sanat ismine kıymetli bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, “Özellikle bayanlar için kıymetliydi. Türkiye’de 7 vilayette kültür elçileri seçecekler. Sanata, kültür alanına müspet ayrımcılıkla hoş bir proje gerçekleştirmişler. Desteklenmesi gereken bir proje. Bu gün burada olmaları önemli” dedi.

“Kadın elçi olmaya adayım”

Toplantının hayli verimli geçtiğini lisana getiren müzik öğretmenliği kısmını okuyan Leyla Varol isimli üniversite öğrencisi de, “Toplantının bu kadar verimli geçeğini düşünmemiştim. Vilayetlerin seçiminde seçici oldukları ayrıcalıklı bizim için. Bizim için fazlaca hoş olacak. Sanatımızı icra etmek, daha epey kitleye ulaşmak bizim için epey değerli. Bayan elçi olmaya adayım. Müracaatımı yaptım. Umarım seçilirim” sözlerini kullandı.

Görsel Sanatlar Öğretmeni beraberinde moda tasarımı okuyan Berivan Çobanoğlu da, “Program içerisine katılmak ve eğitimleri almak istiyorum. Yalnızca bunlarla hudutlu kalmayıp, kendimde biroldukca eğitim vermek istiyorum. Şu anda 7 pilot vilayette yapılıyor lakin ben daha fazla ile katkı sunacağına inanıyorum. Tek bir maksat uğruna değil karşılıklı bir irtibat içerisinde olmak istiyorum. Umarım hayli daha yeterli yerlere gelecektir” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Atilla İdiz