Yeğenine örnek olmak için 50 yaşında üniversiteyi bitirdi

Pinar

Global Mod
Global Mod
Antalya’da hayalini gerçekleştirmek ve dersleriyle ilgilenmeyen yeğenine örnek olmak için girdiği imtihan daha sonrası Akdeniz Üniversitesi İrtibat Fakültesi Gazetecilik Kısmı’nı kazanan Doğan Ateş, okulu dereceyle bitirmenin memnunluğunu yaşıyor.

Küçük yaşta çalışmaya başlayıp eğitim ömrünü yarıda bırakan Ateş, üniversite hayalini gerçekleştirmek için 47 yaşında imtihana girdi.

Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Kısmı’nı kazanan Ateş, bir üst sınıfın derslerini de alarak üniversiteyi 3 yılda bitirmeyi başardı. Kısım ikincisi olarak diplomasını alan Ateş, beraberinde Radyo, Televizyon ve Sinema Kısmı’nda yan kısım yaptı.

Ateş, artık ise yüksek lisans yaparak akademik alanda meslek hedefliyor.

Doğan Ateş, AA muhabirine, 31 yıl evvel liseden mezun olduğunu, otel ve huzurevi üzere işletmelerde çalışmaya başladığı için üniversite okuyamadığını söylemiş oldu.

Üniversite okuma hevesini hiç yitirmediğini belirten Ateş, “Bu serüven çok geç başladı. Hem içimde uhde olan üniversite hayalimi gerçekleştirmek istedim tıpkı vakitte yeğenime örnek olmak için okumaya başladım. Yeğenim ders çalışmıyordu, dersleriyle ilgilenmiyordu. ’50 yaşında amcası üniversiteyi bitirirse bir nebze derslerine çalışıp başarılı olur.’ diye düşündüm.” tabirlerini kullandı.

“Öğrenci arkadaşlarımın yaklaşımları epey hoş oldu”

Üniversitedeki gençlerin kendisine yaklaşımının fazlaca hoş olduğunu anlatan Ateş, şunları kaydetti:

“Bize örnek oldun dediler. Birbirimize yardımcı olduk. Sağ olsunlar hepsi 50 yaşında üniversite okumamı olumlu karşıladı. Ben de onlarla yaşıtmışım üzere bu süreci tamamladım. Üniversiteye kaydımı yaptığımda arkadaşlarıma bu okulu dereceyle bitireceğimi söylemiştim ve o denli de oldu. Yeğenim derece almam üzerine beni tebrik etti. Katiyen öğrenmenin yaşı yok. Ben bir örneğim. İnsanların ortasında okumak istedikleri bir kısım var ise kesinlikle bir biçimde yüreklerini toparlayıp bunu gerçekleştirsinler.”

“Amcamı kendime örnek aldım”

İzmir’de yaşayan ve bu yıl üniversite imtihanına giren 17 yaşındaki Arifcan Ateş ise amcasının elde ettiği muvaffakiyetten gurur ve memnunluk duyduğunu söylemiş oldu.

Liseye geçiş ve üniversite imtihanında korkular yaşadığını belirten Ateş, “Amcamın üniversite imtihanına girmesi, kazanması ve kısmını dereceyle bitirmesi bana hayli büyük yürek verdi. Amcamı kendime örnek aldım. ‘Gençsin, çalışırsan yapamayacağın hiç bir şey yok.’ dedim. Amcam da bana epey dayanak oldu. Benim için bir yol çizdi.” sözlerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Gülsem Adam