onurnisan
New member
Maçlar bugün 2 Kasım Cumartesi'den 9 Kasım Cumartesi'ye kadar Riyad'da oynanacak. Wta Finalleri kadınlar, dünya sıralamasında ilk sekiz oyuncuya ayrılan tenis turnuvası. Yasemin PaoliniWTA sıralamasında 4. sırada yer alan oyuncu, Viola Grubuna dahil oldu ve ilk maçına bugün, İtalya saatiyle 17.30'dan önce, Kazak karşısında çıkacak. Elena Rybakina, dünyanın 5 numarası. Toskanalı sporcu aynı zamanda çifte de katılacak Sara ErraniParis'te Olimpiyatlarda altın madalya kazandı: “Oynamak bana çok yardımcı oluyor, bu sonuçların hepsinin bir araya gelmesinin bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Her hafta çiftlerde oynamaya başladım ve teklerde de ilerleme kaydettim. Olacak Bu çok önemli, onun tenisinden, oyunu anlama tarzından bir şeyler çalmaya çalışıyorum çünkü o sahada benden daha taktiksel. Elbette fiziksel olarak tüm turnuvalarda tekler ve çiftler oynamak kolay değil ama benim için sadece olumlu unsurlar var.”
Kadınlar finalinde iki grup karşı karşıya
Jasmine Paolini ile birlikte 2024 WTA Finallerine teklerde katılmaya hak kazanan tenisçiler şöyle: Aryna Sabalenkadünyanın ilk oyuncusu Iga Swiakek, Coco Gauff, Elena Rybakina, Jessica Pegula, Qinwen Zheng ve Barbora Krejcikova.
Sekiz oyuncu iki gruba ayrıldı. Mor Grup ve Turuncu Grup. 4 numara olan Paolini, 3 numara olan Coco Gauff'tan kaçınacağından ve Sabalenka ile Swiatek arasında berabere kalacağından emindi. Diğer rakipler ise şunlar olacak: Elena Rybakina ve Çinli Zheng.
Dolayısıyla bunlar iki tam gruptur.
Viyola Grubu: Sabalenka, Paolini, Rybakina, Zheng.
Turuncu Grup: Swiatek, Gauff, Pegula, Krejciokova
Finallerde klasik bir doğrudan elemeli tenis formatı yoktur. Her gruptan ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale yükselecek, yarı finali kazananlar ise final oynayacak.
Finaller Sky tarafından canlı olarak yayınlanıyor.
Aryna Sabalenka (afp)
Kadınlar finalinde iki grup karşı karşıya
Jasmine Paolini ile birlikte 2024 WTA Finallerine teklerde katılmaya hak kazanan tenisçiler şöyle: Aryna Sabalenkadünyanın ilk oyuncusu Iga Swiakek, Coco Gauff, Elena Rybakina, Jessica Pegula, Qinwen Zheng ve Barbora Krejcikova.
Sekiz oyuncu iki gruba ayrıldı. Mor Grup ve Turuncu Grup. 4 numara olan Paolini, 3 numara olan Coco Gauff'tan kaçınacağından ve Sabalenka ile Swiatek arasında berabere kalacağından emindi. Diğer rakipler ise şunlar olacak: Elena Rybakina ve Çinli Zheng.
Dolayısıyla bunlar iki tam gruptur.
Viyola Grubu: Sabalenka, Paolini, Rybakina, Zheng.
Turuncu Grup: Swiatek, Gauff, Pegula, Krejciokova
Finallerde klasik bir doğrudan elemeli tenis formatı yoktur. Her gruptan ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale yükselecek, yarı finali kazananlar ise final oynayacak.
Finaller Sky tarafından canlı olarak yayınlanıyor.
Aryna Sabalenka (afp)