Wimbledon 2023: bugünün oyunları

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Jannik Sinner’ın ardından İtalya, Wimbledon’da son 16 turuna bir oyuncu daha çıkardı. 2021’de Londra çimlerinde finalist olan Matteo Berrettini, üçüncü turda Alman Zverev’i üç sette yendi. Sıradaki rakip, dünyanın bir numaralı Alcaraz. Medvedev ve Tsitsipas da favoriler arasında önde.

22:51

Berrettini: “Burası özel. Yorgun? Ağlayarak çok zaman harcadım”

“İnanılmaz, bunun olabileceğini düşünmemiştim, burada, burada olan özel bir şey olmalı.” ilk sözleri bunlar Matthew Berrettini Wimbledon’ın üçüncü turunda Alexander Zverev’i mağlup ettikten sonra. Uzun süre fiziki sorunlarla forma giyen Berrettini, sezonun 17. maçına çıktı. “Geçen yıl covid’e yakalandığım için oynayamamıştım – Berrettini devam ediyor -. Bu turnuva kariyerimi değiştirdi ve burada, bu sahada olmak benim için çok özel. Yorgun mu? Yatağımda birçok gün ağlayarak geçirdim – Sakatlıklara atıfta bulunarak, yani 5 gün üst üste oynamak şu anda hiçbir şey değil, yarışmayı ve oynamayı gerçekten çok özledim, burada beni destekleyen ve cesaretlendiren halk sayesinde bu enerjiyi buldum” dedi. Pazartesi günü Central’da Carlos Alcaraz’a karşı büyük maç. “Sanırım Carlos hakkında söyleyecek hiçbir şeyim yok, onunla en son iki yıl önce görüştüm – ve bu arada çok şey kazandı. Ancak her dakika ve noktadan sonra keyif alacağımı düşünüyorum. Sonunda dinlenebilir: İyileşmem ve Carlos için hazır olmam gerekiyor”.

22.40

Rybakina son 16’da

Elena Rybakina son 16 turuna yükseldi. Seribaşı 3 olan Kazak, İngiliz Katie Boulter’ı 6-1’lik çifte skorla mağlup etti. Bir sonraki mücadele, tahtada 13 numara olan Brezilyalı Beatriz Haddad Maia’ya karşı.

22:37

Berrettini kazandı ve son 16’ya yükseldi

Matthew Berrettini Dünya 38 numarası Roman, 19 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev’i üç sette 6-3 7-6(4) 7-6(5)’lik skorla mağlup etti. Pazartesi günü son 16 turunda Berrettini, dünyanın bir numarası Carlos Alcaraz ile karşılaşacak.

22:26

Üçüncü sette Berrettini-Zverev, tie break’e gidiyoruz

Zverev servisini koruyor ve hepsi 6’ya gidiyor. Tie break’e geri dönüyor

22:24

Üçüncü set Berrettini-Zverev

Berrettini servis atma sırasını koruyor ve 6’dan 5’e çıkıyor

22:18

Berrettini servisini koruyor ve 5-4 öne geçiyor.

22:07

Zverev kendini kurtarıyor, Berrettini’nin dört servis kırma noktasını temizliyor ve servisini koruyor: 4-4

21:47

Berrettini 0-30’dan geri geliyor, servisini koruyor ve üçüncü sette 2-1 öne geçiyor.

21:38

Ons Jabeur son 16’da

Ons Jabeur son 16 turuna katılmaya hak kazandı. Dünyada 6 numara olan Tunuslu, Tunuslu Bianca Andreescu’yu 3-6, 6-3, 6-4 yendi.

21:33

Berrettini tie-break’te ikinci seti kazandı.

Matteo Berrettini, Zverev’e karşı maçın ikinci setini de kazandı. Roman, tie break’te 7-4 kazandı ve şimdi 2 seti 0’a getirdi.

21:25

Berrettini-Zverev, ikinci sette tie-break

Berrettini servisi elinde tutuyor, ikinci set tie break’te belirlenecek

21:19

İkinci set Berrettini-Zverev

Zverev servisini koruyor, Berrettini de öyle. İkinci sette 5 kişiyiz.

21:12

Berrettini-Zverev görevine devam ediyor

Berrettini ile Zverev arasındaki maç yeniden başladı. Serviste Alman

21:04

Saha koşulları Berrettini’yi ikna etmiyor

Berrettini, kaygan olduğunu söylediği sahanın koşullarına ikna olmadı ve bunu organizatörlere işaret etti. Oyuncular, hakem ve turnuva yöneticileri arasındaki konuşma

21:02

Berrettini ve Zverev sahada

Berrettini ve Zverev maça devam etmek için sahaya dönüyor. Skoru hatırlayalım: Berrettini ilk seti 6-3 kazandı, ikinci sette stop anında skor 4-4 30 oldu.

20:56

Berrettini ve Zverev bekliyor

1 numaralı sahadaki çimlerin durumu test edilmeye devam ediyor, Berrettini ve Zverev sahaya dönmek için yeşil ışığı bekliyor ama şu anda resmi bir iletişim yok.

20:27

Berrettini-Zverev yağmur nedeniyle ara verdi

Yağmur yağmaya başlar, tenisçiler soyunma odalarına koşar, hemen sahaya brandalar çekilir ve çatı kapatılır.

20:17

Sekizde Rünler

Holger runesi 16. tura kalifiye oldu. 20 yaşındaki Danimarkalı, dünyanın 6 numarası ve berabere, İspanyol Davidovich Fokina’yı beş sette 6-3 4-6 3-6 6-4 7-6( 8).

20.15

İkinci sette denge hakim. Altı maçtan sonra mola yok: 3-3

20:04

Berrettini vuruşlarını 1-1 ile bitirdi

19:57

Berrettini ilk seti kazandı

Bir dizi mükemmel servis atan Berrettini, fırsatı değerlendirerek Zverev’e karşı ilk seti kazandı: 6-3

19:54

Berrettini’den Mola

Berrettini sekizinci maçta Zverev’in servisini kırdı ve 5-3 öne geçti. İlk set için görev yapacak

19:49

İlk set Berrettini-Zverev

Berrettini yedinci oyunda servisini sıfırda tutuyor ve 4-3 öne geçiyor. Ara yoktu

19:36

İlk dört maçın ardından denge devam ediyor, şu ana kadar hiç ara verilmedi: 2-2

19:33

Zverev vuruş sıralarını sıfıra indirdi: 1-1

19.30

Berrettini-Zverev

Berrettini açılış maçında servisini koruyor ve 1-0 öne geçiyor

19:22

Berrettini-Zverev’e başladı

Berrettini ile Zverev arasındaki maç başladı. Roma’nın hizmetinde.

19:16

Berrettini sahasında

Matteo Berrettini ve Alexander Zverev ısınmak için sayı kortuna girdiler.

öğleden sonra 7:00

Sabalenka son 16’da

için sorun yok Arina Sabalenka. Dünyada ve masada 2 numara olan Belaruslu, Rus Anna Blinkova’yı 6-2, 6-3 yenerek son 16 turuna katılmaya hak kazandı.

18.45

Tsitsipas forvet

16 turunu da fethedin Stefanos Tsitsipas. Seribaşı 5 olan Yunanlı, Sırp Laslo Djere’yi üç sette 6.4 7-6(5) 6-4 mağlup etti. Sonraki rakip Amerikalı Chris Eubanks.

18:37

Alcaraz son 16 turunda

Yaklaşık dört saatlik bir savaşın ardından carlos alcaraz Son 16 turu biletini ayırmayı başardı. Dünyanın bir numarası olan İspanyol, 28 numaralı Atp Şilili Nicolas Jarry’yi dört sette 6-3 6-7(6) 6-3 yendi. 7-5. Son 16 turunda Alcaraz, Matteo Berrettini ve Alexander Zverev arasındaki mücadelenin galibiyle karşılaşacak.

17:26

Alcaraz, Jarry’de ilerliyor

Tie break’te ikinciliği kaybettikten sonra 6-3 kazanan İspanyol’dan harika seviyede üçüncü set

17:20

Medvedev dördüncü seti kapattı ve son 16 turunu kazandı

Rus oyuncu dördüncü seti 6-4 önde tamamladı.

16:39

Alcaraz iyileşiyor ama Jarry ikinci seti kazanıyor

İspanyol oyuncu 3-0 geride kaldıktan sonra ikinci sette tie break’e gitti. Ancak belirleyici oyunda Şili 8-6 galip gelir ve durumu dengeler: eşit bir set

16:29

Petra Kvitova’yı ilerletin

Petra Kvitova son 16 turunda. Seribaşı 9 olan Çek, üçüncü turda Sırp Natalija Stevanovic’i 6-3, 7-5’lik skorla mağlup etti.

16:18

Medvedev üçüncü seti kazandı

Fucsovics çok yaşıyor ama Rus kendini 6-4 dayatıyor ve 2 seti 1’e getiriyor. Çok güzel maç

15:39

Şili’de ikinci sette tepki

Jarry, Alcaraz’ın önünde 3 maç 0

15:38

Alcaraz, Jarry ile set kurdu

İspanyol ilk seti 6-3 kazandı.

15:36

Medvedev ile Fucsovcs arasında eşitlik sağlandı

Maça yavaş başlayan Rus oyuncu ilk seti 6-4 kaybetti. Sonra ikincide, en azından şimdilik, hiyerarşileri yeniden kurdu ve kendini 6-3 empoze etti.