Ümraniye’de “İşim Var Okula Gidiyorum” projesinde karne ve sertifika heyecanı yaşandı

ffalivvv

New member
ÜMRANİYE, İSTANBUL (İHA) – Ümraniye‘de “İşim Var Okula Gidiyorum” projesinde karne ve sertifika heyecanı yaşandı

İSTANBUL – Ümraniye Belediyesinin gençlere yönelik hayata geçirdiği en değerli projelerden biri olan “İşim Var. Okula Gidiyorum” projesi birinci meyvelerini vermeye başladı. Projede yer alan gençler bugün birinci karne ve sertifika heyecanını yaşadı. Karne ve sertifikalarına kavuşan çocukların memnunlukları gözlerinden okundu.

Ümraniye Belediyesinin gençlere yönelik hayata geçirdiği en değerli projelerden biri olan “İşim Var. Okula Gidiyorum.” Projesi birinci meyvelerini vermeye başlarken, eğitime katılan ve projede yer alan gençler bugün birinci karne ve sertifikalarını almanın heyecanını yaşadı.

“Ümraniye Belediyesi’nden gençlik projesi “

“İlçede eğitimini tamamlamayan öğrenci kalmasın” maksadıyla çalışmalarına devam eden Ümraniye Belediyesi “İşim Var. Okula Gidiyorum.” projesi kapsamında, bugüne kadar yaklaşık 600 öğrenciyi bir daha okullarına kavuşturarak, mesleksel yetkinlik kazanmak için de bir iş yerine yerleştirdi.

Projeden faydalanan gençlerin bir kısmının da Ümraniye Belediyesi’nin farklı kısımlarında staj yapma imkanı sunuldu. Ayrıyeten müracaatta bulunan işletmelerin de; kalfa, usta ve usta öğreticilik evrakı alması sağlandı.

Psikolog ve eğitimcilerden oluşan proje grubu; tespit edilmiş, eğitimini yarıda bırakmış olan yüzlerce genci, projeye dahil etmek için ağır mesai harcıyor. “İşim Var. Okula Gidiyorum.” öğrencileri, haftada dört gün staj, bir gün de eğitim görüyor.

Birinci karne heyecanı

“İşim Var. Okula Gidiyorum.” Projesinde yer alan gençlerin karne ve sertifikalarının verilmesi niçiniyle Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir program düzenlendi. Ümraniye Belediye Lideri İsmet Yıldırım, düzenlenen programda projeye dahil olan gençler ve aileleriyle bir ortaya geldi. Programa Ümraniye Belediye Lideri İsmet Yıldırım’ın yanı sıra, Ümraniye İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Mustafa İhtimam de katılarak gençlere ve programa yönelik açıklamada bulundu. Program sonunda gençler Lider İsmet Yıldırım’dan karne ve sertifikalarını alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açıklamalarda bulunan Ümraniye İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Mustafa İhtimam, “Gerçekten değerli bir proje. Bizdilk evvel emeği geçen tüm arkadaşlarıma, bedelli büyüklerime fazlaca teşekkür ediyorum. Sayın Lider Yardımcım biraz evvel 400-500 sayılarından bahsetti. Son sayı 772 oldu. İlçe Ulusal Eğitim Müdürleri ile yapılan toplantılarda da, bu sayıların daha da arttırılması tarafında her ilçeye maksat kondu. 4 Şubat’a kadar da kayıtlar uzatıldı. Burada meslek öğreniyorsunuz, hem de diploma alıyorsunuz. Ustalık dokümanı alıyorsunuz. Hayata erken atılıyorsunuz. Bu bir altın bilezik” tabirlerini kullandı.

“Eğitim ve üretim en kıymetli işimiz olmalı”

Projeden şad olduklarını lisana getiren Ümraniye Belediye Lideri İsmet Yıldırım, “Ümraniye Belediyesi olarak 13 ay evvelce işim var, okula gidiyorum projesinde velilerle bir arada çocuklarımızı hem meslek okuluna yazdırdık, birebir vakitte bir işe yerleştirdik. Bunun sayısı 772’ye çıktı. Bundan dolayı fazlaca memnunuz. Hem Ümraniye Belediyesi olarak, hem Ulusal Eğitimimiz olarak. Kıymetli bir eğitim ve toplumsal hizmet projesi. Cumhurbaşkanımız ve Ulusal Eğitim Bakanımızla birlikte bu proje bütün Türkiye‘ye yayıldı. Hatta, meslek okullarında okuyan çocuklarımız da artık isterlerse bir gün okulda kalacaklar, eğitimine devam edecekler. Dört günde rastgele bir iş kolunda, yani kendisine uygun bir meslek kolunda, hem çıraklık hem ustalık öğrenmek için oralarda çalışabilecekler. daha sonra da diplomalarını alacaklar. Bu Türkiye için epey kıymetli bir proje. Ben bütün belediye lideri arkadaşlarımdan, Türkiye çapında bu projeye el atmalarını istiyorum. Yalnızca Ulusal Eğitim’in el atması kâfi değil. Belediye Liderleri da burada yardımcı olmalılar diye düşünüyorum. Ben bu projede katkısı olan başta Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanımızın bedelli eşleri Emine Hanımefendi’ye epey teşekkür ediyorum. Projemizin lansmanını birlikte yapmıştık zira. Ulusal Eğitim Bakanımıza, Ulusal Eğitim topluluğuna, Ümraniye Belediyemizin çalışanlarına, psikoloğundan ve bu mevzuda çalışan öteki arkadaşlarımıza farklı başka teşekkür ediyorum. Durmak yok, yola devam diyorum. Zira eğitim ve üretim en değerli işimiz olmalı. İnsanlarımıza iş, AŞ en kıymetli işimiz olmalı. Eğitimli iş epeyce daha değerli. İşim var okula gidiyorum projesi. bu biçimde bir projede katkısı olan emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” sözlerini kullandı.

Karne heyecanını yaşayan 16 yaşındaki Metehan Yiğit, “16 yaşıma girdim. Bu proje fazlaca hoş. İşimi ve diplomamı üç sene daha sonra alacağım lakin bu imkan bizim için fazlaca güzel oldu. Hem bir gün okula gidiyoruz, dört gün işimiz var, hafta sonları tatil. Hoş bir proje. Mesleksel açıdan sahiden yeterli bir şey” formunda konuştu.

Sunulan imkanlardan ve projeden mutlu olduğunu belirten 15 yaşındaki Fatih Sinan Doğan, “Elektrik okuyorum, onuncu sınıftayım. İsmet Liderimiz dört gün iş, bir gün okul yapmış. Ben de derslerim biraz makûs olduğu burayı tercih ettim. Bize bu imkanları sunduğu için teşekkür ediyorum. Mağazalarda iş çok örneğin priz ile bir şey olur, elektriğine bir şey olursa biz gidiyoruz” dedi.

İhlas Haber Ajansı / Metin Başar – Yeni

ulusal eğitim bakanlığı, İsmet Yıldırım, Ümraniye, Türkiye, Şimdiki, Haber