Trump, ajanslarla ilgili siparişten emir emriyle bağımsızlığı test ediyor

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Richter, Fed'in gerçekleştirdiği diğer faaliyetlerin, özellikle de paraya veya düzenleyici kovalara düzgün bir şekilde düşmeyen diğer faaliyetlerin daha da karmaşıklaştığını söyledi. Örneğin, merkez bankası, finans departmanıyla yakın çalışmak için 2020'de Covid kaynaklı ekonomik şok sırasında bir dizi borç piyasasına agresif bir şekilde müdahale etti.

“Para politikasını oluşturan çizgiler hiç temizlenmedi” dedi.

Michigan Üniversitesi Maliye, Hukuk ve Siyaset Merkezi Fakülte Direktörü olan eski bir Fed -Banda Denetleme Otoritesi olan Jeremy Kress, Bay Trump'ın emri kolayca değiştirdiğini gösteren gözetim ve düzenleme ile ilgili işlevler değildir. direktifin.

Kress, “Sadece kapsam çerçevesinde olduğunuzu ve kişinin yasal düşünceler olmadan tüfek kapsamının dışında olduğunu ve bence bu Jay Powell'ı çok gerginleştirmesi gerektiğini söylüyorsunuz.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Powell, Donald Trump'ın sevmediği adımlar atarsa, para politikası yöneticisinin bir sonraki emri gerçekleşebilir.”

Bu daha aşırı adım olmasa bile, eski genel danışman, yazılı olarak, kılavuzun Fed'in para politikasının bağımsız olarak erozyonuna yol açabileceği konusunda uyardı. Bir yandan, Latitude, Yönetim ve Hanehalkı Ofisi Direktörü Russell T. Vought, bağımsız ajansların bütçelerini kontrol etmek ve uyarlamak için verildi.

Alvarez, “Size para politikasının nasıl uygulanacağını söylemiyor, ancak para politikası için karar verme için sahip olduğunuz girdileri, araştırma ve bilgileri azaltarak güçlü bir etkiye sahip.” Dedi.

“Felaket yapmak istedikleri zaman yazılma şekli olabilir” diye ekledi.