Trende dehşet saçtı: ‘Beni idam edin’ dedi!

odakulebuda

New member
Trende dehşet saçtı: ‘Beni idam edin’ dedi! Görgü şahitleri, 24 yaşındaki saldırganın 10 kişiyi nasıl bıçakladığını ve vagonu yakmadan evvel akaryakıt olduğuna inanılan sıvıyı dökerek yolcular içinde paniğe niye olduğunu anlattı.

Dünyanın en işlek tren istasyonu Shinjuku’ya giden Keio ekspres sınırında meydana gelen hücum sırasında, hidroklorik asit atıldığı da bildirildi.

17 KİŞİ YARALANDI

Tokyo İtfaiyesi, Cadılar Bayramı hücumunda üçü ağır olmak üzere 17 yolcunun yaralandığını söylemiş oldu. Yetkililer, hepsinin bıçaklanmadığını ve faydalanmaların birçoklarının önemli olmadığını ekledi.

Medyaya bakılırsa, 60 yaşlarında olduğuna inanılan bir adam bıçaklandıktan daha sonra şuurunu yitirdi ve hayati tehlikesi sürüyor. Saldırgan olay yerinde gözaltına alındı ve cinayete teşebbüs kuşkusuyla soruşturma başlatıldı.

NHK, şahitlerin polise saldırganın parlak bir kıyafet giydiğini söylemiş oldu – yeşil bir gömlek, mavi bir kadro elbise ve Batman çizgi romanlarındaki Joker’e benzeyen mor bir ceket. Tokyo polis yetkilileri, atağın Kokuryo istasyonu yakınlarındaki Keio treninin ortasında gerçekleştiğini söylemiş oldu.

‘HİÇBİR HİS GÖSTERMİYORDU’

Bir bayan yolcu, saldırganın rastgele bir his göstermeden aksiyonu gerçekleştirdiğini söylemiş oldu ve olayı şu tabirlerle anlattı: “Elinde bıçak vardı ve bir anda bir sıvı dökmeye başladı. Bunları hiç bir his emaresi göstermeden, mekanik bir biçimde yapıyordu. Bence bu herkese korkuttu.”

Televizyon imajları, birçoğu tren pencerelerinden kaçan yolcuları kurtaran hayli sayıda itfaiyeci, polis memuru ve sıhhat bakılırsavlisini gösterdi. Bir görüntüde, alevler fışkıran öteki bir otomobilden yolcular kaçıyordu.

NHK, şüphelinin yolcuları bıçakladıktan daha sonra akaryakıta benzeri bir sıvı döküp ateşe verdiğini ve koltukların kısmen yanmasına niye olduğunu anlattı.

Görüntüyü çeken Shunsuke Kimura, NHK’ye yolcuların umutsuzca koştuğunu ve ne olduğunu anlamaya çalışırken bir patlama sesi duyduğunu, akabinde dumanların yükseldiğini gördüğünü söylemiş oldu. Kimura ayrıyeten bir pencereden atladı lakin platforma düştü ve omzunu incitti.

PANİK İÇİNDE KAÇIŞ

Kimura, “Tren kapıları kapalıydı, ne olduğu hakkında hiç bir fikrimiz yoktu ve pencerelerden atladık” dedi. Twitter’a yüklenen bir görüntü, saniyeler daha sonra alevlerin çıktığı bir vagondan kaçan insan akınını gösterdi.

Yomiuri gazetesine konuşan bir şahit, öbür yolcuların panik ortasında tren vagonuna yanlışsız koştuğunu gördüğü anı hatırlayarak, “Bunun bir Cadılar Bayramı gösterisi olduğunu düşündüm lakin daha sonra, uzun bir bıçağı yavaşça sallayarak yürüyen bir adam gördüm” dedi.

Şahit, bıçağın üzerinde kan olduğunu anlattı. Biroldukça yolcu, tren durduğunda kapılar çabucak açılmayınca pencerelerden kaçtı. Polis memurları, zanlının oturduğu ve trene girdi ve saldırganın tutuklamaya direnmediği görüldü. Atağın sebebi tam olarak bilinmemekle bir arada, Tokyo’nun merkezindeki Shinjuku’ya giden ve 10 vagondan oluşan bir trende gerçekleşti.