Tenis, Jasmine Paolini Dubai'de WTA 1000'in ilk finalini istiyor: dünyada ilk 20'ye girebilecek 28 yaşındaki İtalyan kim?

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Orada, bir DubaiBiz kahvaltıyı yeni sindirmişken, ateş düellosu zamanı gelecek: 9.20'de Yasemin Paolini WTA 1000 turnuvasının ilk yarı finalini oynamak için sahaya çıkacak. Sorana Cirstea. Sky'da canlı yayın.

(Reuters)

28 yaşındaki Jasmine için bu muhtemelen kariyerinin en güzel günü. “Final için oynuyorum çünkü Rybakina emekli oldu ama yine de üç harika oyun oynadım: Haddad-Maia, Fernandez ve Sakkari. Ve hepsi güçlü oyuncular. Ve bu sezona Melbourne'da iyi başladığım için mutluyum. Ancak gelişmeye çalışarak, gelişmeye odaklanmaya devam ederek çalışmaya devam ediyoruz.” Çoğul, birkaç yıldır spor yolculuğunu paylaştığı antrenör Renzo Furlan'ı ifade ediyor.

Ama bu arada bu sabaha dönelim: “Rutin aynı: Spor salonuna gidiyorum, sonra ısınıyorum ve yarım saat sahaya çıkıyorum. Şutları deniyorum: forehand, backhand, vole. Sonra konsantre olmaya, raketin tutuşunu değiştirmeye çalışıyorum.” Oyun planı, strateji oldukça açık: “Sorana'nın nasıl oynadığını biliyorum. Ama oyunuma odaklanmaya çalışmalıyım. Sanırım öyle olmalıyım.” ona karşı çok sağlam, derin oynamaya çalışıyorum. Eğer topu hareket ettirmeye başlarsa, çok koşmam gerekecek. Ayrıca onun atışlarına, volelerine ve çok kısa servislerine de dikkat etmem gerekecek. Anahtar tutarlılık ve saldırganlık, topu çok fazla hareket ettirmesine izin vermemek ve topu sahanın dışına itmeye çalışmak.

Joao Fonseca, 2006'da ATP maçını kazanan ilk kişi. ATP Finallerinde Sinner'la antrenman yapan Brezilyalı kim?

kaydeden Jacopo Manfredi

22 Şubat 2024

Sıralamada Rumen tenisçi yalnızca bir sıra önde görünüyor: Cirstea 21., Paolini ise n. 22. Kim kazanırsa kazansın dünyanın ilk yirmisine girer ve bu her ikisi için de en iyi sıralama olacaktır. Sadece iki kez karşı karşıya geldiler ve İtalyanlar üçüncü sette her zaman zorlu bir mücadeleyle galip geldi.

Bu nedenle İtalyan kadın tenisi büyük ses getiriyor. Ve “Jas” lakaplı Jasmine Paolini bunu hak etti. Atipik Toskana, güven verecek bir tip değil: ne biliyoruz? Bagni di Lucca'da yaşadığını ve babası Ugo ve tenis oynayan amcası sayesinde raketlerle de uğraşmaya başladığını söyledi.

Her şeyin merkezi, Polonyalı bir anne ve Ganalı bir babanın çocuğu olarak Polonya'da doğan annesi Jacqueline'in müstakbel damatla tanıştığı babasının barıydı: “Annem yıllar önce kuzeninden biriyle birlikte İtalya'ya taşınmıştı; bir restoranda garson. Otuz yıldan fazla bir süredir İtalya'dasın.” Hayatı boyunca Polonya'da, Lodz'daydı, yazın birkaç gününü burada geçirdi: aslında Lehçe de konuşuyor. Hiçbir zaman Gana'da olmadı.

(Reuters)

Teniste dönüm noktası, on beş yaşındayken tenis federasyonunun Tirrenia'da, yani evinin yakınında Teknik Merkezi açmasıyla geldi. Daha önce umut verici de olsa okula gitmişti. Gerçek bir yolculuğa çıktığı yer Tirrenia'ydı, hatta bu çağrıyı beklemediği için beklenmedikti. Ancak ilginç bir başlangıcın ardından sakatlıklar, belirsizlikler ve huzur eksikliği nedeniyle işler daha da kötüye gitmeye başladı. Böylece Jasmine, Tirrenia'yı terk ederek işin kolayına kaçmaya ve her şeyi değiştirmeye karar verdi. Kaderin bahşettiği gibi o dönemde Renzo Furlan da federal görevlerden ayrılmıştı. Birlik doğdu ve bugün de devam ediyor: Bir oyuncu olarak karakteristiği sağlamlık, tutarlılık ve disiplin olan Furlan, bu nitelikleri Doğulu oyuncuların gücüne sahip olmayan ancak büyük bir patlayıcılığa sahip olan Jasmine'e mükemmel bir şekilde aşıladı. . Ve yavaş yavaş, teknik gelişmelere kadar (örneğin hizmet gibi) imkanlarına giderek daha fazla güven duymaya başladı. Ve şimdi olgunluğunun zirvesinde. Bakalım bugün büyük sıçrama günü olacak mı?