Tenis, Becker Rune'dan sadece 4 ay sonra ayrıldı: “Onu doğru şekilde takip edemiyorum”

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Boris Becker ve Holger Rune arasındaki ortaklık çoktan sona erdi. Geçen ekim ayında Danimarkalı yeteneğin teknik direktörü olmayı kabul eden eski Alman şampiyon, şu anda ATP sıralamasında 7. sırada yer alan oyuncuyla iş birliğini sona erdirme kararı aldığını sosyal medyada duyurdu. Becker, “Size Holger Rune'un baş antrenörlüğünden derhal geçerli olmak üzere istifa ettiğimi bildiriyorum” diye yazdı. “Bu ortaklığa, geçen yılın sonunda ATP Finallerine ulaşma hedefiyle başladık, ancak ilerledikçe fark ettim ki, onu bir sonraki seviyeye taşıyacak sonuca ulaşmak için Holger'in yanında olmam gerekecek. aslında yapabileceğimden daha fazlasını. Mesleki ve özel sorumluluklarım nedeniyle Holger'a şu anda ihtiyacı olanı veremiyorum. Ona en iyisini diliyorum ve her zaman onun 1 numaralı hayranı olacağım. Birlikte çıktığımız yolculuktan gerçekten keyif aldım” diye sözlerini tamamladı.

Oyuncuyu takip edememek boşanmanın temeli

2013'ten 2016'ya kadar Djokovic'i çalıştıran ve onun dünyanın 1 numarası olmasını sağlayan Becker, şu anda Eurosport Almanya'da çalışıyor ve Londra mahkemesindeki iflas kararı nedeniyle kısmen seyahat edemiyor. Son 16 turunda elendiği Avustralya Açık'ta Rune'u fiziksel olarak takip etmesini engelleyen kısıtlamalar vardı. Ancak o dönemde gazetecilere Rune ile her gün konuştuğunu açıklamıştı.

Sadece bir hafta önce Rune da Luthi'den ayrılmıştı.

Becker'in veda haberi, oyuncunun annesi ve menajeri Aneke'nin, oğlunun Roger Federer'in eski koçu Severin Luthi'den sadece 41 gün sonra kendisine çok az zaman ayırması nedeniyle ayrılmaya ikna etmesinden bir hafta sonra geldi: “Holger'in bir teknisyene ihtiyacı var her zaman onun yanında olan” diye açıkladı. Bu nedenle Becker'i onaylamış olmasına rağmen görevi, “oyununu ve kişiliğini bilen, gençliğinde bile bazı dönemler onunla birlikte olan” eski tenisçi Kenneth Carlsen'e emanet etmişti. Danimarkalı futbolcunun kadrosunda şu anda atletik antrenör Lapo Becherini, zihinsel antrenör Mike James ve fizyoterapist Louis Fresneau da yer alıyor.