Teleferik Tesisleri minik ziyaretçileri ağırladı

ffalivvv

New member
KÖRFEZ, KOCAELİ (Habermetre) – Hem Körfez birebir vakitte baraj görünümüyle kentin değerli turistik merkezlerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi Teleferik Tesisleri, tatilde çocukların uğrak noktası haline geldi. İzmirlilerin ve kent haricinden gelen konukların ağır ilgi gösterdiği Teleferik Tesisleri, eşsiz tabiatı ve görünümü ile ziyaretçilere unutulmaz bir gün yaşatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Balçova’da işlettiği Teleferik Tesisleri, tatilde ziyaretçilerin en beğenilen seyahat noktalarından biri oldu. Bir haftalık tatili fırsat bilen İzmirliler ve kent haricinden gelen konuklar, teleferik gondoluna binerek Dede Dağı’na çıktı. Seyir terasından İzmir’i ve Balçova Barajı’nı seyretti. Teleferik Tesisleri’nin beğenilen konukları ise çocuklar oldu.

Görüntü mükemmel

Küçüklüğünden beri Teleferik Tesisleri’ni ziyaret ettiğini lisana getiren Ege Bostaş, “Burayı epey seviyorum. Tabiatla iç içe ve bir sürü gezilecek alanı var. Burada epeyce hoş eğleniyorum. Küçük bir bebek parkı bile var. Bilhassa gondolla buraya çıkarken harika bir görüntü görüyorsunuz” dedi.

Fethiye’den İzmir’e tatil için geldiklerini tabir eden Elif Şevval Başbal ile Berrin Alışır, “çok hoş bir yer. Daha evvel Fethiye’de hiç teleferiğe binmemiştik. Bizim için epey hoş bir tecrübe oldu” biçiminde konuştu.

Unutulmaz bir anı

İstanbul’dan tatili fırsat bilerek İzmir’e geldiğini ve söyleyen Nazlı Başel, “Teleferik Tesisleri epeyce hoş bir yer. Çok fazla yeşil alan var ve bu benim fazlaca hoşuma gitti. Daha evvel hiç binmemiştim uçuyormuş hissi veriyor” diye konuştu.

Kardeşiyle bir arada birinci sefer ziyaret eden Aşil Doruklu ise Teleferik Tesisleri’ni epeyce beğendiğini belirterek “Arkadaşlarıma anlatabileceğim bir anı oldu. tekrar gelmeyi epeyce isterim” dedi. Üçüncü sınıfta okuyan Nil Lazoğlu ise, “İkinci kere Teleferik Tesisleri’ni ziyaret ettim. Gondollara binmeyi fazlaca seviyorum” formunda konuştu.

4 dakikada tepede

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZULAŞ şirketi tarafınca işletilen teleferik, yaklaşık 4 dakikada 432 metre yüksekteki Balçova Dede Dağı’na çıkarak, tatilcilere İzmir’i farklı bir açıdan seyretme imkanı sunuyor. 810 metrelik hatta seyahat sırasında İzmir’i panoramik olarak seyretme bahtına sahip olan ziyaretçiler, tepede ise eşsiz bir tabiat ortasında, çam ağaçlarının yeşilliğinde, tertemiz bir havada yürüyüş yaparak, tesislerden ve mesire alanından faydalanabiliyor. Mesire alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi Grand Plaza A. Ş. ‘nin işlettiği 5 kafeterya ve denetimli mangal hizmetinin verildiği bir et konutu bulunuyor.

Habermetre – Son Dakika Haberleri