Tam Bana göre Festival’e ‘Yıldırım’ damgası

Pinar

Global Mod
Global Mod
YILDIRIM, BURSA (İHA) – Tam Bana göre Şenlik‘e ‘ Yıldırım‘ damgası

Yıldırım Belediyesi‘nin gençlik projeleri sergilendi

BURSA – Yıldırım Belediyesi’nin, Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘Tam Bana nazaran Festival’de açtığı ve gençlik yatırımlarının anlatıldığı stant ziyaretçi akınına uğradı.

Yıldırım Belediyesi, AK Parti Lokal İdareler Başkanlığı’nın Ankara Millet Bahçesi’nde, gençlere yönelik 16-21 Kasım tarihlerinde düzenlediği ‘Tam Bana nazaran Festival’de kurduğu stantta ilçedeki gençlik yatırımlarını ve projelerini tanıttı. Kültür, sanat, spor, istihdam, TEKNOFEST üzere Yıldırım’ın gençlik projelerinin anlatıldığı ve ağır ilgi nazarann standı Yıldırım Belediye Lideri Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Mahallî İdareler Siyaset Heyeti Üyesi Refik Tuzcuoğlu, AK Parti Genel Lider Yardımcıları Mehmet Özhaseki, Selçuk Özdağ ve Hamza Dağ, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Vilayet Gençlik Kolları Lideri Ömer Faruk Temiztürk ve epeyce sayıda iştirakçi ziyaret etti.

Yıldırım Belediyesi, AK Parti Lokal İdareler Başkanlığı’nın belediyeler içinde düzenlediği ‘Gençlik ve Mahallî Yönetimler’ yarışında ‘Fiziki Belediyecilik Yatırımları’ kolunda mükafata layık görüldü. Yarışa, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi ve Yıldırım Toplumsal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi projeleriyle katılan Yıldırım Belediyesi’nin mükafatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Yıldırım Belediye Lideri Oktay Yılmaz, bu mükafatı Yıldırım ve Yıldırımlı gençler ismine aldığını vurguladı.

Yıldırım Belediyesi’nin gençlik projelerinin sergilendiği stantta, ilçede yaşayan gençlere yönelik yapılan kültür, sanat, spor ve istihdam hizmetleri anlatıldı. Ayrıyeten Yıldırım Belediyesi olarak, Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki ‘2021 TEKNOFEST Müsabakası’na katılan öğrencilere dayanak olduklarının altını çizen Yıldırım Belediye Lideri Oktay Yılmaz, “TEKNOFEST’te ‘Savaşan İHA Müsabakası Döner Kanat Kategorisi’nde birinci olan ‘KAPGAN’ insansız hava aracını ve ‘Hacıwatt’ elektrikli arabasını, gençlerimize örnek olması ismine stantımızda sergiledik. CNC tezgahlarımızdan birini Ankara’ya getirip fiyatsız teknik eğitimler ile gençlerimizi istihdama kazandırdığımızı anlattık tıpkı vakitte yeşil türbe baskılı armağanlarımızı de konuklarımıza sunduk. Bunun yanı sıra Yıldırım Belediyesi yayınları kitapları, kestane şekeri ve ‘Yıldırım’da Genç Olmak’ broşürünü de gençlerimize ikram ettik” dedi.

Engelli ve dezavantajlı gençlerle ilgili saha araştırması yapan Yıldırım Belediyesi’nin konut ziyaretleri sırasında tanıdıkları, kollarını ve bacaklarını kullanamayan Dilek Uçar’ın burnuyla yazdığı kitabı, Yıldırım Belediyesi olarak bastırdıklarının altını çizen Lider Yılmaz, “Tam Bana göre Festival’de Dilek Uçar kardeşimizin muvaffakiyet öyküsünün gençlerimize ilham olması için okur-yazar buluşması gerçekleştirdik. Dilek kardeşimizin ömrüne biz dokunduk o da başarısıyla diğer hayatlara dokunsun istedik” tabirlerini kullandı.

‘Tam Bana bakılırsa Festival’de Ankara’da ‘Yıldırım’ rüzgarı estirdiklerini kaydeden Yılmaz, “Belediye olarak Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde özel ihtiyaçlı bireylere verdiğimiz temel spor eğitimi kararında evlatlarımızın kat ettikleri arayı tüm Türkiye’ye göstermek istedik. Paten süren, org çalarken masa tenisi oynayan evlatlarımız yapmış olduğu şovlarla takdirleri topladı. Türkiye Ben’im ile Türklerin 1071 Anadolu’yu yurt edinmelerinden Cumhuriyet devrine kadar yaşadığımız değerli devirleri tiyatral bir gösterim ile vatandaşlarımıza izlettik. Hemşehrilerimiz 70 oyuncunun yaklaşık 35 dakika süren gösterisini pür dikkat izlediler. Bunun yanı sıra ritim kümemiz etraf paklığı ve geri dönüşüm şuurunu aşılayabilmek maksadıyla hazırladıkları koreografilerini sergilediler. Ritim gösterisinin akabinde kısa bir canlandırma ile de etraf kirliliğine dikkat çektiler” dedi.

İhlas Haber Ajansı / Mehmet Şensöz – Son Dakika Haberleri