Son dakika haberleri! Seyirciyi şaşırtan oyuncu… Siirt Emniyet Müdürü Yılmaz oyunculuk performansıyla izleyenlerden tam not aldı

Pinar

Global Mod
Global Mod
SİİRT (İHA) – Seyirciyi şaşırtan oyuncu… Siirt Emniyet Müdürü Yılmaz oyunculuk performansıyla izleyenlerden tam not aldı

Sabah asayişi denetim eden Emniyet Müdürü Yılmaz, akşam da tiyatroda sahne aldı

SİİRT – Siirt’te gün ortasında vatandaşlarla bir ortaya gelen Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, akşam da tiyatro oyununda rol alarak hünerlerini sergiledi.

Kentte çalışan öğretmen, memur, emekçi ve esnaf üzere çeşitli meslek kümelerinden şahısların rol aldığı tiyatro oyunu, Siirt Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda sahnelendi. Siirt Vilayet Emniyet Müdürü Yılmaz, protokolde oturduğu sırada sahneye çıkarak ‘Nafile Dünya’ isimli tiyatro oyunundaki rolünü canlandırdı. Direktörlüğünü Hüseyin Eren Özcan’ın yaptığı, baş rolünü müzik öğretmeni Mehmet Zakir Alp’in yaptığı oyuna izleyiciler ağır ilgi gösterdi.

Cumhuriyete sıkı sıkıya bağlı Komiser Ramazan’ın doğruluk, adalet ve dürüstlük prensiplerinden taviz vermeyişi ve bu tavrı niçiniyle başına gelenlerin anlatıldığı oyun sırasında, Vilayet Emniyet Müdürü Yılmaz, sahnede rolünü oynadı. Halkla içi içe olmanın huzur verici olduğunu söyleyen Vilayet Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, oynanan tiyatronun halk tarafınca ilgiyle izlenmesinin kendilerini memnun ettiğini söylemiş oldu. Emniyet Müdürü Yılmaz, “Değişik bir histir. Şimdiye kadar daima devlet işleriyle uğraştık halkımızın emniyeti için uğraştık. Tiyatro için geldiler polisiye oyunumuz var oynar mısınız, müdür rolümüz var dediler, tabi sağ olsunlar onlarda bize uygun gördü o rolü. Tabi oynadık büyük bir heyecanla birinci kez bir olaya vakıf oluyorsunuz. Tiyatro farklı bir şey. Hani diyorlar ya bir memleketin kültür aynasıdır. Sahiden orada o toplumun içerisinde bulunmak hoş bir şey. O gün halk tiyatroyu fazlaca beğendi. Tiyatro bittikten daha sonra da bırakmadılar selfilerle. aslına bakarsanız gönüllerindeydik halkımızın bir katman daha yükseltti. Siirt halkına teşekkür ederim” dedi.

Vilayet Emniyet Müdürünün nazaranve başladığı günden beri halkın gönlünü kazandığını söyleyen vatandaşlardan Serdar Özyeşil, Türkiye’de birinci kere bir emniyet müdürünün tiyatroda rol almasının gurur verici olduğunu söylemiş oldu. Özyeşil, “Müdürümüz yaklaşık 3-4 aydır geldi. Gelir gelmez epey farklı işler yaptı. Beşerler içinde kangren olan uyuşturucu derdini kaleme aldı ve evvel onunla başladı. Siirt’te o kadar epey büyük sorun olmuştu ki uyuşturucu mahalleler artık pankart açıyordu uyuşturucudan bizi kurtarın diyordu ve emniyet müdürümüzün gelmesiyle bir sürü operasyon oldu şuanda o mahallelerde huzur geldi. Uyuşturucu satıcıları yerine gece 01.00’da tek başınıza, ailenizle, arkadaşlarınızla gezebiliyorsunuz. Aslında Siirt halkı emniyet müdürümüzün fazlaca farklı bir yüzünü daha gördü şahsen bende fazlaca şaşırdım. Çok sevindim. Şahsen kendimde gidip tebrik etmek istiyorum kahvelere gitti insanların ortasına girdiği, mahallere girdi, konutlara girdi, yaşlı insanlara gitti, gençlere gitti birde insanların kalbine sanat istikametiyle de girdi. İzlediğimiz tiyatroda rol alması bizleri epey şaşırttı ve fazlaca sevindirdi. Bir emniyet müdürü şayet insanlara bu kadar dokunabiliyorsa bu kadar sanatsalsa bu kadar insanın ruhuna farklı taraflardan girebiliyorsa her tarafı zenginse inşallah bize fazlaca faydalı olacak. Biz Siirt halkı olarak biz onu epeyce sevdik” diye konuştu.

Oyunu, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Vilayet Jandarma Kumandanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Deniz Edip, kurum amirleri ve epey sayıda vatandaş izledi.

İhlas Haber Ajansı / Selami Deniz – Son Dakika Haberleri