Slam oynamayı hayal eden bir grup çocuğun hikayesi

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Elisabetta CocciarettoArkadaşları için “Coccia”, hikaye anlatmayı bilme yeteneğine sahip. Bu, iyi bir kelime dağarcığı ve anlatım zamanları, başkalarının yalnızca bireysellik olarak gördüğü olaylar ve insanlar arasındaki ilişkileri tanıma ve en çok gözden kaçan ayrıntıları kavrama meselesidir. Örneğin, sadece birkaç cümleyle İtalyan tenisinin altın çağının (bizim yaşadığımız) aslında neden uzun yıllar önce başladığını açıklıyorsunuz, “10 yaş altı turnuvalarda Flavio'yu sıklıkla bulduğumda (Cobolli ed.), Matteo (Arnaldi) veya Lorenzo (Musetti). Şimdi onlarla burada, Roland Garros'ta ve başka yerlerde buluşuyorum, bana da benzer şeyler yaptılar, birbirimize güncel bilgiler vereceğiz. Bugün maçtan önce Matteo ile tanıştım, bana iyi şanslar verdi. Bu harika bir duygu. Bu da tenis neslimizin gücüdür.” O zamanlar Luciano (ailesiyle birlikte Arjantin'den yeni gelen Darderi), Giulio (Zeppieri) ve Francesco (Passaro), her ne kadar “bir şeyin altında” turnuvalarına katılmışlardı. Coccia onlardan biraz daha az bahsetmiyor. Jannik çünkü gelecek vaat eden bir dev olarak dağlarından nadiren ayrılırdı: daha sonra zaten FIT tarafından gözlemlenen gruba katılacaktı. Yıllar sonra 2000 sonrası doğanların mavi çığına öncülük edecekti.

Birlikte büyüyen, erkek ve kız çocuklarının erkek ve kız haline geldiği ve -hormon değişikliklerine alışmaya bile vakit bulamadan- kendilerini yetişkin olarak keşfeden bir grubun hikayesidir, hepsi ya da hemen hemen hepsi, İlk 100 ATP ve WTA (böylece kimse cinsiyetleri azaltma konusunda yanıldığımı söyleyemez: ama lütfen benden * istemeyin). Yurtdışında imrendiğimiz bu olgunun plastik temsili günümüzün en-plein'idir; Cocciaretto, Arnaldi ve Sinner öğle yemeği ile çay saati arasında ikisi Suzanne-Lenglen dikdörtgeninde, üçüncüsü Philippe-Chatrier'de olmak üzere üç Rus'u ortadan kaldırır. Aslında Elizabeth'in rakibi, Lyudmila “Luda” Samsonova1998 doğumlu, Paris'te 17. sırada yer alan, kökeni ve uyruğu itibariyle Rus ama diğer açılardan oldukça İtalyan, profesyonel tenisçi babası ve eski voleybolcu annesinin gezileri sonrasında Aosta ve diğer kuzey şehirlerinde büyümüş, Riccardo Piatti'nin ilk öğrencisi ve daha sonra Piccari kardeşler tarafından, şimdi ise uzun süredir referans figürü olan Danilo Pizzorno tarafından.

Elisabetta ve teknik direktör Fausto Scolari'nin dün Cristina Bucsa'ya karşı elde ettikleri başarının ardından kazanma stratejisi geliştirmek için birkaç saatleri vardı: belli ki doğru yapmışlar. Luda sert servis atıyor ve her pozisyondan vuruyor ancak toparlanmalar oldukça değişken olduğunda zorluklarla karşılaşıyor. Coccia'nın yaptığı da budur, Samsonova'yı hata sayısını üç katına çıkarana kadar (12'ye karşı 40) zorlamaya zorlar. Bu 7-6 6-2'den sonra Marche oyuncusu için hiçbir şey imkansız görünmüyor: Pazar günü dövüşeceği Coco Gauff'u bile korkutmak.

Arnaldi'nin günün zaferi, en azından İtalyan pasaportlu muhabirin bakış açısından. Cocciaretto'ya yapılan alkışların hemen ardından Lenglen'e gelen Liguryalı oyuncu, Andrey RublevDevrenin en korkutucu oyuncularından biri, ayın başında Madrid'de zafer kazandı, ATP 6'da ve birkaç yıldır sürekli olarak İlk 10'da yer alıyor. Maçın arifesinde çok fazla acı çekmeden az farkla bir yenilgi Matteo ve koçu Alessandro Petrone'ye makul bir olasılık gibi görünüyordu. Ancak Elisabetta'nın tanımladığı grubun eski çocuklarının, bizi her seferinde şaşırtan maçlara yaklaşımları var (dünkü Holger Rune'a karşı Cobolli'yi düşünün), bizi nadiren şaşırtan seri (erkek) mağluplara alışkınlar. Burada da strateji, Muskovit'in hata yapmaya başladığında öfkesini acımasızca ortaya çıkaran ritmini kırmak: Bu ilk oyunda oluyor ve düzenli olarak tekrarlanıyor. Matteo sakin ve aklı başında kalmayı sürdürüyor, oyununu kuruyor ve sık sık kaleye gelerek voleyle maçı bitiriyor. Beraberliğin bozulması maçın dönüm noktası çünkü o andan itibaren Andrey'in iyileşebileceği hissi asla olmayacak. Rublev'in servis atma prevalansı (13 as ve birinci ve ikinci servislerde elde edilen puan yüzdeleri 75 ve 71) 7-6 6-2 6-4 skorla biten maçın kaderini değiştirmiyor. Potansiyel İtalyan 34 numaranın bir sonraki rakibi olacak Stefanos TsitsipasÇinli Zhizhen Zhang'ı üç sette eledi. Ocak ayından bugüne Yunanlılar Ruslarla aynı ATP puanlarını topladı.

Vatandaşı Rublev'den çok daha az popüler Pavel Kotov Ancak henüz yılın ilk aylarındaki form ve verimlilik seviyesinde olmayan Sinner için zorlu bir rakip olabileceğini kanıtlayabilirdi. 1998 doğumlu, ATP 51, güçlü ve hassastır, boyuna (1 numaramızın 68 kilosuna karşılık 86 kilo) bakıldığında beklenmedik derecede hareketlidir. Jannik'in zihinsel sağlamlığı bu durumda da açıkça görülüyor: “Odaklanmam gerektiğini biliyordum – maçın sonunda açıklayacak – ama aynı zamanda enerji tasarrufu yapmak için kendimi organize etmek istedim”. Çok geçmeden hedeflerine 6-4'lük bir üçlük ile ulaştı.

Bu nedenle, Paris kırmızısındaki İtalya-Rusya maçının nihai sonucu, 8-0'lık skorla sansasyonel bir 3-0 oldu. Yarın iş Musetti ve diğerlerine kalmış Yasemin Paolini Beş İtalyan'ı slam'in ikinci haftasına taşıyacak pozitif seriyi sürdürmeye çalışıyorum, zira benim hatırladığım kadarıyla bu uzun yıllardır gerçekleşmemişti. Carrarino'nun en zor görevi var: onu puan tablosunun dışına çıkarmak Novak Djokovic. İkincil sonuç ise turnuvanın sonunda Jannik'in ATP'nin 1 numarası olarak resmileştirilmesi olacaktır. Lucca yerlisinin sırası, ulaşabildiği Kanadalı Bianca Andreescu'da.